Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Με γραμμή Ερντογάν οι Ευρωπαίοι: Πιέζουν για συνδιαχείριση του Αιγαίου με τους τούρκους

Με γραμμή Ερντογάν οι Ευρωπαίοι: Πιέζουν για συνδιαχείριση του Αιγαίου με τους τούρκους

Εντείνονται και πολλαπλασιάζονται οι πιέσεις από πλευράς των Ευρωπαίων «εταίρων» για συνδιαχείριση του Αιγαίου με τους τούρκους. Συγκεκριμένα, ήδη ο Τσίπρας έχει δεχτεί παραινέσεις τόσο από την Μέρκελ, όσο και από τον «φιλέλληνα» Γιούνκερ προκειμένου να γίνει αποδεκτές οι κοινές περιπολίες ελληνικού και τουρκικού λιμενικού, για αντιμετώπιση των λαθρομεταναστευτικών ροών.

Σήμερα θα διεξαχθεί η σχετική Σύνοδος Κορυφής και αναμένεται να τεθεί και επισήμως το ζήτημα από πλευράς των ευρωπαίων. Ο Τσίπρας αναμένεται να δεχτεί το αίτημα αυτό, θέτοντας ως αντάλλαγμα την καταγραφή και την ταυτοποίηση των λαθρομεταναστών στις περιοχές της ηπειρωτικής Τουρκίας.

Θυμίζουμε ότι ήδη έχουν επιβεβαιωθεί οι προθέσεις προδοσίας της κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών και Μετανάστευσης του Λουξεμβούργου Ζαν Ασελμπορν, στην οποία παραβρέθηκε και ο Έλληνας επίτροπος στην Ε.Ε, κ. Δ. Αβραμόπουλος, είπε:

«Θέλω να διευκρινίσω πως σε ό,τι αφορά τη φύλαξη των ελληνικών συνόρων, που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα, τα σύνορα αυτά, τα σύνορα της Ευρώπης, καθορίζονται κυριάρχως από τα κράτη-μέλη.  Και σ’αυτόν τον τομέα όποια συνεργασία υπάρξει με γειτονικά κράτη, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι θα υπάρξουν υποχωρήσεις από πλευράς Ελλάδας και από πλευράς άλλων κρατών της ΕΕ ως προς τον τρόπο χάραξης των συνόρων και τον τρόπο διαφύλαξης των συνόρων.  Αυτή η στάση της Ελλάδας δεν είναι μία στάση που αφορά την Ελλάδα μόνον.  Προστατεύοντας τα σύνορά της η Ελλάδα, προστατεύει τα ευρωπαϊκά σύνορα»

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της προδοσίας, αρκεί να θυμηθούμε ότι η Κρίση των Ιμίων, η οποία κατέληξε στο θάνατο των τριών Ηρωικών Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού και το επαίσχυντο «ευχαριστούμε τους αμερικανούς» του Σημίτη, είχε ξεκινήσει από μία άσκηση «έρευνας και διάσωσης». Ουσιαστικά το ελλαδικό (και ουχί ελληνικό) κράτος θα αποδεχτεί πλέον και επισήμως να καταστεί ολόκληρο το Αιγαίο μία «γκρίζα ζώνη» και να ξεκινήσει επισήμως η συνδιαχείριση του Αιγαίου.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/me-grammh-erntogan-oi-eurwpaioi-piezoun-gia-sundiacheirish-tou-aigaiou-me-t#ixzz3odb603SZ

Exit mobile version