Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

O Ντάισελμπλουμ τελειώνει τα ψέμματα των συριζαίων: Σε 15 χρόνια η συζήτηση για το χρέος

O Ντάισελμπλουμ τελειώνει τα ψέμματα των συριζαίων: Σε 15 χρόνια η συζήτηση για το χρέος

Η υπογραφή του τρίτου αριστερού μνημονίου έφερε σε εξόχως δύσκολη θέση τους συριζαίους, οι οποίοι εκείνοι την περίοδο είδαν να γκρεμίζεται ο «σοσιαλιστικός παράδεισος» που είχαν στο μυαλό τους. Για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν ψυχολογικά στην μετατροπή τους σε μνημονιακή νουδούλα, επινόησαν το μύθο της συζητήσεως για το χρέος.

Αυτός ο μύθος αποτέλεσε και το κεντρικό προεκλογικό τους όπλο, αφού την συζήτηση για «αναδιάρθρωση» του χρέους, την μετέφραζαν στους αφελείς που τους ψήφισαν συζήτηση για τη «διαγραφή» του χρέους, προκειμένου να υφαρπάξουν την ψήφο τους. Τελικά, όπως εύκολα να προβλέψει ο οποίοσδήποτε πολιτικά σκεπτόμενος, μία τέτοια συζήτηση δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.

Συγκεκριμένα ο Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στο Reuters, είπε: «Θα εξετάσουμε αν υπάρχουν “κορυφές” στις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας τα επόμενα 30 χρόνια. Η ανάλυση του ESM έχει δείξει ότι τα πρώτα χρηματοδοτικά εμπόδια μπορεί να καταγραφούν σε 15 χρόνια. Οπότε αν αυτά είναι τα δεδομένα θα ήταν παράξενο να προσπαθήσουμε να τα λύσουμε από τώρα – είναι πολύ μακριά»

Κοινώς, η Ελλάδα έχει ένα χρέος μη βιώσιμο, του οποίου η αναδιάρθρωση θα συζητηθεί σε 15 χρόνια, όταν πλέον δεν θα υπάρχει δυνατότητα αποπληρωμής του. Ο λόγος είναι ότι η Ελλάδα θα πρέπει να διατηρηθεί σε οικονομικό κώμα, προκειμένου να γίνει πιο εύκολα η υφαρπαγή του ορυκτού της πλούτου. Αν υπήρχε διευθέτηση του ζητήματος και η Ελλάδα κινούταν σε τροχιά ανάπτυξης τότε οι Έλληνες ουδέποτε θα αποδεχόντουσαν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας έναντι πινακίου φακής και την ραγδαία φτωχοποίησή τους.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ntaiselmploum-teleiwnei-tis-elpides-twn-surizaiwn-se-15-chronia-h-suzhthsh#ixzz3o4ZULFmq

Exit mobile version