Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δήλωση του συνηγόρου της κας. Ε. Ζαρούλια, κ. Α. Ι. Αγγελέτου για την δίκη της Χρυσής Αυγής

Κατά την σημερινή δικάσιμο της 08-09-2015 προβλήθηκε από την πλευρά της υπεράσπισης το αίτημα να μη πραγματοποιηθούν οι δύο συνεδριάσεις της 11-09-2015 και 14-09-2015 εφ’ όσον συνήγοροι υπεράσπισης όπως η κα Βελέτζα, η κα Σβερώνη, ο κος Τσάγκας και ο κος Τριανταφυλλούδης είναι ταυτοχρόνως και υποψήφιοι βουλευτές οι οποίοι θα πρέπει να ασχοληθούν και με την προεκλογική τους δραστηριότητα εν όψει των εκλογών της 20-09-2015. 

Περαιτέρω, ο συνήγορος της κας Ελένης Ζαρούλια Άγγελος Ι. Αγγελέτος αιτήθηκε την διακοπή της δίκης για μετά τις εκλογές, δεδομένου ότι κάθε συνεδρίαση του δικαστηρίου σχολιάζεται από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο κατά τρόπο «όχι πάντοτε αντικειμενικό» με αποτέλεσμα την παραπληροφόρηση του κοινού, η οποία σε προεκλογικό χρονικό διάστημα επηρεάζει και προδιαθέτει αρνητικά τους ψηφοφόρους, μεθοδευμένη από διάφορους πολιτικούς κύκλους.

Δυστυχώς το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα και για τους δύο λόγους που προβλήθηκαν, όταν μάλιστα η θέση των υποψηφίων είναι ήδη άνιση έναντι των υποψηφίων των άλλων κομμάτων, με την ηγεσία του κόμματος να είναι υπόδικη, υποψηφίους να τελούν υπό περιοριστικούς όρους, άλλους υποψηφίους να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν και στους δύο ρόλους, του υποψηφίου και του συνηγόρου, και με τον τύπο, σχεδόν στο σύνολό του, να λειτουργεί μεροληπτικά.

Σημειώνεται ότι από την πλευρά της πολιτικής αγωγής οι αντιδράσεις ως προς το ανωτέρω αίτημα υπήρξαν δυσανάλογες και με έντονα πολιτική χροιά, μεταφέρθηκαν δε αμέσως στον συστημικό τύπο με ανάλογο πολιτικό και μεροληπτικό σχολιασμό.

ΑΓΓΕΛΟΣ Ι. ΑΓΓΕΛΕΤΟΣ

Exit mobile version