Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“Αφεντικά” οι τούρκοι στο Αιγαίο

“Αφεντικά” οι τούρκοι στο Αιγαίο

Οι επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας για περαιτέρω «γκριζοποίηση» του Αιγαίου και η εν τέλει ενσωμάτωση της ελληνικής θάλασσας στη δική της ζώνη επιρροής αφορά ένα μακρόχρονο εγχείρημα το οποίο οργανώνεται συστηματικά και πολύπλευρα. Μέσα σε μόλις λίγα χρόνια και ιδιαίτερα μετά την κρίση στα Ίμια το 1996 η Τουρκία κατάφερε να επιτύχει καίρια στρατηγικά πλήγματα στην Ελλάδα, καθιστώντας την ουσιαστικά «σκιά» της δικής της εξωτερικής πολιτικής και μόνιμο δέκτη της επιθετικότητας της.

Με το βλέμμα στραμμένο στη Μ. Ανατολή και στις επιχειρήσεις της Ρωσίας, που μόλις πρόσφατα ενεπλάκη στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών, η Τουρκία δεν παραβλέπει το γεγονός ότι τα συμφέροντα της εντοπίζονται κυρίως στα δυτικά της σύνορα και πιο συγκεκριμένα στο Αιγαίο πέλαγος, το οποίο επιθυμεί να μετατρέψει σε μια ειδική ζώνη εντός της οποίας θα εγκαθιδρύσει την κυριαρχία της με απώτερο στόχο τη μελλοντική εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου.

Εκμεταλλευόμενη στο έπακρο την ενδοτικότητα της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και την επεκφρασμένη απροθυμία της να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα, η Τουρκία εφευρίσκει νέους τρόπους διείσδυσης στο Αιγαίο, ένας εκ των οποίων είναι και η προσχηματική αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης.

Σύμφωνα με πηγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα θα πρέπει να προβεί σε συνδιαχείριση του Αιγαίου με τους Τούρκους με στόχο την αντιμετώπιση των λαθρομεταναστευτικών ροών με παράλληλη τη συνδρομή της Frontex, η οποία, αφού παραχωρεί πλήρη δικαιώματα έρευνας και διάσωσης στο τουρκικό λιμενικό, αναλαμβάνει και την εποπτεία των θαλάσσιων επιχειρήσεων. Πρόκειται περί απόφασης που συνιστά τον ορισμό του παραλόγου, καθώς είναι αποδεδειγμένο ότι ο κυριότερος όγκος των λαθρομεταναστών που εισρέει καθημερινά στην πατρίδα μας προέρχεται από τα παράλια της Μ. Ασίας, όγκο τον οποίο η Frontex όχι μόνο δεν εκτοπίζει προς τις χώρες προέλευσης, αλλά και καταγράφει με σκοπό την επαναπροώθηση του προς τα μεγάλα αστικά κέντρα!

Το γεγονός ότι η Ευρώπη τοποθετεί με τον πλέον επίσημο τρόπο την Τουρκία σε θέση ευθύνης εντός της ελληνικής θάλασσας έχει βαθύτερες προεκτάσεις και αποτελεί τον ορισμό της υπονόμευσης της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Άραγε τι έχουν να πουν όλοι αυτοί οι θιασώτες της «συμμαχίας» με την Ευρώπη που αφού πρώτα μας υποδούλωσε μέσω των τοκοχρεωλυσίων των τραπεζιτών των Βρυξελλών, τώρα μας επιβάλλει και πρακτικά την κατάργηση των εθνικών μας συνόρων;

Εις ό,τι αφορά την εθνικά επικίνδυνη συγκυβέρνηση, αξίζει να θυμίσουμε την προ μηνός δήλωση του πρωθυπουργού ότι… «η θάλασσα δεν έχει σύνορα». Σε αυτή δείχνει να συμφωνεί και η τουρκική πλευρά που εκμεταλλεύεται τον ενδοτισμό της Ελλάδας, η οποία θα πρέπει άμεσα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια (καμμία κυβέρνηση δεν έχει καταγγείλει το casus belli των Τούρκων) και να προχωρήσει στην άμεση ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ.

Μ.Α.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/afentika-oi-tourkoi-sto-aigaio#ixzz3o0Jx2d2V

Exit mobile version