Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Ελλάδα στην γυάλα

Η Ελλάδα στην γυάλα

Άρθρο της διευθύντριας της εφημερίδας “Εμπρός“, Ειρήνης Δημοπούλου – Παππά στην στήλη “Εγέρθητι”

Ο κρατικός μηχανισμός αποσυντίθεται. Οι τροχοί κινούνται ακόμη από κεκτημένη ταχύτητα, όμως η ελληνική κυβέρνηση έχει κατεβεί από την σέλα. Τα μέτρα που επιβάλλουν οι ξένοι Σοφοί είναι παντελώς αναποτελεσματικά για την ανάκαμψη της Οικονομίας, επειδή ακριβώς είναι σχεδιασμένα να αποτύχουν. Ενώ οι Έλληνες ομφαλοσκοπούν μελετώντας ο καθένας το άλυτο πρόβλημά του, ένας γιγάντιος «θόλος» τοποθετείται πάνω από την Ελλάδα. Η Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ στην σύνοδο της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Περού, ανήγγειλε την επιβολή νέων μέτρων, πέραν των ήδη συμφωνημένων και ψηφισμένων. Χρειάζεται, είπε, ως προϋπόθεση για την συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας, η υιοθέτηση και ψήφιση νέων μεταρρυθμίσεων στο συνταξιοδοτικό και «στο μέτωπο της τραπεζικής διακυβέρνησης». Αυτά, την ώρα που οι εδώ υπάλληλοι των τοκογλύφων σπάνε την μέση τους για να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, επικεφαλής του Γιούρογκρουπ, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ρόιτερς ανέφερε πως «Θα εξετάσουμε αν υπάρχουν «κορυφές» στις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας τα επόμενα 30 χρόνια. Η ανάλυση του ESM έχει δείξει ότι τα πρώτα χρηματοδοτικά εμπόδια μπορεί να καταγραφούν σε 15 χρόνια. Οπότε αν αυτά είναι τα δεδομένα θα ήταν παράξενο να προσπαθήσουμε να τα λύσουμε από τώρα – είναι πολύ μακριά». Με βάση τα πιο αισιόδοξα σενάρια για την ελληνική Οικονομία που περιγράφονται στην πρόσφατη έκθεση της Γιούρομπανκ, τα μέτρα που περιλαμβάνονται στον νέο προϋπολογισμό θα έχουν κόστος στην πραγματική οικονομία, ύφεση της τάξεως του 3,5%. Στην εκτίμηση αυτή δεν περιλαμβάνεται η δηλωμένη πρόθεση των δανειστών του πολιτικού συστήματος, να επιβληθούν νέα μέτρα. Προϋποθέτει δηλαδή ότι δεν θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα –για τα οποία ήδη εκβιάζουν προκειμένου να συνεχίσουν τον διάλογο, οι δανειστές-, ότι δεν θα υπάρξουν αποκλίσεις από τους συμφωνημένους στόχους για το 2015 και 2016, και δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις από τα μέτρα στην φορολόγηση και στην κίνηση των κεφαλαίων.

Αρκεί να θυμηθούμε τα «λάθη» με τον περίφημο πολλαπλασιαστή που χρησιμοποιήθηκε για να υπολογιστούν οι επιπτώσεις στην οικονομία από την αύξηση των φόρων και την περικοπή μισθών και συντάξεων, την μείωση του ΑΕΠ κατά 25% και την δραματική αύξηση του λόγου Δημοσίου Χρέους-ΑΕΠ από τα μέτρα του 2010-14, για να αντιληφθούμε πού οδηγεί η νέα παρωδία διαπραγμάτευσης που δρομολογείται. Αν προσθέσουμε τον δείκτη της ανεργίας που θα ξεπεράσει το 27% σύμφωνα με το ΔΝΤ, και την αδυναμία των χρεωκοπημένων από τις «χρηματιστηριακές επενδύσεις» ασφαλιστικών ταμείων, να διαχειριστούν τις εκκρεμείς αιτήσεις για σύνταξη, αφήνοντας σε αναμονή ενός, δύο και τριών ετών πάνω από 300.000 πολίτες, μετατρέποντας έτσι αυτομάτως σε απόρους άτομα και οικογένειες, καταλαβαίνει κανείς ότι η κωμωδία που παίζεται στο ελληνικό κοινοβούλιο και στις οθόνες των τηλεοράσεων είναι στην πραγματικότητα τραγωδία.

Σε αυτά πρέπει να προστεθούν οι εθνικοί κίνδυνοι τους οποίους αποσιώπησε πλήρως από τις προγραμματικές δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός. Πριν λίγες μέρες, με πρόσχημα την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρανόμως και πέραν των αρμοδιοτήτων της εκχώρησε στην Τουρκία το δικαίωμα να εκτελεί περιπολίες και να πραγματοποιεί επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο όπου τις αρμοδιότητες είχε ως τώρα η Ελλάδα. Η απόφαση η οποία θα συνοδεύεται από την καταβολή 1 δισ. ευρώ, και από την απελευθέρωση της βίζα ελεύθερης μετακίνσης τούρκων πολιτών στην Ε.Ε. , μένει να επισημοποιηθεί στην σύνοδο κορυφής στα μέσα Οκτωβρίου. Είναι ανόητο να πιστέψει κανείς ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να σταθεί στην διεθνή αρένα με ηγέτες σαν τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Τσίπρα, τον Καμμένο, τον Μεϊμαράκη ή την Γεννηματά.

Η μόνη οδός είναι αυτή της ριζοσπαστικοποίησης της πολιτικής της από μια συμμαχία επαναστατικών στην σύλληψη και πατριωτικών στην σκέψη δυνάμεων, με μπροστάρηδες τους Ελληνες Εθνικιστές. Πάνω από το «ιερό δικαίωμα» της ψήφου και τον ναρκισσισμό της επιλογής εκπροσώπων στο κοινοβούλιο, βρίσκεται το ιερότερο δικαίωμα του Ελληνικού Εθνους να υπάρχει. Και τούτο προϋποθέτει αγώνα, κόπο και μάτωμα.

Οσο και αν αυτό ακούγεται παράδοξο, με την νεολαία νωθρή και το φοιτητικό και αριστερό κίνημα ελεγχόμενο από ξένες πρεσβείες, η αντίσταση επαφίεται στα χέρια των μεγαλυτέρων ηλικιών, των μόνων που έχουν ακόμη μνήμες αντίστασης, και μαζικού –άσχετο αν ήταν καθοδηγούμενο, από πού και προς πού- λαϊκού κινήματος. Για να φθάσουμε όμως ως εκεί θα είναι αναγκαία η ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση του λαού, αφού δεν στάθηκε ικανός –όντας, για να είμαστε δίκαιοι, ουσιαστικά ακέφαλος-, να ανακόψει με την ψήφο του την πορεία της καταστροφής.

Κανείς δεν θα μας «αφήσει να ζήσουμε» όσο και αν εκλιπαρήσουμε, όσο και αν ταπεινωθούμε. Η δειλία, ο φόβος, ο εγωισμός είναι οι χειρότεροι σύμβουλοι του Εθνους μας. Εμείς είμαστε η Πατρίδα. Εμπρός! Ο Θεός μαζί μας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-ellada-sthn-guala#ixzz3oFi3vOVU

Exit mobile version