Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αγάπες Τσίπρα σε Μεϊμαράκη: «Μαζί υπογράψαμε το τρίτο Μνημόνιο»

Αγάπες Τσίπρα σε Μεϊμαράκη: «Μαζί υπογράψαμε το τρίτο Μνημόνιο»

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να υπέστη μια πλήρη πολιτική μετάλλαξη, καθώς προσαρμόστηκε και επίσημα με πλήρες περιεχόμενο στο νέο του μνημονιακό ρόλο, μπορεί να πήρε την σκυτάλη της μνημονιακής διαχείρισης από την προηγούμενη συγκυβέρνηση, φέρνοντας μια τρίτη πολύ χειρότερη δανειακή σύμβαση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα άφηνε στο απυρόβλητο τη ΝΔ, για να εξασκεί αντιπολίτευση εκ του ασφαλούς.

Μιλώντας χθες στην Βουλή ο Τσίπρας φρόντισε να πετάξει τα βέλη της συνυπευθυνότητας και προς την μεριά της ΝΔ. Όπως έγραψαν τα καθεστωτικά “Νέα”: «Ο Πρωθυπουργός απάντησε στα σχόλια των νεοδημοκρατών, κάνοντας μία εξαίρεση από το κείμενό του. “Αποτελεί τουλάχιστον υποκρισία εσείς που κάνατε καμπάνια για το Ναι και προπαγανδίζατε το Ναι σε Όλα, να κουνάτε το δάχτυλο και να κάνετε κριτική σε εμάς, που αγωνιστήκαμε” ανέφερε και προχώρησε ένα βήμα παραπέρα παίρνοντας θέση στα εσωκομματικά τους. “Ελπίζω κύριε Μεϊμαράκη να έχω τη χαρά να συνομιλώ μαζί σας για μακρύ χρονικό διάστημα. Να είστε εσείς αυτός που θα συζητάμε ισοδύναμα μέτρα για να προασπίσουμε μαζί το δημόσιο συμφέρον” είπε προκαλώντας το χαμόγελο του προέδρου της ΝΔ».

Το αν ο Τσίπρας πήρε θέση ή όχι στην καρεκλομαχία της ΝΔ δεν έχει σημασία. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι η «υπενθύμιση» του Τσίπρα ότι η ΝΔ τόσο στις 13 Ιουλίου όσο και στις 14 Αυγούστου υπέγραψε «δαγκωτό» το τρίτο Μνημόνιο και γι’ αυτό δεν δικαιούται να παριστάνει την ενδιαφερόμενη για τα προβλήματα που αυτό θα φέρει στην Πατρίδα και τον Λαό.

Όποιος κι αν εκλεγεί ως νέος αρχικαρεκλάρχης στη ΝΔ θα κινείται σαφέστατα στα πλαίσια στήριξης και εφαρμογής του εθνοκτόνου τρίτου Μνημονίου, πέρα από τις όποιες λεκτικές αντιπαραθέσεις πολιτικάντικου περιεχομένου.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/tsipras-pros-meimarakh-mazi-upograpsame-to-trito-mnhmonio#ixzz3nn8icYpW

Exit mobile version