Σοκ έχει προκαλέσει στον πολιτικό κόσμο της χώρας, η βαθυστόχαστη πολιτική ανάλυση της Φώφης Γεννηματά, προέδρου του Πασόκ, η οποία ανέλυσε εις βάθος τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει κανείς Έλληνας να ψηφίσει ΝΔ και Πασόκ.
Σας παραθέτουμε την δήλωσή της, η οποία εδραζόταν στο πραγματικό διακύβευμα των εκλογών: “το πραγματικό δίλημμα είναι ποιος θα είναι τρίτος. Είναι πολιτική επιλογή ή είναι ψήφος σε εγκληματίες;”
Ας κάνουμε ένα «φλας μπακ» για να δούμε τι ακριβώς εννοεί η Φώφη Γεννηματά: Ξεκινώντας χρονολογικά οφείλουμε να θυμηθούμε την υπόθεση της «εταιρίας δολοφόνων» του 1987. Τότε ο, εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ, δήμαρχος Νέας Χαλκηδόνας, Χρήστος Παπαδόπουλος, ορμώμενος από ιδεολογικά κίνητρα – κατά δήλωση του ίδιου – δολοφόνησε με στυγερό τρόπο οκτώ ανθρώπους για να τους αρπάξει τις περιουσίες. Βέβαια, το προαναφερθέν ιδεολογικό κίνητρο δεν ομολογήθηκε ότι ήταν η έμφυτη τάση του ΠΑΣΟΚ για ρεμούλα και κλεψιά, αλλά ωραιοποιήθηκε στην δηλώσεις του δολοφόνου.
Όπως είχε πει: «Όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο, η δράση μας είχε ιδεολογικό υπόβαθρο. Από μικρό παιδί είχα αριστερή συνείδηση. Σε καμία διαθήκη δεν υπήρχαν λιγότεροι από πενήντα κληρονόμοι, συνήθως ήταν από 70-100, ενώ στην υπόθεση του Τυπάλδου, παρακαλώ, ήταν 156. Δηλαδή, εγώ δεν τα έκανα όλα αυτά για τον εαυτό μου, αλλά για να βγάλω τον φτωχό από την πείνα του. Τότε πίστευα ότι έχει μεγαλύτερη αξία να φάνε ψωμί 150 άνθρωποι, από τη ζωή ενός 85χρονου ή 90χρονου».
Αξίζει σε αυτό το σημείο να σημειωθεί ότι οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση ήταν μέλη της αντίστοιχης τοπικής του ΠΑΣΟΚ. Η εν λόγω σπείρα πασόκων σκότωνε γέροντες και στην συνέχεια υφάρπαζε την περιουσία τους και την μοίραζε στους «αναξιοπαθούντες» πασόκους – συνεργούς.
Η δεύτερη υπόθεση έλαβε χώρα μερικά χρόνια αργότερα. Στα τέλη του 1990 τη χώρα κυβερνούσε η Νέα Δημοκρατία, με πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και Υπουργό Παιδείας τον Βασίλη Κοντογιαννόπουλο. Ο χώρος της Παιδείας βρισκόταν σε αναβρασμό, εξαιτίας της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που προωθούσε η κυβέρνηση. Το 70% των σχολείων βρισκόταν υπό κατάληψη, ενώ καθημερινό φαινόμενο ήταν οι διαδηλώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας.
Η κατάσταση ήταν έκρυθμη και πολιτικά οξυμένη, με την κυβέρνηση να δέχεται τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης. Στελέχη της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας ζητούσαν τον τερματισμό των καταλήψεων, έστω και δια της βίας. Γύρω στις 10:30 μ.μ. της 8ης Ιανουαρίου 1991, μέλη της ΟΝΝΕΔ προσπάθησαν να ανακαταλάβουν το 3ο Γυμνάσιο – Λύκειο Πάτρας. Κατά τη διάρκεια συμπλοκής που επακολούθησε βρέθηκε νεκρός, χτυπημένος με σιδερολοστό στο κεφάλι, ο καθηγητής του σχολείου Νίκος Τεμπονέρας, που είχε προστρέξει να βοηθήσει τους καταληψίες μαθητές του.
Ας δούμε, όμως, εν τάχει και μερικές από τις χαρακτηριστικές δράσεις του Πασόκ:
Σκάνδαλο καλαμποκιού:
Η υπόθεση αφορούσε την πώληση γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού από την ελληνική κρατική εταιρεία ITCO σε χώρες της τότε ΕΟΚ, το οποίο είχε χαρακτηριστεί λαθραία εισαχθεί και παρανόμως χαρακτηριστεί ως ελληνικό από τα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών. Τα κέρδη από την «κομπίνα» υπερέβησαν τα 1,5 εκατομμύρια δολάρια ενώ στα παραστατικά εμφανίστηκαν μόνο 1 εκατομμύριο δρχ! Για αυτή την υπόθεση καταδικάστηκε ο τότε υφυπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Ν. Αθανασόπουλος, και οδηγήθηκε στις φυλακές όπου παρέμεινε για 19 μήνες. Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν και οι Δημήτρης Τσοβόλας και Γιώργος Πέτσος, οι οποίοι εξαγόρασαν τις ποινές τους. Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης απεβίωσε ο προφυλακισθείς Μένιος Κουτσόγιωργας.
Σκάνδαλο Κοσκωτά:
Πρόκειται για την περίεργη επιχειρηματική διαδρομή του περιβόητου Γιώργου Κοσκωτά, ο οποίος από την αγορά ανεύρεσης εργασίας, ανέλαβε το 1979 Διευθυντής του Συναλλάγματος στην Τράπεζα Κρήτης, παρ’ ότι ήταν μόλις 25 ετών και τον 1986 κατέληξε να ελέγχει έναν τυποεκδοτικό κολοσσό, είχε εξαγοράσει πλήθος εφημερίδων, συμπεριλαμβανομένης της «Καθημερινής» και αργότερα αποδείχτηκε ότι είχε υπόγειες οικονομικές συνδιαλλαγές εκατομμυρίων δολαρίων με το ΠΑΣΟΚ. Το πόρισμα της έρευνας σχετικά με την υπόθεση απεκάλυψε ότι ο Κοσκωτάς είχε κάνει συνολική υπεξαίρεση από την Τράπεζα Κρήτης του ποσού των 33,5 δισεκατομμυρίων δραχμών, χρήματα με τα οποία αγόρασε όλες τις επιχειρήσεις του αλλά και δωροδοκούσε δημόσια πρόσωπα. Για αυτή την υπόθεση εν τέλει καταδικάστηκαν οι Δημήτρης Τσοβόλας και Γιώργος Πέτσος.
Τσοχατζόπουλος:
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος διατέλεσε υπουργός Εθνικής Αμύνης του ΠΑΣΟΚ από το 1996 έως το 2001 και εν τέλει κατέληξε να ελέγχεται για τα πεπραγμένα αυτής της περιόδου. Το εισαγγελικό πόρισμα σχετικά με την δράση του έγραφε ότι:
«ο Άκης Τσοχατζόπουλος και οι συνεργάτες του συνέστησαν εγκληματική οργάνωση και για την πραγμάτωση του σκοπού τους ίδρυσαν τρεις Off shore εταιρείες, τις BLUBELL, ΝΟΒΙLIS και TORCASO, μέσω των οποίων προέβησαν σε σειρά παράνομων πράξεων, μεταξύ άλλων και νομιμοποίηση παράνομων αμοιβών μέσω του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Σε αυτές τις εταιρίες ιδιοκτήτης φαινόταν να είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος.».
Στις 7 Οκτωβρίου 2013 καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 20 ετών για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Η έφεση δεν είχε ανασταλτικό χαρακτήρα και οδηγήθηκε στις φυλακές. Το όνομα του εμπλέκεται επίσης και στην υπόθεση των υποβρυχίων, με το σχετικό εισαγγελικό πόρισμα να γράφει:
“Το χρονικό διάστημα από τον Μάιο 1998 έως τις 7/6/2001 να απέκρυψε περιουσία συνολικού ύψους 16.202.000 ελβετικών φράγκων και 1.748.000 δολαρίων ΗΠΑ, χρήματα τα οποία αποτελούν προϊόν παθητικής δωροδοκίας του ίδιου σχετικά με τις συμβάσεις προμήθειας των οπλικών συστημάτων TOR M1. Την 2/12/2002 απέκρυψε περιουσία συνολικού ύψους 2.960.225 ελβετικών φράγκων σχετικά με τις συμβάσεις ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ και ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2 (υποβρύχια) τα οποία αποτελούν παράνομη αμοιβή που κατέβαλε μέσω άλλης εταιρίας η γερμανική εταιρία FERROSTAAL.”
Για όσους θυμίζουν τα ονόματα αυτά κάτι, να θυμίσουμε ότι οι ίδιες εταιρείες έχουν ακουστεί εντόνως στην πρόσφατη συζήτηση για τα υποβρύχια στην Βουλή κατά την οποία η ΝΔ αθώωσε τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Σκάνδαλο Siemens:
Στις 26 Μαΐου 2010 ο Τάσος Μαντέλης παραδέχθηκε, κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Siemens, είσπραξη προεκλογικής χορηγίας από την Siemens ύψους 200.000 μάρκων το 1998, όταν ήταν υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών στην κυβέρνηση Σημίτη. Στις 13 Απριλίου 2011 καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών με ποινή φυλάκισης τριών ετών για ψευδή υποβολή «πόθεν έσχες» την περίοδο 2006-2007.
Το 2008 οι εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν ότι το 1999 είχαν κατατεθεί ένα εκατομμύρια μάρκα σε λογαριασμό του Θόδωρου Τσουκάτου, από την εταιρεία Siemens, ισχυρισμό τον οποίο ο ίδιος δεν αρνήθηκε. Σχετικά με το ζήτημα ο Τσουκάτος δήλωσε:
«Ως μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ και εν συνεχεία μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας, μετείχα ενεργά στην οργάνωση της καμπάνιας για τις εκλογές. Δέχθηκα επίσκεψη στο γραφείο μου στο ΠΑΣΟΚ από τον κ. Μιχάλη Χριστοφοράκο και έγινα αποδέκτης πρότασης για οικονομική συνεισφορά στην καμπάνια του κινήματος και μου ζητήθηκε τραπεζικός λογαριασμός στο εξωτερικό για να γίνει η μεταφορά χρημάτων. Απευθύνθηκα σε γνωστό μου πρόσωπο που ανέλαβε να διευκολύνει το ΠΑΣΟΚ χωρίς δικό του όφελος και διεκπεραίωσε τη σχετική διαδικασία. Τα χρήματα, χωρίς άλλη δική μου ανάμειξη, ήρθαν στον τομέα Οικονομικού του ΠΑΣΟΚ, παρελήφθησαν από τους αρμόδιους του τομέα Οικονομικού και εισήλθαν στο ακέραιο στο ταμείο του κινήματος (ένα εκατ. μάρκα, δηλαδή 420.000 ευρώ). Δεν είχα ποτέ καμία προσωπική ανάμειξη ή άλλη αθέμιτη συμμετοχή.
Σημειώνω επίσης ότι ποτέ δεν διαχειρίστηκα χρήματα στο κίνημα ούτε είχα οποιαδήποτε θέση στο δημόσιο. Οι δραστηριότητές μου στο ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα πολιτικές και κινήθηκαν στα πλαίσια που όριζαν κάθε φορά τα αρμόδια όργανα του κινήματος. Κατά συνέπεια, για κάθε εμπλοκή του ονόματός μου που θα με εμφάνιζε να έχω προσποριστεί οποιοδήποτε όφελος, θα ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου».
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ!
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-gennhmata-analuei-giati-o-kosmos-den-prepei-na-pshfisei-nd-pasok#ixzz3mBIciBNS