Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γλείφει εκεί που έφτυνε ο Σύριζα: Καλοδεχούμενες οι δηλώσεις του Μοσκοβισί για πιστή εφαρμογή του Μνημονίου

Γλείφει εκεί που έφτυνε ο Σύριζα: Καλοδεχούμενες οι δηλώσεις του Μοσκοβισί για πιστή εφαρμογή του Μνημονίου

Ο Σύριζα θεωρούσε «ξένη παρέμβαση» τις διεθνείς προτροπές για την υπογραφή Μνημονίου και τώρα πανηγυρίζει 

Μπορεί να μην ήρθε τελικά ο Πιέρ Μοσκοβισί στην Αθήνα (λόγω σοβαρών οικογενειακών λόγων), πρόλαβε όμως να αφήσει αποτυπωμένη την άποψη του, η οποία δεν πρέπει να ευχαρίστησε ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, τα οποία ανήκουν στην ίδια πολιτική οικογένεια με τον σοσιαλδημοκράτη Μοσκοβισί.

Ο Γάλλος πρώην υπουργός και νυν κομισάριος δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε σε εγχώριο καθεστωτικό έντυπο: «Νομίζω ότι το μήνυμα που βγήκε από τις πρόσφατες εκλογές είναι ότι το 80% των Ελλήνων ψηφοφόρων τάχθηκαν υπέρ των κομμάτων που με τον έναν ή άλλον τρόπο έχουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό και ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας του Αυγούστου. Βασιζόμαστε σε αυτή την ευρεία πλειοψηφία για να επικυρώσουμε και να νομιμοποιήσουμε την δουλειά που έχουμε κάνει από κοινού». Σπεύδει, βεβαίως, να συμπληρώσει αμέσως: «Γνωρίζω πως γίνεται η πολιτική και δεν θέλω να εμπλακώ σε εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας». Αμέσως, όμως, το ξαναγυρίζει, λέγοντας: «Εύχομαι όμως να υπάρξει μια συνέχεια στις δεσμεύσεις και μια ευρεία στήριξη σε πρωτοβουλίες που θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε μαζί. Η επιτυχία του προγράμματος εξαρτάται από την εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών». 

Εκείνο το οποίο κάνει ο Μοσκοβισί είναι να προειδοποιήσει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι να μην τολμήσουν να σαμποτάρουν αυτά που προβλέπει το τρίτο Μνημόνιο. Να συνεχίζουν μεν να κάνουν το αντιπολιτευτικό τους παιχνίδι, αλλά να κατεβάσουν τους τόνους και, αν ποτέ χρειαστεί, να ψηφίσουν μαζί με την κυβερνητική πλειοψηφία, ώστε να μην υπάρξει καμιά ταλάντευση στην εφαρμογή της μνημονιακής συμφωνίας, την οποία  όλα μαζί τα συγκεκριμένα αυτά κόμματα ψήφισαν. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία, ότι ο Μοσκοβισί αβαντάρει απροκάλυπτα την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Υψώνει μπροστά της ασπίδα προστασίας από τις επιθέσεις της συστημικής αντιπολίτευσης θυμίζοντας ότι ακριβώς αυτή η συστημική αντιπολίτευση ψήφισε τόσο υπέρ του τρίτου Μνημονίου όσο και υπέρ των τριών πρώτων πακέτων προαπαιτουμένων.

Το έργο αυτό, φυσικά, δεν είναι νέο, καθώς έχει ξαναπαιχτεί. Πρωτοπαίχτηκε το 2010-11, όταν ο Σαμαράς μετά το «Ζάππεια» αντιπάλευε δήθεν το πρώτο Μνημόνιο. Απ΄ όλα τα ευρωπαϊκά κέντρα ακούγονταν τότε προσκλήσεις προς τον Σαμαρά να στηρίξει την κυβερνητική πολιτική, την οποία υπαγόρευε στον Τζέφρυ η τρόικα. Μέχρι που τελικά τον εξευτέλισαν πλήρως και τον εξέθεσαν πολιτικά, αναγκάζοντας τον να μπει στην κυβέρνηση Παπαδήμου, μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑΟΣ.

Θα είναι, όμως, θράσος (και μάλιστα απύθμενο) να ακούσουμε κάποια στιγμή εκπροσώπους της σημερινής κυβέρνησης να κατηγορούν τα κόμματα της σημερινής μνημονιακής αντιπολίτευσης, επικαλούμενοι δηλώσεις ευρωπαίων παραγόντων τύπου Μοσκοβισί. Θα είναι θράσος γιατί από το 2010 μέχρι τον Ιανουάριο  του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε αυτούς τους παράγοντες για παρέμβαση στα εσωτερικά πολιτικά ζητήματα της Χώρας. Όταν ο δειλός, ψεύτης και πολιτικός απατεώνας Σαμαράς, χωρίς να είναι προσωπικά μέλος της κυβέρνησης, υποχρεωνόταν εξευτελισμένος να υπογράψει τις επιστολές προς την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, με τις οποίες  «υιοθετούσε» κι αυτός το δεύτερο Μνημόνιο, ο Τσίπρας «χτυπιόταν», λέγοντας να μην τολμήσουν να του ζητήσουν να υπογράψει κι αυτός, γιατί δεν πρόκειται να το κάνει.

Τώρα, ο Τσίπρας και το επιτελείο του ακούνε με ευχαρίστηση του (κάθε) Μοσκοβισί να καλεί την αντιπολίτευση να ψηφίσει κι αυτή τους νέους μνημονιακούς νόμους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/otan-o-suriza-thewrouse-jenh-parembash-tis-diethneis-protropes-gia-thn-upog#ixzz3p2bdhkOt

Exit mobile version