Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απόβαση των διεθνών τοκογλύφων με την επίσκεψη Ολάντ: Πέρασε το Μνημόνιο – Αρχίζουν το ξεπούλημα!

Απόβαση των διεθνών τοκογλύφων με την επίσκεψη Ολάντ: Πέρασε το Μνημόνιο - Αρχίζουν το ξεπούλημα!

Ως γνωστόν εδώ και ημέρες επίκειται η επίσκεψη του Προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. Ο Ολάντ υποτίθεται ότι είναι «μέγας φιλέλληνας», αφού μεσολάβησε στη Μέρκελ, προκειμένου να υπογραφεί το τρίτο, αιματηρό, αριστερό μνημόνιο. Μάλιστα, έγινε μείζον θέμα στη Βουλή από τους πασόκους το αν ο Τσίπρας θα πει το «ευχαριστώ τους γάλλους», σε πλήρη αναλογία με το «ευχαριστούμε τους αμερικανούς» που είχε πει ο Σημίτης μετά την τραγική κατάληξη της κρίσεως των Ιμίων.

Βεβαίως, τόσο ο Ολάντ, όσο και οι αμερικανοί δεν προώθησαν το τρίτο αριστερό μνημόνιο, ορμώμενοι από φλογερό «φιλελληνισμό», αλλά από διακαή πόθο να υφαρπάξουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τις δομές της χώρας. Αυτό αποδεικνύεται, άλλωστε, και από δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής ιστοσελίδας Deutsche Wirtschafts Nachrichten, η οποία υποστηρίζει πως «η διάσωση της Ελλάδας δεν είναι πολιτικό πρότζεκτ» αλλά έχει να κάνει με το φυσικό αέριο και την επιθυμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποδεσμευτεί από την εξάρτηση της από την Ρωσία, μέσω του αγωγού TAP ο οποίος θα περνά από την Ελλάδα.

Έτσι, όπως διαβάζουμε στα μέσα, ο «φιλέλληνας» Ολάντ, αφότου έδεσε την Ελλάδα με ένα ακόμα μνημόνιο, ετοιμάζεται για «απόβαση», αφού θα έρθει μαζί με 70 επιφανείς επιχειρηματίες της ΓαλλίαςΟι Γάλλοι έρχονται προκειμένου να αγοράσουν τον τομέα της ενέργειας (ιδίως τον ΑΔΜΗΕ), θαλάσσια και χερσαία οικόπεδα έρευνας για υδρογονάνθρακες, την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ.

Ταυτόχρονα με τα παραπάνω, η υποτέλεια της κυβερνήσεως Σύριζα – Ανέλ στον αμερικανικό παράγοντα, διώχνει τους ρώσους επενδυτές και απομακρύνει την όποια βοήθεια θα ήθελε να προσφέρει ο ρωσικός παράγοντας. Ήδη οι ρωσικές εταιρείες που είχαν καταθέσει προσφορές στους διαγωνισμούς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της εταιρείας τροχαίου υλικού του ΟΣΕ (ROSCO) και του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλλονίκης (ΟΛΘ), αποχωρούν, γεγονός που προσφέρει ακόμα περισσότερο χώρο για τους «δυτικούς».

Κάπως έτσι, η κυβέρνηση Σανέλ «καίει» και το γεωπολιτικό «χαρτί» της χώρας, αφού πλέον η χώρα και επισήμως συνεχίζει να είναι προσδεδεμένη στο αμερικανικό άρμα και υποτελής σε συμφέροντα που αντίκεινται στα δικά της. Αυτό σημαίνει ότι τα Εθνικά Θέματα θα συνεχίσουν να προδίδονται, η ΑΟΖ θα παραμένει υπό αμφισβήτηση έως ότου επιτευχθεί η συνδιαχείριση του Αιγαίου και η χώρα θα φυτοζωεί, πηγαίνοντας από μνημόνιο σε μνημόνιο μέχρι οι διεθνείς τοκογλύφοι να αγοράσουν τα πάντα έναντι πινακίου φακής και να φτωχοποιήσουν την Ελληνική Κοινωνία, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα σκλαβοπάζαρο για τις επιχειρήσεις τους.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apobash-twn-diethnwn-tokoglufwn-me-thn-episkepsh-olant-bohthhsan-ton-tsipra#ixzz3p1MqfolP

Exit mobile version