Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Η ΝΔ που χρωστάει σε όποιον μιλάει ελληνικά πλήρωσε ένα εκατομμύριο ευρώ για να φτιάξει το προφίλ του Μεϊμαράκη

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Η ΝΔ που χρωστάει σε όποιον μιλάει ελληνικά πλήρωσε ένα εκατομμύριο ευρώ για να φτιάξει το προφίλ του Μεϊμαράκη

Άρθρο του Γιώργου Φράγκου στην εφημερίδα «Εμπρός»

Πολλά ερωτηματικά και ποικίλες απο­ρίες προκαλεί το ύψος του ποσού που θα ενθυλακώσουν οι Αμερικανοί σύμ­βουλοι που προσέλαβε η Ν.Δ. για να την βοηθήσουν στην προεκλογική διαφημιστική εκστρατεία της.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρ­χονται από τον 2ο όροφο της λεωφόρου Συγγρού όπου το γραφείο του υπηρεσιακού γαλάζιου προέδρου Βαγγέλη Μεϊμαράκη, η αμοιβή τους για τις συμβουλές που ήδη δί­νουν από τις αρχές Σεπτεμβρίου, θα ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ.

Χρήματα που φυσικά δεν θα πληρωθούν από το άδειο ταμείο της «ψοφοδεξιάς», που ήδη οφείλει περισσότερα από 220 εκατ. ευ­ρώ σε τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτές.

Οι «κακές γλώσσες» λένε ότι το ποσό αυ­τό θα συγκεντρωθεί από «χορηγίες» γνω­στών κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών που έ­χουν επενδύσει πολλά στην συνέχιση λεηλάτησης των εθνικών και κοινοτικών κονδυλίων, μέσω ενός κυβερνητικού σχήματος ό­που πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει το «γερασμένο» νεοδημοκρατικά μόρφωμα.

Το «δεξί χέρι» του Μεϊμαράκη, επικοινω­νιολόγος Νίκος Καραχάλιος ζήτησε την «α­μερικανική βοήθεια» προκειμένου να «ωραι­οποιήσει» το προφίλ του Κρητικού πολιτικού και να καταδείξει τα αδύνατα σημεία της ει­κόνας και του λόγου του Αλέξη Τσίπρα.

Οι Αμερικανοί σύμβουλοι που αμείβονται για κάθε ημέρα παρουσία τους στην Ελλάδα με 10.000 ευρώ έκαστος, με τα έξοδα διαμο­νής και σίτισής τους να τα έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόμμα της αξιωματικής αντι­πολίτευσης, εμφανίζονται απογοητευμένοι και από τα δημοσκοπικά ευρήματα.

Αναλύοντας τις προτιμήσεις των ψηφοφό­ρων ανά ηλικίες, επίπεδο μόρφωσης και ε­παγγελματική τάξη, έχουν καταλήξει στο συ­μπέρασμα ότι η Ν.Δ. έχει απωλέσει την στή­ριξη των μικρομεσαίων στρωμάτων, και δεν διαθέτει επαρκείς δυνάμεις στην νέα γενιά. Ακόμη και οι παραδοσιακοί δεσμοί που διέ­θετε η «ψευτοδεξιά» με τον αγροτικό κόσμο της χώρας, φαίνεται πως πλέον έχουν διαρραγεί, όχι μόνο λόγω της εξοντωτικής φορολόγησης των αγροκτηνοτρόφων, αλλά και της εμφάνισης της Χρυσής Αυγής στα δεξιά της.

Πράγματι, για τους Αμερικανούς, κρίσιμο στοιχείο των μεθαυριανών εκλογών θα είναι τα ποσοστά που θα συγκεντρώσει ο Λαϊκός Σύνδεσμος στην περιφέρεια και δη στην Βό­ρεια Ελλάδα.

Αν ο Λαϊκός Σύνδεσμος συγκεντρώσει δι­ψήφια νούμερα σε πολλούς νομούς της Μα­κεδονίας, όπως δείχνουν πρόσφατες μετρή­σεις, η Ν.Δ. κινδυνεύει να πέσει κάτω από το ψυχολογικό όριο του 22%, που έχει θέσει ο ίδιος ο Μεϊμαράκης.

Οι σύμβουλοι από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού έχουν ήδη προεξοφλήσει ήττα της «γαλάζιας» παράταξης στα μεγάλα αστι­κά κέντρα της χώρας και συντριβή της στο Λεκανοπέδιο Αττικής.

Ήδη, πολλοί βουλευτές που θεωρούν ό­τι δεν θα επανεκλεγούν, τάσσονται υπέρ της συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, μήπως και αξιοποιηθούν σε κάποια θέση στον κρατικό μηχανισμό την επαύριον της «ανίερης» (πα­ρά φύσιν, σύμφωνα με τον Τσίπρα) συνεργα­σίας των δύο κομμάτων

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/skandalo-h-nd-pou-chrwstaei-se-opoion-milaei-ellhnika-plhrwse-ena-ekatommur#ixzz3mEjY7QXh

Exit mobile version