Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι διεθνείς τοκογλύφοι «τραβούν το αυτί» της συγκυβέρνησης Σανέλ: Κομμένα τα γελάκια – Εφαρμόστε άμεσα το τρίτο Μνημόνιο!

Οι διεθνείς τοκογλύφοι «τραβούν το αυτί» της συγκυβέρνησης Σανέλ: Κομμένα τα γελάκια - Εφαρμόστε άμεσα το τρίτο Μνημόνιο!

Πριν καλά καλά αρχίσει τη νέα της θητεία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήρθε σαφέστατο μήνυμα από τους διεθνείς τοκογλύφους να ξεχάσουν τις όποιες προεκλογικές υποσχέσεις που έδιναν στον Ελληνικό Λαό περί «αντικατάστασης επώδυνων μέτρων με ισοδύναμα» και να εφαρμόσουν χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση όσα συμφωνήθηκαν τον Αύγουστο. Αυτά, διά στόματος του Πολ Τόμσεν, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, ο οποίος μάλιστα προειδοποίησε ότι σε αντίθετη περίπτωση θα καθυστερήσουν τόσο η εκταμίευσης δανειακής βοήθειας όσο και η ανακεφαλαίωση των εγχώριων τραπεζών.

Ο Τόμσεν, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τόνισε σε συνομιλητές του ότι η πρώτη αξιολόγηση του  νέου ελληνικού προγράμματος θα αποτελέσει καθοριστικό τεστ για την αξιοπιστία της νέας κυβέρνησης σε σχέση με τις δεσμεύσεις που πρέπει να υλοποιήσει. Διεμήνυσε, μάλιστα, ότι, αν υπάρξουν καθυστερήσεις και υπαναχωρήσεις προς όφελος συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων με προτεινόμενα ισοδύναμα, θα χαθεί πολύτιμος χρόνος στις διαπραγματεύσεις και θα καθυστερήσουν η εκταμίευση των δόσεων και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.  Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σε εκδήλωση του ινστιτούτου Brookings υποστήριξε ότι το ελληνικό πρόγραμμα μπορεί να εφαρμοστεί και να είναι βιώσιμο.

Καταλαβαίνει, λοιπόν, ο οποιοσδήποτε ότι με το «καλημέρα» η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, με ανανεωμένη την θητεία της, θα προχωρήσει σε άμεση εφαρμογή όλων όσων την έχουν διατάξει να επιβάλλει στον Ελληνικό Λαό οι διεθνείς τοκογλύφοι. Ο Οκτώβριος θα αποτελέσει ένα ηχηρό χαστούκι στα μούτρα όλων εκείνων που έπεσαν στην παγίδα της «δεύτερης ευκαιρίας» από μια συγκυβέρνηση η οποία πήρε «επάξια» την σκυτάλη της μνημονιακής διαχείρισης από την προηγούμενη των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-diethneis-tokoglufoi-traboun-to-auti-sthn-sugkubernhsh-suriza-anel-efarm#ixzz3mfO0WHos

Exit mobile version