Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Έρχεται η ολλανδική «αντιβασιλεία»

Έρχεται η ολλανδική «αντιβασιλεία»

Άρθρο του Γ. Φράγκου στην εφημερίδα “Εμπρός”

Οι Βρυξέλλες έθεσαν την χώρα μας υπό τις εντολές του προσωπικού φίλου του Ντάισελμπλουμ, Ολλανδού γενικού διευθυντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάαρτεν Φερβέι. Πρόκειται για ένα πρόσωπο που διακρίνεται για την εμμονή του στην τήρηση του μνημονίου, όπως επέδειξε και η θητεία του στην Κύπρο, όπου συνεργάστηκε στενά με την Ντέλια Βελκουλέσκου (ή όπως την ξέρουμε ως Δρακουλέσκου), που ήταν εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Η νέα υπηρεσία που ονομάζεται ήδη «Ομάδα Φερβέι», δεν θα έχει μόνο συμβουλευτικό ρόλο όπως είχε η Task Force της εποχής Χορστ Ράιχενμπαχ, αλλά θα έχει το δικαίωμα να καταρτίζει το πλαίσιο υλοποίησης των προαπαιτούμενων μέτρων. Κατ’ ουσίαν, τα μέλη της θα συγγράφουν όλα τα νομοσχέδια που θα περάσουν από την Ελληνική Βουλή, π.χ. όπως τις νέες ρυθμίσεις για την φορολογία εισοδήματος, τις αλλαγές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την «μεταρρύθμιση» του ασφαλιστικού που περιλαμβάνει την εξόντωση των μελλοντικών συνταξιούχων, έως την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς και της ενεργειακής πολιτικής.

Η συγκεκριμένη ομάδα θα συνεργάζεται με την τρόικα καθώς θα παρακολουθεί μεταξύ των άλλων και την πορεία υλοποίησης του μνημονίου. Γι’ αυτό τον λόγο θα βρίσκεται στο πλευρό των εκπροσώπων των δανειστών όταν αυτοί έρχονται στην Ελλάδα για τον ανά τρίμηνο τακτικό έλεγχο. Τα μέλη της θα παρέχουν στους τροϊκανούς ενδιάμεσες εκθέσεις στο πλαίσιο της συνεχούς αξιολόγησης της Ελληνικής οικονομίας. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, το προσωπικό της θα εγκατασταθεί σε όλα τα υπουργεία και όχι μόνο στο Οικονομικών, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Όσο για τον Φερβέι, σε εβδομαδιαία βάση θα ενημερώνει τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Βάλντις Ντρομπρόβσκις και τον Ντάισελμπλουμ, από τους οποίους θα λαμβάνει οδηγίες, για την συνέχιση του Ελληνικού προγράμματος. Σε απλά Ελληνικά, όποια κυβέρνηση κι αν προκύψει στις εκλογές της Κυριακής, θα διοικείται ουσιαστικά από το κονκλάβιο των Βρυξελλών, εκχωρώντας τα τελευταία ψήγματα εθνικής ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας.

Το μόνο κόμμα που έχει αντιδράσει στην «μεταφορά» και τυπικά της έδρας της Ελληνικής κυβέρνησης στο Βέλγιο ήταν η Χρυσή Αυγή που έκανε λόγο «για ξεπούλημα του τόπου που μας επέβαλε η υπαγωγή μας στο αγγλικό δίκαιο!».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/erchetai-h-ollandikh-antibasileia#ixzz3lqjtUsMw

Exit mobile version