Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σεβασμός στους νοσηλευτές

Σεβασμός στους νοσηλευτές

Ο τομέας υγείας είναι σε πλήρη κατάρρευση. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκεί για να ανταπεξέλθει στις αυξανόμενες ανάγκες του πληθυσμού, ενώ παράλληλα χιλιάδες νοσηλευτές παραμένουν στην ανεργία και άνθρωποι οι οποίοι ανήκουν στο ανθρώπινο κεφάλαιο αυτής της οικονομίας  μεταναστεύουν αναζητώντας  εργασία στο εξωτερικό.

Στην Ελλάδα των μνημονίων και της κακοδιαχείρισης των τελευταίων δεκαετιών του συστήματος υγείας, η επιστήμη της νοσηλευτικής πλήττεται ιδιαιτέρως. Με μισθούς πενιχρούς, με άστατο ωράριο εργασίας και νυχτερινές βάρδιες οι νοσηλευτές στελεχώνουν περήφανα το σύστημα υγείας. Ο κλάδος  της νοσηλευτικής μάχεται καθημερινά για να απαλύνει το πόνο και την αγωνία ασθενών και συγγενών.

Δυστυχώς στην Ελλάδα, εξαιτίας της λανθασμένης πολιτικής πολλές φορές ο νοσηλευτής αντιμετωπίζεται απαξιωτικά – και εδώ οφείλω να ενημερώσω ότι οι σπουδές της νοσηλευτικής και η ad hoc πραγμάτωση τους είναι ένα ιδιαίτερα δύσκολο έργο, το οποίο απαιτεί γνώση και δεξιότητα. Η νοσηλευτική είναι η επιστήμη  που προσφέρει πέραν των άλλων και την ψυχολογική στήριξη στους ασθενείς. Ο ίδιος σεβασμός απαιτείται και για τους βοηθούς νοσηλευτή, σε αντίθεση με την διχόνοια που προσπαθεί να επιφέρει το σύστημα. Ναι στο καθηκοντολόγιο, αλλά κατηγορηματικά όχι στην υπεροψία λόγω πτυχίων.

Αισθάνομαι ιδιαίτερα περήφανη που έχω ως πρώτο πτυχίο την νοσηλευτική, καθώς οι γνώσεις που απόκτησα για τον ανθρώπινο πόνο με έκαναν, θαρρώ, πιο χρήσιμο άνθρωπο για την κοινωνία. Όταν λοιπόν ξανασυναντήσει κάνεις μια νοσηλεύτρια να μην ξεχάσει ότι πρόκειται για ένα άτομο με  ιδιαίτερη μόρφωση και ψυχικό σθένος, που καθημερινά αντιμετωπίζει ιδιαίτερες δυσκολίες και πολλές φορές αβάσταχτο πόνο και στενοχώρια αλλά συνάμα και χαρά όταν με την βοήθεια της συνδράμει στην ανάρρωση του ασθενούς.

Η Χρυσή Αυγή πιστεύει ότι ο κλάδος της νοσηλευτικής αξίζει τον αμέριστο σεβασμό της κοινωνίας και θα μεριμνήσει με κάθε δυνατό τρόπο για την προάσπιση των δικαιωμάτων του.

Ευγενία Χρήστου Γερμενή,  νοσηλεύτρια

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sebasmos-ston-noshleuth#ixzz3mAVDyyIJ

Exit mobile version