Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Άλλη μια θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα: Είμαστε πρωταθλητές σε άνεργους πτυχιούχους

Άλλη μια θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα: Είμαστε πρωταθλητές σε άνεργους πτυχιούχους

Άλλη μια θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα αποτελεί το γεγονός ότι βρίσκεται στην κορυφή λίστας του ΟΟΣΑ με τις Χώρες που έχουν τους περισσότερους άνεργους πτυχιούχους, όπως αναφέρει το γνωστό αμερικανικό περιοδικό Forbes.

Σύμφωνα με την πρόσθετη έκθεση του ΟΟΣΑ, το ποσοστό των ανέργων που έχουν αποφοιτήσει από κάποιο ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα βρίσκεται στο 19,4%. Αξίζει να σημειωθούν τα ποσοστά των Χωρών που ακολουθούν, με την Ισπανία, η οποία βρίσκεται ακριβώς πίσω από την Ελλάδα, να έχει ποσοστό ανέργων πτυχιούχων 14,9%, η Τουρκία να βρίσκεται στην τρίτη θέση με 7,7%, ενώ Ιταλία και Ιρλανδία καταλαμβάνουν την τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα με ποσοστά 7% και 6,7%.

Αυτό το οποίο παρατηρούμε είναι ότι η πρωτιά της Ελλάδας είναι αξιοσημείωτη, και με διαφορά από τις υπόλοιπες Χώρες της λίστας, καθώς ένας στους πέντε πτυχιούχους είναι άνεργος όπως αναφέραμε και στην αρχή του κειμένου, άλλη μια θλιβερή πρωτιά για την Ελλάδα την «κοσμεί» πλέον.

Την ίδια ώρα που έμμεσα οι Έλληνες πτυχιούχοι ωθούνται σε μετανάστευση στο εξωτερικό για τυχόν εύρεση εργασιακής απασχόλησης το «ελληνικό» κράτος ανοίγει διάπλατα τα σύνορά του σε εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες, τους οποίους κάποιοι επιθυμούν να καταστήσουν ως τους αυριανούς κατοίκους αυτού του Τόπου, μετατρέποντας τον ομοιογενή Ελληνικό Λαό σε ετερογενή πληθυσμό αλλοδαπών με καταγωγή από διάφορα μέρη της υφηλίου.

Γιώργος Μάστορας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/allh-mia-thliberh-prwtia-gia-thn-ellada.-einai-h-chwra-me-tous-perissoterou#ixzz3ocwMbs3m

Exit mobile version