Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Ψαρράς, ο Δελαστίκ και η επιλεκτική διάθεση κειμένων

Ο Ψαρράς, ο Δελαστίκ και η επιλεκτική διάθεση κειμένων

«Βασιλικότερος του Βασιλέως» έχει καταντήσει ο αντιεθνικιστής Δημήτρης Ψαρράς στην απεγνωσμένη όσο και θλιβερή προσπάθειά του να υπερασπίζεται τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τύπος αυτός, ο οποίος στις 16 Οκτωβρίου (όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ακόμη στην αντιπολίτευση) υποστήριξε, απαντώντας σε μια επιστολή που τον κατηγορούσε στην φυλλάδα που αρθρογραφεί, «οι δικές μου απόψεις δεν έχουν καμιά σημασία, όπως και κάθε δημοσιογράφου, μέχρις ότου αποκτήσει αυτός θέση εξουσίας», σήμερα βρίσκεται (έστω και άτυπα) σε θέση εξουσίας, υποστηρίζοντας με φανατισμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο φύλλο της Τρίτης, σε μια ακόμη προσπάθεια ταύτισής του με την μνημονιακή κυβέρνηση του Τσίπρα, ο Ψαρράς επικαλείται ένα κείμενο του Γιώργου Δελαστίκ, προκειμένου να δικαιολογήσει τον Τσίπρα και την πολιτική του.

Με την δικαιολογία ότι ο Δελαστίκ «δεν μπορεί να θεωρηθεί “απολογητής” του σημερινού πρωθυπουργού», όπως χαρακτηριστικά γράφει, χρησιμοποιεί τα γραφόμενά του έτσι ώστε να στηριχθεί ο πρωθυπουργός. Φαίνεται, όμως, ότι ο Ψαρράς έχει πολύ επιλεκτική διάθεση συμφωνίας με τα λεγόμενα του Δελαστίκ. Γιατί όταν ο Δελαστίκ, λίγες ημέρες μετά τα τραγικά γεγονότα στο Κερατσίνι, είχε γράψει ένα άρθρο με τίτλο «ΕΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ απειλούν την Δημοκρατία», τότε ο Ψαρράς είχε εντελώς διαφορετική άποψη.

Ο Δελαστίκ υποστήριζε τότε, ανάμεσα σ’ άλλα ότι «ΕΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ απειλούν την Δημοκρατία», «Η μόνη που ωφελείται πολιτικά από τη δολοφονία είναι η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου», «Αυτός ο τρόπος δράσης και τα σίγουρα ισόβια μειώνουν επίσης δραστικά την περίπτωση να είχε πάρει ο δολοφόνος εντολή από επιχειρηματικούς και όχι πολιτικούς κύκλους», «Δεν είναι απλώς εξοργιστικές οι θέσεις Σαμαρά-Βενιζέλου. Το σοβαρότερο είναι ότι πυκνώνουν τις αναπόδεικτες – μέχρι στιγμής, τουλάχιστον – αμφιβολίες για το κατά πόσο ο δολοφόνος έδρασε όντως πρωτοβουλιακά ή αν σκότωσε εκτελώντας εντολές κάποιων άγνωστων σε εμάς κέντρων, διαφορετικών πάντως από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Ίδωμεν».

Φαίνεται, λοιπόν, ότι για τον Ψαρρά ο Δελαστίκ είναι «καλός» όταν δικαιολογεί τον Τσίπρα, και «κακός» όταν υποστηρίζει ότι η ηγεσία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ δεν είναι δυνατόν να έχει την παραμικρή συμμετοχή στην δολοφονία του Κερατσινίου.

Χαμένος στις εμμονές των ανενεργών ιδεοληψιών του και στον παρακμιακό μικρόκοσμο του εθνομηδενισμού, ο Ψαρράς εκτίθεται συνεχώς, τόσο ως υπερασπιστής μιας απόλυτα μνημονιακής κυβέρνησης όσο και ως λασπολόγος κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, επειδή την αντιλαμβάνεται ως το πιο σημαντικό εμπόδιο στην επιχειρούμενη μετατροπή της Χώρας σ’ ένα πολυπολιτισμικό συνονθύλευμα.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-psarras-o-delastik-kai-h-epilektikh-diathesh-keimenwn#ixzz3mlxyPlmR

Exit mobile version