Τους Έλληνες εδώ και πολύ καιρό τους κυβερνούν ανεπάγγελτοι πολιτικάντηδες, οι οποίοι ως μόνη τους εργασία έχουν το ψέμα, την κοροϊδία και τον πολιτικαντισμό. Συνεπώς είναι εξόχως σημαντικό το να γνωρίζουν οι πολίτες τι εργασία έκανε ο εκάστοτε πολιτικός στην ζωή του, πριν θέσει εαυτόν στην κρίση τους. «Πώς μπορεί να μην έχει ένσημα ένας πολιτικός που θέλει να εκπροσωπεί μία μερίδα του πληθυσμού, χωρίς να γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του ο πολίτης, ιδίως στην αγορά εργασίας;», ακούμε συχνά κάποιους εύλογα, να εκφράζουν την απορία τους.
Σας παραθέτουμε, λοιπόν, τα ένσημα των πολιτικών αρχηγών, ξεκινώντας φυσικά από τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Νικόλαο Μιχαλολιάκο:
Ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος έχει διωχθεί πολλάκις από το καθεστώς για την πολιτική του δράση. Έχει μάλιστα φυλακιστεί δύο φορές, η μία εκ των οποίων σε ηλικία 18 χρονών, για να αθωωθεί στη συνέχεια. Σήμερα βρίσκεται και πάλι υπό διωγμό, στα πλαίσια της σκευωρίας εναντίον της Χρυσής Αυγής, γιατί τολμάει να λέει την Αλήθεια και να ηγείται του μοναδικού πολιτικού σχηματισμού, ο οποίος εκπροσωπεί τους Έλληνες και όχι τα συμφέροντα της παγκοσμιοποίησης και της πλουτοκρατίας.
Έχει σπουδάσει μαθηματικός και έχει ένσημα από το 1987, σε αντίθεση με τους πολιτικούς αρχηγούς των υπολοίπων αποκομμάτων του μνημονιακού τόξου. Επιπλέον αυτών υπήρξε επί πάνω από 25 συναπτά χρόνια εκδότης της εβδομαδιαίας Λαϊκής Εθνικιστής εφημερίδας “Χρυσή Αυγή”.
-Αλέξης Τσίπρας
Το 2006 συνέστησε Ομόρρυθμη Τεχνική Εταιρεία με τον ξάδερφό του Γιώργο Τσίπρα, από την οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε λίγο αργότερα. Σημειώνεται ότι από την εταιρεία αποχώρησε στη συνέχεια και ο πρώην συνέταιρός του, Γιώργος Τσίπρας, ο οποίος επί πρωθυπουργίας του Αλέξη Τσίπρα, ανέλαβε θέση γενικού γραμματέα στο πλευρό του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.
Ένσημα εργασίας: Ελάχιστα!
-Ευάγγελος Μεϊμαράκης
Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά του βήματα εκτός πολιτικής, ο κύριος Μεϊμαράκης αποφοίτησε από τη Νομική Αθηνών, αλλά δεν αναφέρεται εάν έχει ασκήσει το επάγγελμα του δικηγόρου.
Ένσημα εργασίας εκτός κόμματος; Κανένα!
-Παναγιώτης Λαφαζάνης
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, εντάχθηκε από μικρή ηλικία στα πολιτικά πράγματα της χώρας ως μέλος της ΚΝΕ.
Ένσημα εργασίας: Κανένα!
-Σταύρος Θεοδωράκης
Ο Χανιώτης, αρχηγός του Ποταμιού εργάστηκε ως δημοσιογράφος στο MEGA επί 30 χρόνια, από το 1984 έως και τις αρχές του 2014, οπότε και ανακοίνωσε την ίδρυση του Ποταμιού.
Ένσημα εκτός καθεστώτος: Μηδέν!
-Δημήτρης Κουτσούμπας
Το 1973 αποφοίτησε από το εξατάξιο γυμνάσιο και μπήκε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Το 1974 όμως, εντάχθηκε στην ΚΝΕ και οργανώθηκε στην αντι-ΕΦΕΕ. Μάλιστα, το 1975 ασχολήθηκε με την πρώτη κομματική του δουλειά ως μέλος της ΚΝΕ στην Οργάνωση της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας.
Το φθινόπωρο του 1977 αφιερώθηκε εξ’ ολοκλήρου στο ΚΚΕ, ως γραμματέας Αχτίδας και αργότερα ως γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης Βοιωτίας. Διετέλεσε διευθυντής του Ριζοσπάστη, γεγονός που αποδεικνύει ότι η επαγγελματική του πορεία σε όλα τα μέχρι στιγμής βήματά του ήταν απόλυτα συνυφασμένη με το κόμμα του.
Ένσημα εργασίας εκτός κόμματος: Μηδέν!
-Πάνος Καμμένος
Ο Πάνος Καμμένος εντάχθηκε από μικρή ηλικία στην πολιτική, καθώς όταν ήταν μόλις 28 ετών, το 1993, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής, στις εκλογές που ακολούθησαν την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος σπούδασε οικονομικά και ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Λυών καθώς και Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ελβετία, αποφάσισε να επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στην πολιτική. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την πρώτη φορά που εξελέγη στο ελληνικό Κοινοβούλιο, δεν έχει λείψει ούτε μία φορά έως και σήμερα.
-Φώφη Γεννηματά
Η κόρη του στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Γεννηματά, η οποία πρόσφατα ανέλαβε εξελέγη ως πρόεδρος του κόμματος, αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Διετέλεσε στέλεχος της Εθνικής τράπεζας, από την οποία συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα, ενώ δέχτηκε έντονη κριτική για την πρόωρη συνταξιοδότησή της.
Παρότι έχει ένσημα, δεν τα έχει δουλέψει ποτέ!
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ta-enshma-tou-nikolaou-michaloliakou-kai-oi-anepaggeltoi-politikoi-tou-mnhm#ixzz3l3bDp8Ex