Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ιδού ποια είναι η Black Rock: Αγαπημένη εταιρεία των Συριζαίων που παίρνει τα “κόκκινα” δάνεια των Ελλήνων

Ιδού ποια είναι η Black Rock: Αγαπημένη εταιρεία των Συριζαίων που παίρνει τα “κόκκινα” δάνεια των Ελλήνων

Άρθρο από την εφημερίδα “Χρυσή Αυγή” που κυκλοφορεί

Όπως όλα δείχνουν η Black Rock Solutions αναλαμβάνει ανεξάρτητος σύμβουλος για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων μετά από διαγωνισμό της Τράπεζας της Ελλάδας και σφοδρής απαίτησης των δανειστών.

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση Σανέλ, επί «διαπραγμάτευσης» παρέδωσε στους «δανειστές» πρόταση που συνέθεσε ο τοκογλυφικός οργανισμός, Nomura, σχετικά με την διαχείριση των «κόκκινων δανείων». Στην πρόταση, πέραν της ουσιαστικής καταργήσεως νόμων που προστατεύουν τον δανειολήπτη, περιλαμβάνεται και η δημιουργία μίας «εταιρείας διαχείρισης κόκκινων δανείων», στην οποία το ελληνικό δημόσιο θα έχει μειοψηφικό ποσοστό.

Ποια είναι, λοιπόν, η εταιρεία που αναλαμβάνει την διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, δηλαδή τις κατασχέσεις περιουσιών;

Η Black Rock Inc., είναι η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων στον κόσμο με πάνω από 4.770 δισεκατομμύρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση. Ιδρύθηκε το 1998 από τον Ιουδαίο Laurence Fink, τον, επίσης Ιουδαίο, Robert Kapito και τους: Susan Wagner, Barbara Novick, Ben Golub, Hugh Frater, Ralph Schlosstein, και Keith Anderson, η πλειοψηφία των οποίων συμπτωματική είναι της ίδιας εθνικότητας.

Το 2013 ο δημόσιος εισαγγελέας Bill De Blasio συνέταξε έναν αρκετά ενδιαφέρον κατάλογο με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Dirty Dozen of New York». Ποια ήταν -είναι- η βρώμικη δωδεκάδα; Οι 12 μεγαλύτεροι εταιρικοί επενδυτές οι οποίοι υποστηρίζουν τους κατασκευαστές όπλων. Ανάμεσά τους και η Black Rock (στο νούμερο 2 με 345, 8 εκατομμύρια δολάρια επενδύσεων στην οπλική βιομηχανία).

Την ίδια χρονιά η Blackrock μεταφέρει τα δάνεια των κομμάτων στην Αγροτική με το επιχείρημα της μη επισφάλειας παρά το γεγονός ότι αυτό δεν εξυπηρετούνταν από το 2010. Λίγο αργότερα η Αγροτική χρεοκόπησε με αποτέλεσμα εκατοντάδες εκατομμύρια που είχαν δοθεί στα δάνεια των κομμάτων να «εξαφανιστούν» και να φορτωθούν στους Έλληνες πολίτες.

Πως, όμως, μία εταιρεία που περιβάλλεται με τέτοια οσμή σκανδάλου αναλαμβάνει και πάλι μία δουλειά του δημοσίου και μάλιστα επί συγκυβερνήσεως Σανέλ, η οποία υποτίθεται θα πατάξει τη διαφθορά; Η απάντηση είναι πολύ απλή:

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει επενδυτικό χαρτοφυλάκιο με συνολική αξία κτήσης 457.700 ευρώ και 107.000 αγγλικών λιρών (127.273 ευρώ). Στην κορυφή των προτιμήσεων του βρίσκεται η BlackRock.

Ο Γιώργος Σταθάκης έχει αγοράσει αμοιβαία κεφάλαια εσωτερικού και εξωτερικού με την αξία κτήσης τους να ανέρχεται στα 376.000 ευρώ. Στο συγκεκριμένο ποσό συμπεριλαμβάνονται 100.000 ευρώ που αφορούν σε αγορά μεριδίων των επενδυτικών προϊόντων της BlackRock και της JP Morgan.

Κοινώς, οι δύο υπουργοί του Σύριζα με το να δώσουν αυτή την ομολογουμένως μεγάλη δουλειά στην εν λόγω εταιρεία απλώς φροντίζουν για τα προσωπικά τους συμφέροντα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/idou-poia-einai-h-black-rock-agaphmenh-etaireia-twn-surizaiwn-pou-pairnei-t#ixzz3nRXojXxc

Exit mobile version