Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απειλεί με «κούρεμα» καταθέσεων ο Τσακαλώτος – Τα μερίδιά του στην BlackRock και την JP Morgan θα τα φέρει πίσω;

Απειλεί με «κούρεμα» καταθέσεων ο Τσακαλώτος - Τα μερίδιά του στην BlackRock και την JP Morgan θα τα φέρει πίσω;

Πάλι άνοιξε η συζήτηση για το «κούρεμα» των καταθέσεων των Ελλήνων, που επέλεξαν να κρατήσουν τις αποταμιεύσεις τους στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Αυτή τη φορά άνοιξε με δήλωση του ίδιου του μνημονιακού υπουργού οικονομικών, Τσακαλώτου, ο οποίος είπε ότι θα πρέπει να γίνει άμεσα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (δηλαδή θα πρέπει άμεσα να εφαρμοστούν τα αιματηρά μνημονιακά μέτρα), αλλιώς θα πρέπει να γίνει επιδρομή στις καταθέσεις των πολιτών.

Δεν θα σχολιάσουμε το γεγονός πως για μία ακόμα φορά γίνεται ο συγκεκριμένος εκβιασμός, προκειμένου οι Έλληνες αποδεχτούν ότι στην Ελλάδα υπάρχουν επιχειρήσεις, συγκεκριμένα οι τράπεζες, τις οποίες πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες για να τζογάρουν με τα λεφτά τους. Αυτό το λέμε επειδή η ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών προέκυψε από τις πρακτικές των τραπεζών να δίνουν θαλασσοδάνεια σε ημέτερους, χρησιμοποιώντας χρήματα των καταθετών.

Αυτό που χρήζει σχολιασμού είναι ότι για μία ακόμα φορά οι καταθέτες που κράτησαν, παρά τις πιέσεις, τις αποταμιεύσεις τους εντός Ελλάδα, θεωρούνται κορόιδα και γίνονται θύματα εκβιασμούΑντιθέτως οι καταθέτες της Λίστας Λαγκάρντ και οι υπουργοί του Σύριζα που διαθέτουν καταθέσεις στο εξωτερικό και μερίδια σε ξένες καπιταλιστικές εταιρείες μένουν για άλλη μία φορά στο απυρόβλητο.

Θυμίζουμε ενδεικτικά:

  1. Αμιγούς επιθετικής καπιταλιστικής στόχευσης είναι το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο του βουλευτή Β’ Αθήνας, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, με συνολική αξία κτήσης 457.700 ευρώ και 107.000 αγγλικών λιρών (127.273 ευρώ). Στην κορυφή των προτιμήσεων του υπεύθυνου Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται η BlackRock, η μεγαλύτερη επενδυτική εταιρεία του κόσμου. Στον οικονομικό κολοσσό, που πραγματοποίησε εν μέσω κρίσης την αξιολόγηση των ελληνικών τραπεζών, ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών τοποθέτησε το ποσό των 130.000 ευρώ αγοράζοντας 11.000 μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων. Στη δήλωση «πόθεν έσχες» του δε, φιγουράρει και το όνομα της JP Morgan με εγγραφή 1.764 μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων της εταιρείας στην οποία έχουν επιβληθεί από τις αμερικανικές αρχές δυσθεώρητα πρόστιμα, ύψους 13 δισ. δολαρίων, για σκανδαλώδεις αγοροπωλησίες παραγώγων. Διαθέτει επίσης ομόλογα αξίας 100.000 λιρών Αγγλίας της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ενώ όσον αφορά στα επίπεδα ρευστότητας του κ. Τσακαλώτου, σε 17 τραπεζικούς λογαριασμούς υπάρχουν συνολικές καταθέσεις 291.000 ευρώ. Η περιουσιακή του κατάσταση συμπληρώνεται από δύο κατοικίες στην Κηφισιά, ένα γραφείο και μία ακόμη οικία στην Πρέβεζα.
  2. Σε ανάλογο κλίμα κινείται και η επενδυτική προσέγγιση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνου του τομέα Ανάπτυξης του κόμματος, κ. Γιώργου Σταθάκη. Ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας έχει αγοράσει αμοιβαία κεφάλαια εσωτερικού και εξωτερικού με την αξία κτήσης τους να ανέρχεται στα 376.000 ευρώ. Στο συγκεκριμένο ποσό συμπεριλαμβάνονται 100.000 ευρώ που αφορούν σε αγορά μεριδίων των επενδυτικών προϊόντων της BlackRock και της JP Morgan. Οσο για τις αποταμιεύσεις του κ. Σταθάκη, αποτελούνται τόσο από καταθέσεις σε ευρωπαϊκό όσο και σε αμερικανικό νόμισμα, αναλυόμενες σε 304.630 ευρώ και 201.329 δολάρια (146.431 ευρώ). Ο Σταθάκης ως γνωστόν κατηγορείται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος για την γνωστή υπόθεση του Πανεπιστημίου Κρήτης (όπου φαγώθηκαν εκατομμύρια) η βουλή όμως τον… “αθώωσε” με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ.
  3. Δυναμικό χαρτοφυλάκιο μετοχών, ομολόγων και αμοιβαίων κεφαλαίων εσωτερικού και εξωτερικού με συνολική αξία κτήσης 830.600 ευρώ διαθέτει ο Ευρωβουλευτής, κ. Δημήτρης ΠαπαδημούληςΤο χαρτοφυλάκιο των 14 τίτλων του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει κυρίως διεθνή προσανατολισμό, αφού περιλαμβάνει τοποθετήσεις στις αγορές Ευρώπης, Ασίας και Ινδίας. Το ζεύγος Παπαδημούλη διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό 454.378 ευρώ, ενώ ο βουλευτής είναι συνδικαιούχος σε ακόμα 8 βιβλιάρια με το συνολικό ύψος των ποσών αυτών να είναι της τάξης των 499.000 ευρώ.

Εμείς ξαναλέμε στον Τσακαλώτο: Φέρε πίσω τα 800 χιλιάρικα από τη Blackrock

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apeilei-me-kourema-katathesewn-o-tsakalwtos-ta-meridia-tou-sthn-blackrock-k#ixzz3n2YRq1Tr

Exit mobile version