Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Με εντολή Τσιπροκαμμένων αρχίζουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας – Χρυσή Αυγή προς μνημονιακούς: Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

Με εντολή Τσιπροκαμμένων αρχίζουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας - Χρυσή Αυγή προς μνημονιακούς: Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

Κόβει την ανάσα… χιλιάδων δανειοληπτών ο αναθεωρημένος κώδικας δεοντολογίας της Τράπεζας Ελλάδος που «ανοίγει το παράθυρο» στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Όπως αναφερεται σε παράγραφο του σχετικού ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 2219) εάν ο δανειολήπτης δεν ανταποκριθεί στις δόσεις, του αποστέλλεται εντός 15 ημερολογιακών ημερών από τη λήξη της ταχθείσας προθεσμίας, προειδοποιητική επιστολή. Εάν ο δανειολήπτης δεν είναι συνεργάσιμος μπορεί η τράπεζα να δώσει το πράσινο φως ώστε να κινηθούν οι νομικές διαδικασίες για τον πλειστηριασμό της μοναδικής του κατοικίας.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νέος κώδικας η καθυστέρηση στην πληρωμή δόσης των δανείων που ξεπερνά τις 30 ημέρες, αρκεί για την τράπεζα να στείλει την πρώτη ειδοποίηση και να καλέσει τον δανειολήπτη να προσέλθει εντός 15 ημερών για να ρυθμίσει το δάνειο του.

Αναλυτικά προβλέπεται πως:

Η πρώτη υποχρεωτική ειδοποίηση μπορεί να αποσταλεί μέχρι την 30η Δεκεμβρίου 2015 για τις περιπτώσεις των δανείων που συμπληρώνουν οποτεδήποτε μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου καθυστέρηση μεγαλύτερη των τριάντα ημερών. Η συγκεκριμένη ειδοποίηση παρέχει προθεσμία δεκαπέντε ημερών στον δανειολήπτη να ενταχθεί σε καθεστώς ρύθμισης.

Με αυτή την αναθεώρηση πλέον δίνεται παράταση ενός εξαμήνου σε υπερήμερους οφειλέτες για να ενταχθούν σε καθεστώς ρύθμισης και συνεργασίας με την τράπεζα, αλλά μειώνονται και οι ημέρες καθυστέρησης και έτσι από 45 ημέρες που ήταν πλέον μετατρέπονται σε 30 ημέρες.

Ο χρόνος που έχει να αντιδράσει ο δανειολήπτης είναι 15 ημέρες και μετά από αυτή την προθεσμία τότε ανοίγει το παράθυρο για τον πλειστηριασμό ακόμα και της πρώτης κατοικίας.

Πηγή: Newsbomb.gr

Αντιλαμβανόμαστε ότι η κυβέρνηση σύριζα πιστή στην μαρξιστική της ιδεοληψία κατά της ιδιοκτησίας, αλλά και της προσήλωσής της στα “ιδεώδη” της νουδούλας ανοίγει τον δρόμο για τον πλειστηριασμό κατοικιών, προς τέρψιν των τραπεζιτών. Η θέση της Χρυσής Αυγής είναι μία και αδιαπραγμάτευτη: ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/me-entolh-tsiprokammenwn-archizoun-oi-pleisthriasmoi-prwths-katoikias-mhnum#ixzz3orCwI6DF

Exit mobile version