Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η ενδοκυβερνητική γκρίνια φέρνει άμεσα συνεργασία Τσίπρα με τα λοιπά μνημονιακά αποκόμματα

Η ενδοκυβερνητική γκρίνια φέρνει άμεσα συνεργασία Τσίπρα με τα λοιπά μνημονιακά αποκόμματα

Ο δρόμος προς το τρίτο Μνημόνιο είναι στρωμένος με χοντρό χαλίκι για την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία αρχίζει πλέον να μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο ενδοκυβερνητικών αντιρρήσεων και απωλειών από βουλευτές της κυβέρνησης. Η απροθυμία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίξουν με θέρμη το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, κατά τις συνεδριάσεις τόσο των αρμόδιων Επιτροπών όσο και στην Ολομέλεια, είναι ενδεικτικό του κλίματος που υπάρχει στην κυβέρνηση. Μπορεί, βεβαίως, να μην σημειώθηκε ακόμη καμία «ανταρσία» κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας, όμως το άμεσο μέλλον δύναται να επιφυλάσσει τέτοιου είδους αρνητικές εκπλήξεις για την κυβέρνηση και την συνοχή της.

Η έντονη ανησυχία του Τσίπρα και του επιτελείου του πηγάζει από τρεις συγκεκριμένους παράγοντες: α) Την απορία και τον προβληματισμό τους για την στάση των κυβερνητικών βουλευτών για τα σχέδια νόμου που θα ακολουθήσουν, με τα επόμενα προαπαιτούμενα να έχουν ακόμη σκληρότερο χαρακτήρα. β) Το σαφέστατα αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί προς τα έξω εξαιτίας των υποθέσεων με τα υπουργικά «πόθεν έσχες», καθώς η όλη εξέλιξη κονιορτοποιεί το προπαγανδιστικό κατασκεύασμα και το υποτιθέμενο «ηθικό πλεονέκτημα» της αριστεράς έναντι των αντιπάλων της. γ) Την βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει, όχι μόνο ως προς το περιεχόμενο, αλλά και ως προς τις διαδικασίες, σκληρά μνημονιακούς ρυθμούς, εισάγοντας νομοσχέδια προς ψήφιση με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, κάτι που ως γνωστόν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν, εκ του ασφαλούς, κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο από τις θέσεις της αντιπολίτευσης.

Όλα τα παραπάνω μπορούν να οδηγήσουν νωρίτερα απ΄όσο θα αναμενόταν σε προσπάθειες κυβερνητικής σύγκλισης και συνεργασίας, είτε με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι είτε με την Ένωση Φραπέδων. Η εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία των μόλις 155 βουλευτών κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή από «ατυχήματα» και γι αυτό πρέπει να αναζητηθούν από τώρα οι κατάλληλες εφεδρείες.

Οι διεθνείς τοκογλύφοι έχουν δώσει μια σαφή όσο και ρητή εντολή προς το εγχώριο πολιτικό υπηρετικό τους προσωπικό. Ότι δηλαδή, το πρόγραμμα του τρίτου Μνημονίου πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα, δίχως την παραμικρή χρονοτριβή και χωρίς την ελάχιστη λοξοδρόμηση από το σχέδιο ξεπουλήματος της Χώρας στις αδηφάγες ορέξεις του ξένου παράγοντα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-baru-klima-sthn-kubernhsh-epitachunei-thn-sugklish-me-alla-kathestwtika#ixzz3p7JVOZ2w

Exit mobile version