Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η κυβέρνηση τελειώνει τους συνταξιούχους: Νέες περικοπές στις συντάξεις που… “δεν θα έκοβε”

Η κυβέρνηση τελειώνει τους συνταξιούχους: Νέες περικοπές στις συντάξεις που... “δεν θα έκοβε”

Μειώστε άμεσα τις συντάξεις είναι η εντολή των τοκογλύφων στην κυβέρνηση και οι υπάλληλοι υπακούν πιστά, έτσι προωθείται  νέο μοντέλο συντάξεων  στο πλαίσιο των μνημονιακών  μέτρων τα οποία η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να εφαρμόσει.  Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν ψαλίδι στις συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.200 με 1.400 ευρώ . Οι αλλαγές  που προωθούνται είναι η οριζόντια περικοπή των συνολικών συντάξιμων αποδοχών (κύριων και επικουρικών) κατά 6%-7%. Αν μάλιστα συνυπολογιστεί και η  δέσμευση της κυβέρνησης έναντι των δανειστών ότι θα εξασφαλίσει ισοδύναμα μέτρα (νέες εισφορές – περικοπές συντάξεων) ύψους 4,2 δισ. ευρώ ως αντιστάθμισμα στην απόφαση του ΣτΕ το οποίο είχε κρίνει  αντισυνταγματικές τις περικοπές συντάξεων το 2012, τότε οι συντάξεις πρέπει να  υποστούν οριζόντια μείωση  κατά μέσο όρο έως 12,7% .

Η αλλαγή του ασφαλιστικού θα προβλέπει επίσης συγχώνευση των ταμείων σε ένα, τρία ή τέσσερα και ενιαίους κανόνες για όλους τους ασφαλισμένους, καθώς, όπως παραδέχθηκε ο κ . Κατρούγκαλος, σήμερα παρά την υποτιθέμενη συνένωση των ταμείων έχουμε 500 διαφορετικούς τρόπους υπολογισμού συντάξεων.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι σύμφωνα με το 3ο μνημόνιο:

– έως τον  Οκτώβριο του 2015  θα πρέπει να εξασφαλιστούν ισοδύναμα για την υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ. 

– έως  τον Δεκέμβριο του 2015 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ενοποίηση όλων των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης.

– Έως το  τέλος του 2019 θα πρέπει να έχει καταργηθεί το ΕΚΑΣ, αρχίζοντας με το υψηλότερο 20% των δικαιούχων από Μάρτιο 2016.

-Μέχρι τέλος 2016 θα πρέπει να έχει δημιουργηθεί ο κοινός κουμπαράς όλων των ταμείων ενώ  μέχρι το τέλος 2017 θα πρέπει να έχουν ενοποιηθεί οι εισπρακτικοί μηχανισμοί των ασφαλιστικών ταμείων με τους μηχανισμούς της φορολογικής διοίκησης .

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν πάνω από 350.000 συνταξιούχοι, κανείς όμως δεν μπορεί να αποκλείσει ότι το ψαλίδι θα πιάσει και τις συντάξεις των 1.200 ευρώ ή και πιο κάτω στην περίπτωση που οι περικοπές στις υψηλότερες συντάξεις δεν φέρουν το ισοδύναμο αποτέλεσμα, το οποίο έχει θέσει ως στόχο του Μνημονίου για φέτος η τρόικα και είναι η μείωση των ελλειμμάτων στα επικουρικά ταμεία, που ξεπερνούν τα 350 εκατ. ευρώ, και η πρόσθετη εξοικονόμηση 450 εκατ. ευρώ από το συμμάζεμα των συνταξιοδοτικών δαπανών σε όλο το ασφαλιστικό. Για το 2016, δε, η κατάσταση διαγράφεται ακόμη πιο δύσκολη, καθώς ο στόχος είναι να εξοικονομηθούν 1,8 δισ. από περιορισμό των συνταξιοδοτικών δαπανών.

Υ.Γ. Αυτά για όσους την περασμένη Κυριακή ψήφισαν μνημόνιο, αυτοί που δεν ψήφισαν τι φταίνε.

Εθνικισμός

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-kubernhsh-jemperdeuei-me-tous-suntajiouchous-nees-perikopes-stis-suntajei#ixzz3mm2Mxhj3

Exit mobile version