Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κινεζικά μη επανδρωμένα μαχητικά επιχειρούν κατά των Τζιχαντιστών στο Ιράκ

Κινεζικά μη επανδρωμένα μαχητικά επιχειρούν κατά των Τζιχαντιστών στο Ιράκ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας του Ιράκ η πολεμική αεροπορία της χώρας επιχειρεί με κινεζικά Μη Επανδρωμένα Μαχητικά Αεροσκάφη (UCAV) κατά θέσεων των τζιχαντιστών. Η πρώτη αεροπορική επιδρομή με το κινεζικό UCAV του τύπου CH-4B Rainbow πραγματοποιήθηκε προ ολίγων ημερών εναντίον στόχων των ισλαμοσυμμοριτών στην επαρχία του Ιράκ Αμπάρ. Στο video βλέπουμε ένα από τα κινεζικά UCAV να πυροδοτεί αντιαρματικό πύραυλο AR-1/HJ-10 κατά του στόχου.

Το Ιράκ έχει προμηθευτεί μεγάλο αριθμό Μη Επανδρωμένων Μαχητικών του τύπου CH-4B Rainbow. To Ch-4B έχει κατασκευαστεί από την κινεζική κρατική αμυντική βιομηχανία CASC (China Aerospace Science and Technology Corporation) και το συγκεκριμένο UCAV έχει όμοια τεχνικά χαρακτηριστικά με το Μη Επανδρωμένο Μαχητικό των ΗΠΑ MQ-9 Reaper. Το UCAV Reaper είναι εξοπλισμένο με βόμβα βαρύτητας 350 κιλών, πύραυλο αέρος-εδάφους καθοδηγούμενο με Laser, βόμβα με καθοδήγηση Laser του τύπου TG100 και αντιαρματικό πύραυλο AR-1/HJ-10 που είναι τεχνικά ισοδύναμος με τον αμερικανικό Hellfire.

Το Rainbow είναι σχεδιασμένο για να επιχειρεί από μεγάλα ύψη και δύναται να πυροδοτήσει τα όπλα του από απόσταση 5.000 μέτρων προς τον στόχο (με εξαίρεση την βόμβα βαρύτητας). Έχει ζεύξη οπτικών και ηλεκτρονικών δεδομένων με τον  επίγειο σταθμό διοίκησης και καθοδηγείται από τον σταθμό με προσωπικό δυο ατόμων.

Τα κινεζικά UCAV αποτελούν μια προσιτή εναλλακτική λύση για την Βαγδάτη στον πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών και η παρουσία αυτών των Μη Επανδρωμένων Μαχητικών στον εναέριο χώρο του Ιράκ αποδεικνύει το αυξανόμενο στρατηγικό ενδιαφέρον της Κίνας για την περιοχή και ταυτόχρονα υποδηλώνει την στρατιωτική συνεργασία Ρωσίας-Κίνας με τις χώρες της Μέσης Ανατολής Συρία, Ιράκ και Ιράν.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/kinezika-mh-epandrwmena-machhtika-epicheiroun-kata-twn-tzichantistwn-sto-ir#ixzz3opQ7d75d

Exit mobile version