Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Λ. Φουντούλης: Επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης του θεσμού της Οικογένειας

YouTube Poster

Ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης, έκανε παρέμβαση στην συζήτηση σχετικά με την ισότητα των φύλλων στην εργασία, κατά την διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Σε αυτήν, αφού ανέδειξε την λανθασμένη και ιδεοληπτική προσέγγιση των περισσοτέρων σχετικά με την ισότητα, επεσήμανε πως το πλέον σημαντικό για την κοινωνία μας είναι η αρμονία μεταξύ των μελών μιας οικογένειας, καθώς αυτή αποτελεί το βασικό κύτταρο μιας κοινωνίας. Τέλος, κάλεσε σε άμεση ενίσχυση και προστασία της οικογένειας, καθώς αυτό είναι αναγκαίο προαπαιτούμενο για την κοινωνική συνοχή.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης:

“Εδώ και χρόνια προσπαθείτε λέτε να επιτύχετε την ισότητα στην εργασία μεταξύ των φύλων. Αναρωτηθήκατε όμως γιατί όλες οι μέχρι τώρα προσπάθειες σας έχουν καταλήξει σε αποτυχία;

Αδυνατείτε να συνειδητοποιήσετε πως η ίδια η προσέγγιση σας είναι λάθος. Παραδομένοι σε μια ατομικιστική έξαψη αρνείστε να αποδεχτείτε το φυσιολογικό γεγονός πως κύτταρο της κοινωνίας είναι η οικογένεια. Πιέζετε τους πολίτες σε μια επιδίωξη μεγαλύτερων απολαβών και σε έναν άκρατο καταναλωτισμό.

Επιδιώκετε πάση θυσία την ισότητα και δεν μπορείτε να καταλάβετε πως απλά προκαλείτε την ισοπέδωση. Δεν είναι η ισότητα η μαγική λύση. Η λέξη που ψάχνετε είναι η αρμονία. Αρμονία μεταξύ των φύλων, αρμονία μεταξύ όλων των μελών μιας κοινωνίας και συνεργασία όλων για την προώθηση του κοινωνικού και όχι του οικονομικού μας επιπέδου.

Φτάσατε ακόμα και το ιερό έργο της ανατροφής των παιδιών ή της φροντίδας των ηλικιωμένων και των αναπήρων να προσπαθείτε να το αποτιμήσετε σε οικονομικά μεγέθη. Ίσες ευκαιρίες για όλους, αυτή είναι η μοναδική ισότητα που μπορεί να υπάρξει. Και ταυτόχρονα ενίσχυση με κάθε τρόπο του θεσμού της Οικογένειας, του μόνου θεσμού που μπορεί να εγγυηθεί την κοινωνική συνοχή.”

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/l.-fountoulhs-enischush-me-kathe-tropo-tou-thesmou-ths-oikogeneias#ixzz3oNRrZf2R

Exit mobile version