Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μόνο η Χρυσή Αυγή τίμησε τον Mακεδονομάχο Παύλο Μελά – Φωτορεπορτάζ

Μόνο η Χρυσή Αυγή τίμησε τον Mακεδονομάχο Παύλο Μελά - Φωτορεπορτάζ

Καλεσμένος του Δήμου Πωγωνίου ήταν ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή, την Τρίτη 13 Οκτωβρίου, για να τιμήσει την εκατοστή ενδέκατη επέτειο από το θάνατο του πρώτου Μακεδονομάχου, Παύλου Μελά. Αντιπροσωπεία του Εθνικιστικού Κινήματος έδωσε το παρόν ως όφειλε στον Παρακάλαμο Πωγωνίου στα Ιωάννινα.

Μετά το τέλος του τελετουργικού προγράμματος που περιελάμβανε, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του χωριού, καθώς και αγώνα δρόμου μαθητών. Ο Γραμματέας της Τ.Ο. Ιωαννίνων Κ. Αναγνώστου και στελέχη της Χρυσής Αυγής συναντήθηκαν με κατοίκους της περιοχής όπως επίσης και με εκκλησιαστικούς παράγοντες, άκουσαν τα προβλήματά τους και συζήτησαν για τις νέες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που έχουν εξαθλιώσει την περιοχή και γενικά τον τόπο μας.

Η Χρυσή Αυγή ήταν για ακόμη μια φορά το μοναδικό κόμμα που τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση μνήμης για τον πρωτεργάτη του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλο Μελά, ενώ οι υπόλοιποι «άρχοντες» κυβερνητικοί και μη μάχονται για να ξεχαστεί η μνήμη του Μακεδονικού αγώνα και η ιστορία μας.

Ο Παύλος Μελάς  κατάγεται από την Ήπειρο, και συγκεκριμένα από την Παητονιά (πλησίον του Παρακαλάμου) του Δήμου Άνω Καλαμά Ιωαννίνων, όπου σώζονται και τμήματα του πύργου της οικογενείας και κάθε χρόνο τιμάται η μνήμη του από τον Δήμο και την Περιφέρεια Ηπείρου. Γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου 1870 στην Μασσαλία της Γαλλίας. Πατέρας του ήταν Μιχαήλ Γ. Μελάς (1833-1897) και μητέρα του η Ελένη, το γένος Βουτσινά, κόρη γνωστού Κεφαλλονίτη εμπόρου από την Οδησσό. Κατάγεται από τη μεγάλη και ιστορική οικογένεια των Μελάδων της Ηπείρου, με ρίζες που φθάνουν ως την Κωνσταντινούπολη (πριν την Άλωση), ανάμεσα στις πιο ισχυρές στρατιωτικές και πολιτικές οικογένειες του Βυζαντίου, των “Κεφαλάδων” ή κατά άλλους των “Μελανιάδων” (λόγω του χαρακτηριστικού μελαμψού χρώματος του προσώπου τους), ενώ κατά άλλους των “Στρατηγόπουλων”.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/mono-h-chrush-augh-timhse-ton-makedonomacho-paulo-mela-ston-dhmo-pwgwniou-f#ixzz3oWsDhrXA

Exit mobile version