Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αποθρασύνθηκε ο γενίτσαρος των Σκοπίων με τις πλάτες του Σύριζα

Αποθρασύνθηκε ο γενίτσαρος των Σκοπίων με τις πλάτες του Σύριζα

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρούεφσκι ανέφερε χθες στον ΟΗΕ ότι η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας αποτελεί προτεραιότητα για τη χώρα του, στο πλαίσιο που ορίζουν τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Προκλητικός εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός του ψευδοκράτους των Σκοπίων Γκρουέφσκι ο οποίος στην χθεσινή του ομιλία στην Γενική Συνέλευση επεσήμανε ότι το ζήτημα της ονομασίας αποτελεί προτεραιότητα για την χώρα του και θα πρέπει να επιλυθεί άμεσα, υπογραμμίζοντας πως: «Η θέση μας είναι γνωστή και αυτή είναι στο πλαίσιο της πραγματικότητας, ότι δηλαδή εμείς είμαστε “Μακεδόνες”, ομιλούμε τη “μακεδονική” γλώσσα και ζούμε σε κράτος το συνταγματικό όνομα του οποίου είναι “Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Κύριο ρόλο στις εμπρηστικές του δηλώσεις έπαιξε και η επίσκεψη του υπουργού εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος, καθώς τα τα 11 Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ που ανακοινώθηκαν τον Ιούνιο αποτελούν ένα θετικό βήμα που μπορεί να οδηγήσει στη διαμόρφωση ευνοϊκού κλίματος για την υπέρβαση των διαφοράς σχετικά με το όνομα.

Η μη συμμετοχή της Ελλάδας στην συνέλευση του ΟΗΕ εξαιτίας της συμμετοχής των Σκοπίων με όνομα “Μακεδονία” δεν αποτελεί παρά ένα επικοινωνιακό τρικ της κυβέρνησης Σύριζα.

Η ίδια ανθελληνική κυβέρνηση με τις ενέργειες των υπουργών της και του Τσίπρα προσυπέγραψε τόσο στην προκλητικότητα της “γείτονος” και “φίλης” χώρας όσο και την εν καιρώ κατοχύρωση του όρου “Μακεδονία” στην γεωγραφική περιοχή των Σκοπίων.

Η Χρυσή Αυγή, τιμώντας τους Αγώνες και τις θυσίες των Μακεδονομάχων, δεν θα επιτρέψει το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας μας!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/me-parotrunsh-suriza-proklhtikos-o-prwthupourgos-twn-skopiwn#ixzz3nYEfBc7j

Exit mobile version