Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Λοβέρδος επιβεβαιώνει την εκτροπή: Έτσι θα συγκυβερνήσουν Σύριζα – ΝΔ, κλέβοντας από την Χρυσή Αυγή την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Λοβέρδος επιβεβαιώνει την εκτροπή: Έτσι θα συγκυβερνήσουν Σύριζα - ΝΔ, κλέβοντας από την Χρυσή Αυγή την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Αυτό που έχει αποκαλύψει η εφημερίδα “Δημοκρατία” εδώ και δυο εβδομάδες, επιβεβαιώνει με ανάλυσή του ο Ανδρέας Λοβέρδος στην εφημερίδα “Επένδυση”. Τον τρόπο δηλαδή που το Μνημονιακό τόξο θα συγκυβερνήσει, αποφεύγοντας τον “σκόπελο” να έχει την Χρυσή Αυγή ως αξιωματική αντιπολίτευση, παρόλο που θα είναι τρίτο κόμμα με ενισχυμένα ποσοστά.

Συγκεκριμένα αναφέρει: “...κάνοντας ερμηνεία του κανονισμού που διέπει τις σχέσεις της κυβέρνησης με τη Βουλή, η άποψη ότι μπορεί να ξεπερασθεί το εμπόδιο να αναδειχθεί σε αξιωματική αντιπολίτευση η Χρυσή Αυγή, εφόσον εκλεγεί τρίτο κόμμα την Κυριακή εδράζεται στις εξής πιθανότητες:

Το δεύτερο κόμμα μπορεί να συμμετάσχει στην κυβέρνηση με εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα και έτσι να διατηρήσει τον θεσμικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι υπουργοί – βουλευτές του δεύτερου κόμματος να τεθούν πρόσκαιρα εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Να παραιτηθούν οι υπουργοί από την βουλευτική τους έδρα.

Ο κ. Λοβέρδος μάλιστα επικαλείται την εμπειρία της κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου τον Νοέμβριο του 2011, όταν οι Σταύρος Δήμας και Δημήτρης Αβραμόπουλος παραιτήθηκαν από τις βουλευτικές τους έδρες και ανέλαβαν χαρτοφυλάκια, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στον τότε πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά να κρατήσει και τον θεσμικό ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης…“.

Είναι πασιφανές πως είτε Σύριζα είτε ΝΔ ψηφίσουν οι Έλληνες, τα δυο μνημονιακά κόμματα θα εφαρμόσουν από κοινού τις εθνοκτόνες πολιτικές.

Χρυσή Αυγή, η μόνη εθνική επιλογή!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/loberdos-epibebaiwnei-to-technasma-etsi-tha-sugkubernhsoun-suriza-nd-klebon#ixzz3mBsahagd

Exit mobile version