Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ν. Γ. Μιχαλολιάκος στην Real News: Τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής θα ανέβουν κόντρα στον πόλεμο καναλιών και κομμάτων

Ν. Γ. Μιχαλολιάκος στην Real News: Τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής θα ανέβουν κόντρα στον πόλεμο καναλιών και κομμάτων

Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος απάντησε στις ερωτήσεις της εφημερίδας Real News για τις σημερινές εκλογές, τις μετεκλογικές συνεργασίες και το τρίτο αριστερό Μνημόνιο.

– Τι αναμένετε από την κάλπη της Κυριακής;

– Από τις εκλογές της Κυριακής 20ης Σεπτεμβρίου 2015 δεν περιμένω καμμία συγκλονιστική πολιτική αλλαγή. Επιμένω στην θέση μου αυτή, αφού είτε ο ΣΥΡΙΖΑ αναδειχθεί νικητής, είτε η Νέα Δημοκρατία, η πολιτική την οποία είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει η επόμενη κυβέρνηση είναι η πολιτική του μνημονίου 3, μία πολιτική σκληρή η οποία θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ανεργία και θα είναι ιδιαίτερα αρνητικές οι συνέπειές της στην πρωτογενή παραγωγή, στον αγροτικό κόσμο, καθώς και στους ελεύθερους επαγγελματίες. Εις ό,τι αφορά την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αναμένω άνοδο των ποσοστών μας παρ’ όλο τον άδικο και αντιδημοκρατικό τρόπο με τον οποίον μας αντιμετώπισαν στην προεκλογική περίοδο τα μέσα μαζικής ενημερώσεως με σύμφωνη την γνώμη όλων των κομμάτων!

– Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, τι θα πράξει το κόμμα σας; Τι κυβερνητικές συνεργασίες προβλέπει και υπό ποιους όρους θα συμμετάσχει σε αυτές;

– Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να φανεί πολιτικά ασυνεπής. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται να στηρίξουμε την οποιαδήποτε κυβέρνηση θα ακολουθήσει την πολιτική των μνημονίων. Είμαστε εναντίον των μνημονίων πρωτίστως γιατί για εμάς είναι ζήτημα αξιοπρέπειας και πατριωτισμού η εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας. Αυτός είναι αρκετός λόγος, αλλά και πέραν αυτού αποδείχθηκε μετά από 5 χρόνια πολιτικής των μνημονίων ότι δεν είναι η λύση για το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Αντίθετα, αυξάνει το χρέος, αυξάνει την ανεργία, μειώνει την εθνική παραγωγή και έχει οδηγήσει σε τραγική κατάσταση ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας. Θα συνεχίσουμε λοιπόν τον αγώνα μας εναντίον των μνημονίων οποιοδήποτε κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών.

– Υπάρχουν περιθώρια για «παράλληλο πρόγραμμα» μέσα στο μνημόνιο, για να μετριαστούν οι συνέπειές του; Και περιθώρια ελιγμών στη διπλή διαπραγμάτευση που θα ακολουθήσει για την αξιολόγηση και την ένταξη του ΔΝΤ στο πρόγραμμα;

– Με τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύτηκαν τα μνημόνια τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και η κυβέρνηση του κ. Αλέξη Τσίπρα δεν διεκδικήθηκαν περιθώρια για παράλληλο πρόγραμμα μέσα στο μνημόνιο, ώστε να μετριαστούν οι συνέπειές του. Το πολιτικό κατεστημένο της χώρας στο οποίο κατά τη γνώμη μου εντάχθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλησε να οδηγήσει τα πράγματα στα άκρα ούτως ώστε να αντιληφθούν οι λεγόμενοι δανειστές ότι είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε ένα μέλλον για το λαό μας. Εάν δεν υπάρξει αποφασιστικότητα και θέληση για μαχητική διεκδίκηση – πράγμα το οποίο έχει μέχρι σήμερα αποδειχθεί ότι δεν διαθέτουν ούτε η Ν.Δ. ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ- , τότε δεν πρόκειται να γίνει τίποτε.

Δεν είναι ζήτημα, λοιπόν, ελιγμών, είναι ζήτημα αποφασιστικότητος να τεθούν προ των ευθυνών τους για το χρέος της Ελλάδος και για την οικονομική κατάσταση της Πατρίδας μας οι Ευρωπαίοι εταίροι. Πιστεύω ότι και το μνημόνιο 3 θα αποτύχει και η κατάσταση θα γίνει χειρότερη εάν δεν υπάρξει μία αληθινή εθνική πολιτική.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/n.-g.-michaloliakos-sthn-real-news-ta-pososta-ths-chrushs-aughs-tha-aneboun#ixzz3mGMhRNuM

Exit mobile version