Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Θεσσαλονίκη, Πιερία, Ξάνθη

Πολλοί φίλοι και υποστηρικτές του Κινήματος παρευρέθηκαν την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου στα γραφεία της Τ.Ο. Θεσσαλονίκης για την προγραμματισμένη ομιλία του γραμματέα της τοπικής συναγωνιστή Αρτέμη Ματθαιόπουλου. Το ενδιαφέρον, όπως ήταν φυσικό, επικεντρώθηκε αρχικά στα όσα συνέβησαν στη βουλή κατά τη συζήτηση για την ψήφιση των νέων εξοντωτικών μέτρων του μνημονίου, που ψήφισαν άπαντες πλην Χρυσής Αυγής το καλοκαίρι. Ξεχωριστή αναφορά έγινε στις αντιδράσεις που προκάλεσε η τοποθέτηση του συναγωνιστή Λαγού, κυρίως από τη μεριά του ΚΚΕ και αναλύθηκε εκτενώς τι ακριβώς συμβαίνει με τα οικονομικά του Περισσού.

Στη συνέχεια ο ομιλητής αναφέρθηκε σε ειδικότερα οικονομικά ζητήματα, που θα ψηφιστούν και τις συνέπειες που θα έχουν αυτά στην καθημερινότητά όλων. Ζήτησε από τους παριστάμενους να εντείνουν τη δράση τους και να προσπαθήσουν να εξηγήσουν ακόμα και στο στενό φιλικό τους κύκλο τα όσα πρόκειται να ψηφιστούν, σε μια προσπάθεια αφύπνισης των Ελλήνων. «Ο αγώνας μας» είπε χαρακτηριστικά «δεν τελείωσε με τις εκλογές. Το αντίθετο μάλιστα. Έχουμε χρέος να ξεσκεπάσουμε την πολιτική απάτη που παίχτηκε σε βάρος όλων και να προβάλλουμε τις θέσεις και το πρόγραμμα του Λαϊκού Συνδέσμου, που αποτελούν τη μόνη εθνικά αποδεκτή διέξοδο από τον μνημονιακό ζυγό των διεθνών τοκογλύφων και των ντόπιων υποτακτικών τους» Μετά το τέλος της εισήγησης ακολούθησε διάλογος και δόθηκαν απαντήσεις σε επιμέρους απορίες συναγωνιστών.

Την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στα γραφεία της Τ.Ο. Πιερίας η καθιερωμένη εβδομαδιαία ομιλία ήταν αφιερωμένη σε μία μεγάλη εορτή για την τοπική κοινωνία και ιστορία της Κατερίνης. Ο συναγωνιστής Θωμάς Χρυσομάλλης μίλησε με θεματικο περιεχόμενο την Απελευθέρωση της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό και την ηρωική μάχη, που δόθηκε  τα ξημερώματα της 16ης Οκτωβρίου 1912, στην οποία έπεσε ο Αντισυνταγματάρχης Δημήτριος Σβορώνος.

Τον λόγο στην συνέχεια πήρε η συναγωνίστρια Μπατάλα Μαρία, η οποία καυτηρίασε τον δόλιο τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση των ξενόδουλων προωθεί την πλήρη ομηρία του ελληνικού λαού στο τοκογλυφικό τραπεζικό σύστημα. Ο τρόπος ζωής των Χρυσαυγιτών δεν είναι προεκλογικός! Γι’ αυτό όλες οι τοπικές οργανώσεις του Κινήματος συνεχίζουν αδιάκοπα τον Αγώνα φτάνοντας μέχρι και στις πιο απομονωμένες και αποκομμένες περιοχές τις ελληνικής επικράτειας!

Μέσα στο πλαίσιο αυτό των ενημερωτικών δράσεων και συζητήσεων, κλιμάκιο συναγωνιστών από την Τ.Ο. Πιερίας επισκέφθηκε τα χωριά Σεβαστή, Κούκο και Παλαιόστανη. Ο κόσμος υποδέχτηκε τους συναγωνιστές και συζήτησαν με πολύ ενδιαφέρον τις πολιτικές εξελίξεις και συνέπειες του μνημονιακού ολοκαυτώματος. Η Χρυσή Αυγή είναι αποφασισμένη να ενημερώσει  μέχρι και τον τελευταίο Έλληνα της υπαίθρου για την ταφόπλακα  της αγροτιάς, που είναι το «αριστέρο»  μνημόνιο.

Συναγωνιστές και φίλοι του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, πραγματοποίησαν συνάντηση σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης της Ξάνθης, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου το απόγευμα, ώστε να ενημερωθούν από τον γραμματέα της Τοπικής, συναγωνιστή Καπαγερίδη Χρήστο, για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Ο συναγωνιστής αναφέρθηκε στο πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα λέγοντας ότι είναι ξεκάθαρο πως η Χρυσή Αυγή παγιωμένη όντως στην τρίτη θέση του πολιτικού χάρτη της Ελλάδας, είναι το μόνο αντιμνημονιακό κίνημα και παράλληλα η μοναδική πολιτική παρουσία εθνικής αντιπολίτευσης και αντίστασης τόσο στα νέα επαχθή μέτρα του τρίτου μνημονίου όσο και στην άνευ όρων παράδοσης της Πατρίδας μας στους διεθνείς τοκογλύφους. Ακολούθως αναφερόμενος στην πολιτική της κυβέρνησης, είπε πως ο συριζα με το παρόν πολυνομοσχέδιο θέτει την ταφόπλακα και επιφέρει την καταστροφή του παραγωγικού και κοινωνικού ιστού της Ελλάδας. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τους συναγωνιστές να δηλώνουν παρόν στις συνεχιζόμενες πολιτικές δράσεις της τοπικής μας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn310#ixzz3oukqOfTh

Exit mobile version