Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Με νύχια και με δόντια προσπαθούν να αποφύγουν την διάσπαση της ψοφοδεξιάς

Με νύχια και με δόντια προσπαθούν να αποφύγουν την διάσπαση της ψοφοδεξιάς

Δεν είναι καθόλου δύσκολο να διακρίνει κανείς την τακτική που ακολούθησε ο Μεϊμαράκης ως προς την υποψηφιότητά του. Άφησε όλους τους υπόλοιπους δελφίνους να εκδηλωθούν, να δείξουν όλα τα χαρτιά τους, να λαχανιάσουν, ενώ ο ίδιος παρίστανε τον δύσκολο και το «βαρύ πεπόνι», ώστε να πυκνώνουν οι δημόσιες εκκλήσεις βουλευτών και στελεχών για να βάλει υποψηφιότητα.

Όλο αυτό το διάστημα, βεβαίως, ο Μεϊμαράκης δούλευε παρασκηνιακά, ζητώντας να τοποθετηθούν υπέρ του όλοι οι βαρόνοι του κόμματος, όλα τα μεγάλα τζάκια, και ζητώντας προφανώς και εγγυήσεις από την πλευρά τους, ότι θα τον στηρίξουν στην προεκλογική του καμπάνια, χωρίς να του βάλουν εμπόδια, αλλά και κινητοποιώντας τους προσωπικούς τους μηχανισμούς υπέρ του. Και όταν τα εξασφάλισε όλα αυτά, εφάρμοσε την τακτική του παράκλητου: δεν είμαι εγώ που θέλω να γίνω μόνιμος και όχι μεταβατικός αρχηγός της ΝΔ, είναι το κόμμα που με χρειάζεται και τα στελέχη του που με παρακαλούν να θέσω υποψηφιότητα.

Το επόμενο στοίχημά του είναι να περάσει απόφαση για όσο το δυνατόν συντομότερη προεκλογική περίοδο, ώστε να μην δώσει στους αντιπάλους του το απαραίτητο χρονικό διάστημα για να προετοιμαστούν καταλλήλως. Είναι σαν να ακούμε από τώρα να λέγεται από τους υποστηρικτές του ότι υπάρχουν κρίσιμα νομοθετήματα μπροστά και γι’ αυτόν τον λόγο δεν μπορεί η ΝΔ να ασχολείται για πολύ καιρό με τα εσωτερικά της.

Όσο θα πλησιάζει η ημέρα της εκλογής νέου αρχηγού της ΝΔ θα εντείνονται οι διάφορες παρασκηνιακές ζυμώσεις και οι ίντριγκες αντιπαράθεσης ανάμεσα στους τέσσερις υποψηφίους.

Το σύστημα και τα καθεστωτικά ΜΜΕ θα φροντίσουν έτσι ώστε να φανεί προς τα έξω μια εικόνα ενότητας του κόμματος, όχι επειδή αυτό ισχύει στην πραγματικότητα, αλλά για τον λόγο ότι για το καθεστώς η ΝΔ αποτελεί την μόνη αξιόπιστη εναλλακτική λύση εξουσίας στην αναμενόμενη φθορά από το κυβερνητικό τρίτο Μνημόνιο που θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Γι’ αυτό ακριβώς θα στηριχθεί απ’ όλες τις εκφράσεις και εκφάνσεις του συστήματος με κάθε τρόπο, έτσι ώστε να υπάρχει «αντίβαρο» στην ραγδαία άνοδο  της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-susthma-arwgos-ths-enothtas-ths-nd#ixzz3njAvZEKE

Exit mobile version