Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εδραιώνοντας την Εθνική και Λαϊκή Αντιπολίτευση

Εδραιώνοντας την Εθνική και Λαϊκή Αντιπολίτευση

Υπάρχουν συμπατριώτες μας, οι οποίοι απορούν με την στάση των κομμάτων της «ευρωπαϊκής» αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση. Πώς είναι δυνατόν, λένε, τα κόμματα, που το περασμένο καλοκαίρι ψήφισαν τόσο το τρίτο Μνημόνιο, όσο και τρεις νόμους με πακέτα προαπαιτούμενων, να σηκώνουν τώρα τους τόνους, να καταψηφίζουν τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και να προαναγγέλλουν ότι θα καταψηφίσουν και όλους τους εφαρμοστικούς νόμους που θα φέρει η κυβέρνηση; Ένας από τους πλέον συστημικούς (αν όχι ο πιο συστημικός) δημοσιογράφους, ο Γιάννης Πρετεντέρης, δίνει με τον δικό του τρόπο την απάντηση σε τέτοιου είδους ερωτήματα: «Εφεξής κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Η κυβέρνηση στην κυβέρνηση. Και η αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση»Αυτό που θέλει να πει ο «ποιητής» είναι ότι το σύστημα πρέπει να λειτουργήσει σωστά και μόνο μ’ αυτόν τον τρόπο μπορεί να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του.

Από την στιγμή που ο Τσίπρας δεν δέχτηκε τις αυγουστιάτικες προτάσεις των υπολοίπων για σχηματισμό κυβέρνησης «εθνικού σκοπού» από την προηγούμενη Βουλή, αλλά τους πήγε σε εκλογές για να νικήσει και να ξανασχηματίσει κυβέρνηση με τον Καμμένο, δεν έχουν κανέναν λόγο να στηρίξουν τη νέα κυβέρνηση. Το καλοκαίρι, στις ειδικές συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί τότε, τα κόμματα αυτά έπαιξαν χωρίς δεύτερη σκέψη τον ρόλο τους ως υπηρετικό πολιτικό προσωπικό των ξένων δυνάμεων κατοχής και ως εν Ελλάδι τοποτηρητές τους. Τώρα, όμως, εκείνες οι ειδικές συνθήκες δεν υφίστανται πια. Τώρα, υπάρχει κυβέρνηση με κοινοβουλευτική πλειοψηφία (155 βουλευτές) και είναι προς το συμφέρον του συστήματος να μην την στηρίξει η αντιπολίτευση. Γιατί χωρίς διακριτή αντιπολίτευση στην Βουλή δεν μπορεί να ετοιμαστεί η εναλλακτική λύση, η επόμενη ελεγχόμενη μνημονιακή κυβέρνηση.

Ο Λαός πρέπει να πειστεί ότι βλέπει την ειλικρινή αντιπολιτευτική διάθεση των υπολοίπων κομμάτων έναντι της κυβέρνησης, ότι φέρονται σαν… νταβραντισμένοι γάτοι τον Ιανουάριο, ώστε μέσω αυτών των δημιουργηθεισών εικόνων να υπάρξει μια φαντασιακή εκτόνωση και καλλιέργεια προσδοκιών, έτσι ώστε η επόμενη κάλπη να αποτελέσει τον χώρο υλοποίησης αυτών των προσδοκιών. Πάντοτε, φυσικά, μέσω της υπερψήφισης αυτών των συγκεκριμένων κομμάτων. Στην περίπτωση που δημιουργηθεί «κλότσημα» ή «ανταρσία» κυβερνητικών βουλευτών, υπάρχουν τότε έτοιμες οι εφεδρείες, από εκείνους που σήμερα εκτοξεύουν κεραυνούς κατά της κυβέρνησης.

Η δεύτερη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μοιραίο να φθαρεί γρήγορα και αυτή. Δεν ξέρουμε σε πόσο ακριβώς χρονικό διάστημα, αλλά σίγουρα σύντομα. Το ζητούμενο για το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι να αρπάξει από τα μαλλιά κάθε ευκαιρία που θα του δοθεί, αποκτώντας ενεργητικό και ευεργετικό ρόλο στην ροή των πολιτικών εξελίξεων και να μην περιοριστεί σε παθητικό παρατηρητή των συστημικών διαδικασιών.

Εδραιώνοντας ακόμη περισσότερο την σχέση εμπιστοσύνης με τον Ελληνικό Λαό, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα εφαρμόσει ακέραια το καθήκον της ως η Εθνική και Λαϊκή Αντιπολίτευση εντός και εκτός Κοινοβουλίου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/edraiwnontas-thn-ethnikh-kai-laikh-antipoliteush#ixzz3oi7BgCCY

Exit mobile version