Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο άξονας Μόσχας, Τεχεράνης, Δαμασκού τελειώνει το ISIS: Μαζική καταστροφή τζιχαντιστών και σε ιρακινό έδαφος – ΒΙΝΤΕΟ

Ο άξονας Μόσχας, Τεχεράνης, Δαμασκού τελειώνει το ISIS: Μαζική καταστροφή τζιχαντιστών και σε ιρακινό έδαφος - ΒΙΝΤΕΟ

Οι χερσαίες και αεροπορικές ένοπλες δυνάμεις του Ιράν πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες ογκώδη γυμνάσια στο δυτικό και βορειοδυτικό τμήμα της χώρας που συνορεύει με τις εμπόλεμες ζώνες του Ιράκ. Σκοπός της στρατιωτικής άσκησης είναι η ενίσχυση της διακλαδικότητας μεταξύ των δυο όπλων, στρατού και αεροπορίας, εν όψει πιθανούς στρατιωτικής εμπλοκής του Ιράν κατά των τζιχαντιστών στην Συρία και το Ιράκ. Επίσης σκοπός της άσκησης είναι η δοκιμή νέων συστημάτων διοίκησης και ελέγχου μάχης, καθώς και η εκτίμηση νέων οπλικών συστημάτων εγχώριας και ρωσικής κατασκευής (το υπουργείο Άμυνας του Ιράν δεν αναφέρει λεπτομέρειες περί ποίων οπλικών συστημάτων πρόκειται, απλά δηλώνει ότι πρόκειται για πυραυλικά συστήματα). Να υπενθυμίσουμε ότι Ιρανοί σιίτες πολιτοφύλακες, πρόκειται ουσιαστικά για παραστρατιωτικές ελαφρά οπλισμένες μονάδες, ήδη πολεμούν στα πεδία μάχης του Ιράκ και της Συρίας κατά των τζιχαντιστών.

Εν τω μεταξύ στο Ιράκ οι ισλαμοσυμμορίτες έχουν υποστεί βαριές ήττες σε πολλές επαρχίες της χώρας. Ο κυβερνητικός στρατός κατέλαβε τις περιοχές Χαβίγια νοτιοδυτικά και την περιοχή Αλ Φάτα δυτικά του Κιρκούκ. Επίσης κατέλαβε την πόλη Μπεϊτζί εξολοθρεύοντας πολλούς ισλαμιστές τρομοκράτες και την πόλη Μακχόλ της επαρχίας Σαλαχαντίν, ενώ ετοιμάζεται μετά από πολυήμερες μάχες να κυριαρχήσει πλήρως στην πρωτεύουσα Ραμάντι της επαρχίας Άνμπαρ.

Η μαχητική ικανότητα των τζιχαντιστών και οι περιοχές που βρίσκονται υπό την κυριαρχία τους στο Ιράκ και την Συρία συρρικνώνονται συνεχώς. Η ρωσική πολεμική αεροπορία έχει ουσιαστικά εκμηδενίσει την ικανότητα τους να μετακινούνται στην Συρία από περιοχή σε περιοχή και ουσιαστικά αποτελούν πλέον στόχους «sitting ducks» για τους Ρώσους πιλότους των μαχητικών. Η διακρατική συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ Μόσχας και Βαγδάτης, για την οποία σας είχαμε πληροφορήσει με ανάρτηση μας στις 8 Οκτωβρίου, θα επιτρέψει στην Ρωσική πολεμική μηχανή να επέμβει με αεροπορικές επιδρομές εναντίον των κανιβάλων ισλαμιστών και στο έδαφος του Ιράκ, εννοείται με πολύ ουσιώδη και πρακτικά αποτελέσματα.

Η αμυντική συνεργασία Ρωσίας, Ιράν, Ιράκ και Συρίας θα δώσει το τελειωτικό κτύπημα στους μισθοφόρους των ΗΠΑ και των προθύμων συμμάχων τους και η «αραβική άνοιξη» της Ουάσιγκτον θα μετατραπεί νομοτελειακά σε «αραβικό χειμώνα», ένας χειμώνας που θα σημάνει το πέρας των αμερικανοσιωνιστικών σχεδίων για την Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ogkwdh-stratiwtika-gumnasia-twn-iranwn-baries-apwleies-twn-tzichantistwn-st#ixzz3p7GimsFW

Exit mobile version