Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σύριζα και ΝΔ συνένοχοι για την μετατροπή της χώρας μας σε «μπανανία»

Σύριζα και ΝΔ συνένοχοι για την μετατροπή της χώρας μας σε «μπανανία»

Το ότι η Ελλάδα του Μνημονίου έχει μετατραπεί σε μια «δημοκρατία της Μπανανίας» είναι κάτι το οποίο το αντιλαμβανόμαστε συχνά-πυκνά σε διάφορες πτυχές της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής του Τόπου.

Το περιστατικό, το οποίο θα αναφέρουμε, είναι ενδεικτικό της όλης κατάστασης. Αν πριν από μερικά χρόνια ρωτιόνταν ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για την σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα διεξαγάγει τις εκλογές στην Ελλάδα ή για την σύνθεση οποιασδήποτε κυβέρνησης, αυτός θα απαντούσε διπλωματικά λέγοντας ότι η σύνθεση της κυβέρνησης είναι καθαρά εσωτερικό ζήτημα της Ελλάδας, το οποίο καθορίζεται από τις συνταγματικές διατάξεις της Χώρας, και η Κομισιόν δεν κάνει κανένα σχόλιο επί τούτου.

Φυσικά, παρασκηνιακά θα λέγονταν διάφορα, επισήμως όμως θα τηρούνταν η γραμμή της μη ανάμιξης και της αυστηρής ουδετερότητας. Πριν από λίγες ημέρες, όμως, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, πήρε σαφή θέση, δηλώνοντας ότι τις τοποθετήσεις στα βασικά χαρτοφυλάκια της Ελληνικής υπηρεσιακής κυβέρνησης τις βλέπει «ως καλό σημάδι για την εφαρμογή του προγράμματος που συμφωνήσαμε»! Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να θυμίσει ότι η πλήρης και ευρεία στήριξη του προγράμματος, καθώς και η έγκαιρη υλοποίησή του είναι αναγκαία για την επιτυχία του. Βλέπουμε, λοιπόν, ότι ακόμη και οι στυγνοί υπάλληλοι καριέρας τύπου Σχοινά συμπεριφέρονται σαν αποικιοκράτες απέναντι στην αποικία τους, παρεμβαίνοντας σε εσωτερικά θέματα της Χώρας, για τα οποία η Κομισιόν δεν έχει καμιά απολύτως αρμοδιότητα.

Κατά τα άλλα, ο Τσίπρας και ο Μεϊμαράκης ζητούν την ψήφο του Ελληνικού Λαού για να… διαπραγματευθούν σκληρά την εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου που μαζί συμφώνησαν και ψήφισαν στην Βουλή! Οι τύποι που μετέτρεψαν (και αυτοί) την Χώρα σε επίπεδο «Μπανανίας» με απύθμενο θράσος επιζητούν τώρα την ψήφο των Ελλήνων για να τους ξεζουμίσουν ακόμη περισσότερο και να συνεχίσουν το ξεπούλημα της Πατρίδας.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/suriza-nd-sunenochoi-gia-thn-metatroph-ths-chwras-mas-se-mpanania#ixzz3lRT29a1F

Exit mobile version