Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μετά το “σκίσιμο των Μνημονίων”, τώρα οι Συριζαίοι παρακαλάνε για την επιστροφή του ΔΝΤ

Μετά το “σκίσιμο των Μνημονίων”, τώρα οι Συριζαίοι παρακαλάνε για την επιστροφή του ΔΝΤ

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που το ΔΝΤ αποτελούσε «κόκκινο πανί» για τους συριζαίους και λέγανε δεξιά και αριστερά ότι «θα το διώξουνε». Τελικά μέσα στα πλαίσια της «σκληρής διαπραγμάτευσης» το πέτυχαν, καθυστερώντας την αποπληρωμή μίας εκ των δόσεων του δανείου προς το Ταμείο.

Χθες στην Συνέλευση του ΟΗΕ, λοιπόν, είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση ο Σταθάκης με την Λαγκάρντ. Όπως βγαίνει από τα ρεπορτάζ είχαν εκτενή συζήτηση για το πρόγραμμα των μέτρων που ψηφίστηκε καθώς και περί ιδεών για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Υποτίθεται, βάσει των λεγομένων των τηλεμαϊντανών στα πάνελ, ότι στην παρούσα συνέλευση του ΟΗΕ, ο Τσίπρας θέτει δυναμικά το θέμα του χρέους.

Όμως στην συνάντηση του Σταθάκη με την Λαγκάρντ δεν ειπώθηκε ΚΟΥΒΕΝΤΑ για το θέμα του χρέους.

Αυτό που συζητήθηκε ήταν ότι θα εφαρμοστούν τα μέτρα, θα γίνει κλείσει η 5η αξιολόγηση και μετά θα επανενεργοποιηθεί το ταμείο. Κοινώς, αυτό για το οποίο συζήτησαν ήταν το πως θα καταφέρουν να βάλουν το ΔΝΤ και πάλι στο παιχνίδι. Μετά από τόσους μήνες, λοιπόν, «σκληρής διαπραγμάτευσης», οι συριζαίοι παρακαλάνε και το ΔΝΤ να επανέλθει.

Μετά από τα παρακάλια στη Μέρκελ και τον Σόιμπλε, τώρα πιάσανε και το ΔΝΤ στο παρακάλι να γυρίσει.

Βεβαίως, θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι όταν μιλάμε για «επιστροφή του ΔΝΤ», μιλάμε για την σύναψη ενός νέου προγράμματος, που θα αφορά μόνο το ταμείο και το οποίο εν τέλει θα συγχωνευτεί με το πρόγραμμα που ήδη υπάρχει.  

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/parakalane-gia-thn-epistrofh-tou-dnt-oi-surizaioi#ixzz3nInA3U00

Exit mobile version