Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η προεκλογική σκανδαλολογία και το χαμένο “ηθικό πλεονέκτημα” της αριστεράς

Η προεκλογική σκανδαλολογία και το χαμένο “ηθικό πλεονέκτημα” της αριστεράς

Παπασταύρου εσείς; Φλαμπουράρη εμείς;

Με αυτόν τον τρόπο απάντησε η ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ και η σκανδαλολογία ήρθε να δώσει τον δικό της τόνο κατά την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου. Όχι ως βασικό όπλο των δύο μονομάχων της εξουσίας, αλλά ως το απαραίτητο καρύκευμα προκειμένου να αποκτήσει λίγη νοστιμιά η άνοστη προεκλογική σούπα.

Μπροστά στο σκάνδαλο Παπασταύρου, ενός τύπου του στενού περιβάλλοντος Σαμαρά, η ΝΔ, αντί να διαχωρίσει ευθαρσώς την θέση της, προσπάθησε να αντεπιτεθεί με την υπόθεση Φλαμπουράρη. Ο μέντορας του Τσίπρα την μια ημέρα έλεγε ότι έχει δικαίωμα να κατέχει μετοχές μιας εταιρείας και την επόμενη έλεγε ότι πούλησε τις μετοχές του με ιδιωτικό συμφωνητικό στον πρώην συνεταίρο του. Έμεινε φανερά εκτεθειμένος.

Και μόνο το γεγονός ότι αναγκάστηκε κακήν-κακώς να βγει σε όλα τα ραδιοκάναλα για να δώσει εξηγήσεις, με το γνωστό καφενειακό του ύφος, δημιούργησε μια μελανή κηλίδα στην προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ (άσχετα αν δεν του στοίχισε εκλογικά), αλλά και του ίδιου του Τσίπρα, που είχε να το λέει μέχρι τότε ότι, δήθεν, «εμένα δεν με κρατάνε από πουθενά».

Τι εντυπώσεις δημιούργησε αυτό το άρωμα σκανδαλολογίας στην προεκλογική περίοδο; Την γνωστή αίσθηση του «όλοι ίδιοι είναι», συν την παραλλαγή του: «Όποιος βρεθεί μπροστά στο βάζο με το μέλι δεν μπορεί να μην βουτήξει μέσα το δάχτυλό του». Αυτό, όπως φάνηκε, δεν καθόρισε το εκλογικό αποτέλεσμα (άλλωστε, η σκανδαλολογία κρατήθηκε εκατέρωθεν χαμηλά σε επικοινωνιακό επίπεδο), όμως ο Τσίπρας έχασε το «ηθικό πλεονέκτημα», το οποίο κατά κόρον χρησιμοποιούσε.

Όσο για το τι θα γίνει στο τέλος, θεωρούμε ότι δεν θα συμβεί τίποτα απολύτως. Όλες οι μεγάλες υποθέσεις της «λίστας Λαγκάρντ» θα παραγραφούν φορολογικά. Η «κάθαρση» και η «διαφάνεια» σερβίρονται μόνο κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου από τα κόμματα εξουσίας του «συνταγματικού τόξου».

Μ.Γ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-proeklogikh-skandalologia-kai-to-chameno-hthiko-pleonekthma-ths-aristeras#ixzz3naiBKBYc

Exit mobile version