Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Συνθλίβοντας τα δεσμά του τρίτου Μνημονίου

Συνθλίβοντας τα δεσμά του τρίτου Μνημονίου

Όσα δημοσιεύονται σε καθημερινή βάση στα καθεστωτικά ΜΜΕ γύρω από τα νέα μέτρα που θα μπουν στην ζωή των Ελλήνων δεν αποτελούν, φυσικά, προϊόν φαντασίας, αλλά τα όσα διαρρέονται από τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη, ασχέτως αν μετά αυτά διαψεύδονται για ευνόητους λόγους, εθίζοντας έτσι τον Ελληνικό Λαό στο ότι οι αλλαγές στην ζωή τους από εδώ και πέρα δεν θα έχουν να κάνουν με (έστω και μικρές) ελαφρύνσεις, αλλά με περαιτέρω επιβαρύνσεις.

Όλα αυτά, βεβαίως, είναι γνωστά. Το τρίτο στην σειρά Μνημόνιο είναι ένα ανοιχτό βιβλίο, τουλάχιστον ως προς τις βασικές του κατευθύνσεις και επιδιώξεις. Επίσης, υπάρχει το εμπειρικό υλικό από την θητεία και την συμπεριφορά των δύο προηγούμενων μνημονίων, καθώς και των κυβερνήσεων που τα εφάρμοσαν. Επομένως, δεν μπορεί να υποστηρίξει κάποιος ότι αιφνιδιάζεται. Σε άλλη κατεύθυνση πρέπει να θέσουμε τα ερωτήματά μας. Αν, δηλαδή, η εφαρμογή του νέου Μνημονίου έχει μόνιμο, μη αναστρέψιμο, χαρακτήρα, οπότε θα πρέπει να «χαλαρώσουμε» και να υποστούμε απαθείς την μοίρα μας.

Από την δική μας μεριά, ως Εθνικιστές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, θεωρούμε ότι ούτε νομοτέλεια είναι η εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου (όπως δεν ήταν, άλλωστε, και η εφαρμογή των προηγούμενων), αλλά ούτε και τα χέρια μας είναι δεμένα. Η αυταπάτη, η οποία είχε καλλιεργηθεί σ’ ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού Λαού, ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «θα διόρθωνε» κάπως τα πράγματα (για κατάργηση του Μνημονίου ούτε λόγος πλέον) ή έστω θα έμενε στα όσα είχαν γίνει, κατέρρευσε από την ίδια την εξέλιξη των γεγονότων.

Τα πράγματα είναι πλέον ξεκάθαρα για τον Ελληνικό Λαό: ή σκύβει το κεφάλι του και παραιτείται μοιρολατρικά από κάθε ουσιαστική προσπάθεια αντίδρασης ή διεκδικεί έντιμα, νόμιμα και δυναμικά το δίκιο του. Διαχωρίζοντας την ενεργητική και ευεργετική αντίσταση από τις σπασμωδικές κινήσεις και τις ουσιαστικές διεκδικήσεις από την εθιμοτυπία των αργόσχολων και αργόμισθων τρωκτικών του συνδικαλισμού, το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα πρέπει να συναντηθεί μαζί με τους ανθρώπους που υποφέρουν από το Μνημόνιο.

Αν το πολιτικό, εκδοτικό, κοινωνικό και εκδοτικό κατεστημένο είναι «μπετόν αρμέ» στην υπεράσπιση της πολιτικής των συνεχιζόμενων Μνημονίων, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και Λαός θα πρέπει να αποτελέσουν από κοινού εκείνη την βαριοπούλα που θα συνθλίψει το ακαλαίσθητο και ασφυκτικό αυτό οικοδόμημα.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sunthlibontas-ta-desma-tou-tritou-mnhmoniou#ixzz3o7OqcuGS

Exit mobile version