Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ν. Γ. Μιχαλολιάκος στην εφημερίδα “Δημοκρατία”: Πρέπει να καταγγελθεί η συμφωνία Δουβλίνο ΙΙ

Ν. Γ. Μιχαλολιάκος στην εφημερίδα “Δημοκρατία”: Πρέπει να καταγγελθεί η συμφωνία Δουβλίνο ΙΙ

Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής έδωσε μια εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα “Δημοκρατία” και στον δημοσιογράφο Φίλιππο Πανταζή

Επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, αφού προηγουμένως αναταχθεί η εθνική παραγωγή, προτείνει μέσω της «Δημοκρατίας» ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος. Παράλληλα, προχωρά σε μια επίθεση… φιλίας στον Ευ. Μεϊμαράκη, ο οποίος –κατά τον ίδιο- «παρέλαβε μια Ν.Δ. σε κατακόρυφη πτώση και έχει έναν άχαρο ρόλο». Την ίδια ώρα, ο κ. Μιχαλολιάκος με διάθεση αυτοκριτικής αναγνωρίζει ότι έχει κάνει λάθη, αρνείται όμως κάθε ευθύνη στη δολοφονία του Π. Φύσσα, τονίζοντας ότι είχε καλέσει «όλες τις τοπικές οργανώσεις και όλους τους ανθρώπους της Χρυσής Αυγής να λειτουργούν νόμιμα». Χαρακτηρίζει δε άδικο το Δουβλίνο 2 και υπαινίσσεται ότι η φυλάκισή του, του ίδιου και των στελεχών του οφείλεται στο γεγονός ότι ήταν ο μόνος που αμφισβήτησε την «Δεξιά της καρπαζιάς». «Δεν μας το συγχώρεσαν ποτέ» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

– Αν είστε τρίτο κόμμα, όπως σας φέρνουν οι δημοσκοπήσεις, εφόσον λάβετε διερευνητική εντολή, με ποιους θα προσπαθήσετε να συνεργαστείτε;

– Εκ των πραγμάτων, όλα δείχνουν ότι θα είμαστε τρίτο κόμμα. Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι εταιρίες δημοσκοπήσεων, οι οποίες μας σφαγίαζαν κυριολεκτικά στις προηγούμενες εκλογές και μας έβγαζαν μέχρι και έκτο κόμμα, σήμερα αποδέχονται ότι θα είμαστε τρίτο κόμμα. Αν έλθει η στιγμή εκείνη, κατά την οποία θα πάρουμε διερευνητική εντολή, θα την αξιολογήσουμε. Αλλά είναι βέβαιο και σίγουρο ότι δεν θα συνεργαστούμε στην οποιαδήποτε των περιπτώσεων με τα κόμματα εκείνα, τα οποία βαρύνονται με την πολιτική των Μνημονίων. Μια πολιτική που οδήγησε σε αδιέξοδο την πατρίδα μας. Έχουμε πέντε χρόνια αύξηση της ανεργίας, ύφεση. Πάντως, με τον Λαφαζάνη και το ΚΚΕ η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να έχει σχέση και φυσικά οποιαδήποτε συνεργασία με μαρξιστές.

– Κατεβαίνετε στις εκλογές με εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις. Εκτιμάτε ότι αυτό μπορεί να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα;

– Δεν επηρέασε το εκλογικό αποτέλεσμα όλη αυτή η πολιτική σκευωρία, η οποία στήθηκε εναντίον μας, όταν τα κανάλια της διαπλοκής, των νταβατζήδων της χώρας είχαν μισή ώρα «ρεπορτάζ» Χρυσής Αυγής. Πόσο μάλλον τώρα που η πλειοψηφία του ελληνικού λαού έχει πειστεί ότι είμαστε αθώοι από τις κατηγορίες αυτές.

– Στο ντιμπέιτ δεν σας έχουν προσκαλέσει. Για ποιον λόγο θεωρείτε ότι συμβαίνει αυτό;

– Πρώτα απ’ όλα, δεν τους έχω καλέσει ούτε εγώ! Και, ως εκ τούτου, είναι αμοιβαία τα αισθήματα σε σχέση με αυτά τα οποία απαξιωτικά ισχυρίζονται κατά της Χρυσής Αυγής. Με τον τρόπο αυτό αφαιρούν από τον ελληνικό λαό τη δυνατότητα να μάθει τι πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή. Να τονίσω ότι μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι στα δελτία ειδήσεων των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών και στα δημοσιεύματα των εφημερίδων ομιλούν για τηλεμαχία όλων των πολιτικών αρχηγών και φοβούνται να πουν «πλην της Χρυσής Αυγής»! Γιατί φοβούνται; Αυτοί που παριστάνουν τους δημοκράτες συμπεριφέρονται απέναντί μας εντελώς σταλινικά και φασιστικά, υπό την έννοια της αυταρχικότητας και του αποκλεισμού.

– Ο κ. Σαμαράς, όπως ισχυρίζεστε, έκλεισε στη φυλακή εσάς και τα στελέχη σας. Ποια η σχέση σας με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη; Υπάρχει περίπτωση να δώσετε ψήφο ανοχής σε ενδεχόμενη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ.;

– Σχέσεις προσωπικές δεν έχω με τον κ. Μεϊμαράκη. Πιστεύω ότι είναι ένας πολιτικός, ο οποίος παρέλαβε μια Ν.Δ. σε κατακόρυφη πτώση και έχει έναν άχαρο ρόλο. Πόσο μάλλον όταν «αναγκάστηκε» να ψηφίσει το Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο οδηγεί στην καταστροφή και την εξόντωση τους Έλληνες αγρότες, που είναι η ψυχή του έθνους, και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Φυσικά και δεν θα δίναμε ψήφο ανοχής σε μια κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, που είναι το πιθανότερο σενάριο αυτών των εκλογών. Και ίσως είναι ο πραγματικός λόγος που γίνονται αυτές οι εκλογές.

– Με δεδομένο ότι οι πολίτες εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους απέναντι στα μνημονιακά κόμματα Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, μήπως και εσείς θα έπρεπε να έχετε αναλάβει πρωτοβουλίες ανανέωσης του κόμματός σας;

– Έχουμε αναλάβει τέτοιες πρωτοβουλίες. Μάλιστα, είχαμε προαναγγείλει και έχει γίνει μια πρώτη προσυνεδριακή ομιλία σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, προκειμένου να προχωρήσουμε σε συνέδριο. Δυστυχώς, οι εξελίξεις και οι εκλογές που προκηρύχθηκαν σταμάτησαν αυτήν τη διαδικασία, γιατί έπρεπε να ασχοληθούμε με τον προεκλογικό αγώνα. Σίγουρα, όμως, θα γίνει το προσεχές διάστημα ένα συνέδριο, μέσα από το οποίο με τις προγραμματικές και τις ιδεολογικές αρχές που θα διατυπωθούν, εκτός από την εκλογή οργάνων, θα κάνουμε ένα άνοιγμα σε ολόκληρο τον εθνικό πατριωτικό χώρο, προκειμένου η Χρυσή Αυγή να γίνει μια μεγάλη εθνική αντιπολίτευση απέναντι στις δυνάμεις της ξενοκρατίας, είτε αυτές ανήκουν στην Κεντροδεξιά είτε στην Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, το σύνθημά του, το «Πρώτη φορά Αριστερά», εξελίχθηκε σε τελευταία φορά Αριστερά.

– Έχετε δηλώσει στη Βουλή ότι το Δουβλίνο 2 δεν υπάρχει. Τώρα που η Ευρώπη αναγνωρίζει την κρίση ως προσφυγική, ποια πρέπει να είναι η στάση της χώρας;

– Η στάση της χώρας απέναντι στο Δουβλίνο ΙΙ θα έπρεπε να είναι μια ξεκάθαρη καταγγελία. Πιστεύω ότι στην καταγγελία αυτή θα είχε την αμέριστη συμπαράσταση τόσο της Ιταλίας όσο και του ευρωπαϊκού Νότου. Εξαρχής η συμφωνία βγάζει μάτι, όταν προβλέπει ότι οι πρόσφυγες ή οι λαθρομετανάστες πρέπει να μένουν στην χώρα στην οποία εισέρχονται. Είναι ξεκάθαρο ότι είναι μια συμφωνία για να προστατεύσει από τη λαθρομετανάστευση τις χώρες της βορείου Ευρώπης. Γιατί είναι λογικό ότι δεν μπορεί να πάει κανείς στη Γερμανία μέσα από το Διάστημα θα πρέπει να περάσει μέσα από την Ελλάδα. Είναι μια άδικη συμφωνία.

– Υπάρχουν πράγματα που, αν γυρίζατε τον χρόνο πίσω, θα κάνατε διαφορετικά;

Αλίμονο, όλοι κάνουν λάθη! Μόνο όποιος δεν κάνει τίποτα, δεν κάνει λάθη. Δεν έχω, όμως, να ντραπώ για κάτι που έχω κάνει. Όλα έγιναν με καλή διάθεση και με αγνότητα, γιατί δεν γνώριζα πόσο βρόμικο είναι το πολιτικό σύστημα. Πράγμα που διαπίστωσα όταν βρέθηκα χωρίς λόγο και αιτία, χωρίς να υπάρχουν στοιχεία εναντίον μου, στη φυλακή. Δημόσια είχα τοποθετηθεί και καλούσα όλες τις τοπικές οργανώσεις και όλους τους ανθρώπους της Χρυσής Αυγής να λειτουργούν νόμιμα. Αποφασίσαμε να διεξάγουμε έναν νόμιμο πολιτικό αγώνα και ως εκ τούτου δεν μπορεί να θεωρηθεί λάθος μου ότι ένας οπαδός της Χρυσής Αυγής προέβη σε μια παράνομη πράξη.

– Υπήρξαν στελέχη και βουλευτές σας που νομίζετε ότι ξεπέρασαν τα όρια;

– Ασφαλώς και υπήρξαν, και εγώ ο ίδιος ξεπέρασα τα όρια. Όταν βρίσκεσαι υπό πίεση, τότε λειτουργείς αυθόρμητα και ξεπερνάς και τα όρια, είναι δεδομένο αυτό το πράγμα. Αλλά, πριν το κάνουμε εμείς, τα είχαν περάσει άλλοι. Μην ξεχνάτε ότι μας αποκλείουν από τα τηλεοπτικά πάνελ, ισχυριζόμενοι ότι ο λόγος είναι η δικαστική εκκρεμότητα. Λένε ψέματα, είναι υποκριτές. Υπάρχει κάτι βαθύτερο και αυτό είναι ότι σε αυτήν τη χώρα για 40 χρόνια, από την εποχή της Μεταπολίτευσης όταν κυβερνούσε η Κεντροδεξιά «Δεξιά της καρπαζιάς», όπως την αποκαλώ εγώ αυτοί που την αμφισβήτησαν με πορεία στους δρόμους, με ιδέες, ήμασταν εμείς, η Χρυσή Αυγή. Δεν μας το συγχώρεσαν ποτέ.

– Ποιο είναι το πλάνο σας για την Ελλάδα, ευρώ ή δραχμή; Το γνωρίζει ο κόσμος αυτό;

Να σταθεί στα πόδια της και, για να γίνει αυτό, πρέπει να επιστρέψει στην εθνική παραγωγή. Εάν ο Έλληνας έχει εθνική οικονομία, τότε έχει και την πολυτέλεια να επιλέξει ποιο από τα δύο νομίσματα θα προτιμήσει. Η δική μας επιλογή είναι η χώρα να έχει ένα εθνικό νόμισμα, αλλά προηγουμένως θα πρέπει να έχει και εθνική οικονομία. Μην ξεχνάμε ότι το ευρώ το έχουμε πληρώσει με την αναδιάρθρωση της οικονομίας, με την καταστροφή της βιομηχανικής και της αγροτικής παραγωγής, κα με τις μίζες στους Ευρωπαίους και ενταύθα πολιτικούς συνεργάτες.

– Πριν από μερικές ημέρες ο κ. Παππάς δήλωσε ότι το κόμμα σας, που είναι εθνικιστικό, είναι αριστερό. Τι λέτε γι’ αυτό;

– «Οι έννοιες Δεξιά και Αριστερά είναι εντελώς σχηματικές. Είμαστε ένα κίνημα λαϊκό και αντικαπιταλιστικό, υπό αυτήν την έννοια είμαστε αριστερό. Όμως, σε καμία περίπτωση δεν δεχόμαστε τις θεωρίες του Κ. Μαρξ».

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/n.-g.-michaloliakos-sthn-efhmerida-dhmokratia-prepei-na-kataggeiloume-thn-s#ixzz3m5Hn5tha

Exit mobile version