Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο γνωστός πολέμιος της Χρυσής Αυγής, Τρίμης, υπέρ του τουρκικού προξενείου

Ο γνωστός πολέμιος της Χρυσής Αυγής, Τρίμης, υπέρ του τουρκικού προξενείου

Ο γνωστός αντιεθνικιστής δημοσιογράφος Δημήτρης Τρίμης, ο θρασύς αυτός τύπος, ο οποίος αντί να κρυφτεί από ντροπή όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάχθηκε πλήρως σ’ έναν ακόμη μνημονιακό υπηρέτη, ακολούθησε κι αυτός τον εξευτελισμό του, έδωσε και πάλι τα διαπιστευτήριά του. Με ένα πολύ ενδιαφέρον (ως προς το πώς αντιλαμβάνεται τον πατριωτισμό αυτό το «ορφανό» του «Ιού») άρθρο στην γνωστή κατάπτυστη φυλλάδα που αρθρογραφεί, το οποίο έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο «Οι επαγγελματίες εθνικόφρονες και οι συνήθεις “ύποπτοι”», αναφερόμενος στο ότι στην Ροδόπη και οι τρεις βουλευτές που εκλέχθηκαν εκεί, καθώς και στην διάσταση που δόθηκε στο θέμα (και) από την εφημερίδα «Δημοκρατία», λέει, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Στην συνέχεια το ζήτημα πήρε διαστάσεις. Έγινε λ.χ. το πρωτοσέλιδο της “Δημοκρατίας” ως θέμα εθνικού ενδιαφέροντος, διότι “η πλέον ευαίσθητη περιοχή της χώρας θα εκπροσωπείται από τρεις ύποπτους μουσουλμάνους”. Κι όταν οι επαγγελματίες εθνικόφρονες μιλάνε για “υπόπτους” στη Θράκη, εννοούν ότι αορίστως “έχουν σχέση με το τουρκικό προξενείο”. Έτσι βγάζουν πενήντα χρόνια… το ψωμί τους εκεί στην “ευαίσθητη” Ροδόπη και την Ξάνθη. Ψάχνουν να βρουν και να “δώσουν”-μέσω των “εθνικών” υπηρεσιών και του πρόθυμου Τύπου με τους οποίους συνδέονται- τους τουρκόφωνους Έλληνες πολίτες που λένε ότι αισθάνονται Τούρκοι (και όχι απλώς μουσουλμάνοι, άντε και Πομάκοι ή Ρομά που επιτρέπεται να το λένε), που τολμούν να μιλήσουν με τους μουφτήδες ή Τούρκος πολιτικούς και διπλωμάτες. Το ίδιο είχε συμβεί με τον βουλευτή Ξάνθης Γκαλίπ Γκαλίπ του ΠΑΣΟΚ το 1998, όταν εξελέγη στην προεδρία της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δ. Θράκης. Το ίδιο έγινε και με την Γκιουλ Καραχασάν, όταν ήταν υποψήφια του ΠΑΣΟΚ για την υπερνομαρχία Ξάνθης-Καβάλας-Δράμας, το 2006, επειδή, αν και Πομάκα, δηλαδή σλαβικής καταγωγής, κρίθηκε εθνικώς ύποπτη, από τη Ν.Δ., τη φασιστική ακροδεξιά, τον εθνικώς ανησυχούντα Τύπο, τους Τράγκες και τους Τριανταφυλλόπουλους, επειδή είχε σχέση με την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης». Η οποία Ένωση είχε απαγορευτεί να λέγεται «τουρκική» και είχε κλείσει το 1986 με απόφαση του νομάρχη με την αιτιολογία… ότι δεν υπάρχουν Τούρκοι στη Θράκη. Βέβαια, έπειτα από πολλά χρόνια, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το 2005 δικαίωσε την Τουρκική Ένωση, αλλά αυτά έχουν μικρή σημασία για τους ελληναράδες και τους επαγγελματίες κινδυνολόγους. Λεπτομέρεια είναι επίσης και το γεγονός ότι ο τότε βουλευτής της Ν.Δ. και πλέον του Ποταμιού, Ιλχάν Αχμέτ, ήταν μεταξύ εκείνων που πρωτοστάτησαν για την δικαστική δικαίωση του τουρκικού σωματείου και με επιστολή του στον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή».

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Τρίμης ταυτίζεται με τις θέσεις των πιο ακραίων στοιχείων των μουσουλμάνων τη Θράκης, κάνοντας τον… ανήξερο για τις προθέσεις της σφηκοφωλιάς του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή, στο οποίο θα πρέπει να μπει ΑΜΕΣΑ «λουκέτο» ως παράγοντας αποσταθεροποίησης της περιοχής. Με δεδομένες τις παρόμοιες «πατριωτικές» του θέσεις για τους ελάχιστους φιλοσκοπιανούς στην Μακεδονία είναι ολοφάνερο, για μια ακόμη φορά, για ποιον λόγο τόσο αυτός όσο και οι επαγγελματίες αντιεθνικιστές χτυπούν τόσο λυσσαλέα την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Στο πρόσωπό της χτυπούν την πιο Συνεπή και Σταθερή έκφραση των Εθνικών μας συμφερόντων. Γι’ αυτό και αποτελεί Τίτλο Τιμής για το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα ότι τέτοιου είδους εθνομηδενιστές το έχουν μόνιμα στο στόχαστρό τους.

Γιώργος Μάστορας

Υ.Γ. Ιδού τι έγραφε ο Τρίμης στις 18 Μαΐου σχετικά με το τι επρόκειτο να πράξει ο Τσίπρας απέναντι στους εταίρους και τους δανειστές:

«Τα ενδεχόμενα συνεπώς είναι τα εξής: Πρώτον, η κυβέρνηση Τσίπρα να καταργήσει κόκκινες, ροζ και πράσινες γραμμές και να υπογράψει έναν κάποιο κακό συμβιβασμό, πολύ μακριά από τις λαϊκές προσδοκίες που καλλιέργησε, για να παραμείνει κυνικά στις καρέκλες της, έστω κι αν χρειαστεί να διασπάσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να συνεργαστεί με ορισμένες “κεντροδεξιές” και “κεντρώες” μνημονιακές δυνάμεις. Σ’ αυτή την περίπτωση οι θεσμοί θα έχουν πετύχει τακτικά και στρατηγικά το καλύτερο γι’ αυτούς αποτέλεσμα: θα έχουν μεταλλάξει σε τρεις μήνες ένα αριστερό ριζοσπαστικό κίνημα σε… μια από τα ίδια. Η πολιτική σημασία μιας τέτοιας αρνητικής εξέλιξης για την πορεία ολόκληρης της ευρωπαϊκής (και όχι μόνο) Αριστεράς και των λαϊκών κινημάτων είναι προφανής. Ή, δεύτερον, η κυβέρνηση Τσίπρα να διακόψει τις προσχηματικές δήθεν συνομιλίες μεταξύ ισότιμων εταίρων και όλες τις αλλεπάλληλες συσκέψεις, τεχνικές αξιολογήσεις και διαπραγματεύσεις με τους σαδιστές της Ε.Ε. και να πει ολόκληρη την αλήθεια στους πολίτες μέσα κι έξω από την Ελλάδα, καλώντας τους να αντισταθούν έμπρακτα στους εκβιασμούς και να ανατρέψουν το μνημονιακό καθεστώς υποτέλειας και βαρβαρότητας που καθημερινά σκοτώνει τη χώρα μας. Νομίζω ότι βρισκόμαστε εξ αντικειμένου μπροστά στο δεύτερο ενδεχόμενο, διότι μερικές κυβερνήσεις και μερικοί ηγέτες, όπως ο Αλέξης Τσίπρας, εννοούν αυτά που λένε».

Απ’ το «τι νόμιζε» ο Τρίμης, μέχρι το τι έγινε πραγματικά, μεσολάβησε ένας ωκεανός εξευτελισμού κάθε πολιτικής σοβαρότητας και συνέπειας…

Υ.Γ.2: Επειδή πέρα από αντεθνιστής, ο Τρίμης είναι και άσχετος, το «σλαβικής καταγωγής» όταν απευθύνεται στους Έλληνες Πομάκους, απηχεί τις απόψεις του βουλγαρικού επεκτατισμού των αρχών του προηγούμενου αιώνα. Ακόμα και οι Βούλγαροι έχουν εγκαταλείψει αυτές τις καταγέλαστες θεωρίες, τις οποίες ανερυθρίαστα παραθέτει ο Τρίμης.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-gnwstos-antiethnikisths-dhmosiografos-dhmhtrhs-trimhs-o-thrasus-autos-tup#ixzz3mfLDHOym

Exit mobile version