Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απίστευτα καταχρεωμένη, αλλά θέλει να «σώσει» τη χώρα η ψοφοδεξιά

Απίστευτα καταχρεωμένη, αλλά θέλει να «σώσει» τη χώρα η ψοφοδεξιά

Όσο κι αν προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την ουσία οι άμεσοι και έμμεσοι υποστηρικτές του γερασμένου και παρηκμασμένου κόμματος της ΝΔ, αποτελεί αναμφίβολο γεγονός ότι ένας καταχρεωμένος οικονομικά πολιτικός φορέας δεν δικαιούται να έχει απαιτήσεις ως προς την διακυβέρνηση της Χώρας.

Ένα βουνό από χρέη, τραπεζικά δάνεια, δεδουλευμένα προηγούμενων ετών, ενοίκια και λογαριασμούς, τα οποία πολύ πιθανόν να υπερβαίνουν τα 170 εκατ. ευρώ, έχοντας διογκωθεί κυρίως τις περιόδους που στην ηγεσία του κόμματος ήταν ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς, θα… κληρονομήσει ο επόμενος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Από μία απλή παράθεση στοιχείων των ισολογισμών της Ν.Δ προκύπτει ότι το 2002 η Ν.Δ έλαβε δάνεια 31 εκατ. ευρώ, για να πληρώσει χρέη 26,5 εκατ. ευρώ παρελθόντων ετών. Το 2004, 57 εκατ. ευρώ για να αποπληρώσει οφειλές 30 εκατ. ευρώ, ενώ το 2007 τα χρέη της εμφανίζονται αυξημένα κατά 50% , στα 70 εκατ. ευρώ. Στις 30/12/2012, τα υπόλοιπα δανείων διαμορφώνονταν στα 146,3 εκατ. ευρώ, παρά ταύτα στον επόμενο ισολογισμό φαίνονται αυξημένα κατά 14,6 εκατ. ευρώ, όπερ σημαίνει ότι οι επιτελείς της Συγγρού συνήψαν νέο δάνειο ή δεν κατάφεραν να αποπληρώσουν τα χρεολύσια όσων ήδη υφίσταντο.

Και μέσα σε όλον αυτόν τον κυκεώνα των χρεών υπάρχει το ενοίκιο του κεντρικού κτιρίου της Ν.Δ. Η διαχειρίστρια εταιρεία επιμένει ότι το σύνολο των οφειλών σε ενοίκια υπερβαίνει το 1,4 εκατ. ευρώ. Αν αυτό το χρέος δεν πληρωθεί, ή τέλος πάντων, αν δεν διευθετηθεί κατά τρόπο που να διασφαλίζονται και η διαχειρίστρια και η ιδιοκτήτρια εταιρεία (να επισημάνουμε ότι το κτίριο είναι ενυπόθηκο λόγω χρεών), η μετακόμιση στο ιστορικό νεοκλασικό της Ρηγίλλης θα αποτελέσει όνειρο απατηλό! Κοντολογίς, ο εκμισθωτής δεν επιτρέπει στον μισθωτή ( Ν.Δ ) να φύγει αν δεν εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του. Περαιτέρω, ο μισθωτής (εν προκειμένω, ο νυν πρόεδρος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, και ο γενικός διευθυντής, Κωνσταντίνος Τσιμάρας) χρησιμοποιούν με… επιφυλάξεις το κτίριο, ειδικά δε ο Μεϊμαράκης περιορίζεται στην άσκηση των καθηκόντων του από το γραφείο του στη Βουλή, καθώς τους τελευταίους μήνες «μας επισκέπτονται περισσότεροι δικαστικοί επιμελητές από ό,τι ψηφοφόροι», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά συνομιλητές του.

Και αυτό γιατί – κατά τις ίδιες πηγές – ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ μόλις του παρέδωσε τα κλειδιά, δεσμεύτηκε να συνδράμει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που του κληροδότησε, εκ των υστέρων βρέθηκε απέναντί του, για να αποφύγει και τις όποιες ευθύνες σχετικά με τις εκρηκτικές οφειλές, εξαιτίας  των οποίων η Ν.Δ. δεν είναι σε θέση σήμερα να στήσει εσωκομματικές κάλπες σε περισσότερα σημεία ανά την Ελλάδα από ό,τι αρχικώς υπολογιζόταν.

Το ερώτημα, λοιπόν, το οποίο παραμένει πάντοτε επίκαιρο, είναι πώς μπορεί ένα κόμμα με τεράστια χρέη, που δεν μπορούν να πληρωθούν, όχι μόνο να επιθυμεί να στήσει εσωκομματικές κάλπες με νέα δυσβάσταχτα έξοδα, αλλά να επιζητεί και να κυβερνήσει τη Χώρα; Γιατί; Για να κινηθεί σε οικονομικά πλαίσια διακυβέρνησης του τύπου ανάλογα με αυτά τα οποία  «φαλίρισαν» το κόμμα; Εξάλλου, τα 2,5 περίπου χρόνια της μνημονιακής διακυβέρνησης της Χώρας από τη Ν.Δ (και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και την ΔΗΜΑΡ) έδειξαν ότι το κόμμα αυτό είναι ικανό μόνο στο να καταστρέφει τα πάντα.

Ας το έχουν αυτό υπ’ όψιν όλοι και ας μην ξεγελαστούν ότι η ΝΔ, με το σπέρμα της καταστροφής συνδεδεμένο με το DNA της, είναι δυνατόν να ορθοποδήσει, έστω και ελάχιστα, την Πατρίδα και τον Λαό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apisteuta-katachrewmenh-h-nd-alla-thelei-na-swsei-th-chwra#ixzz3oWdTWK9m

Exit mobile version