Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εμμένουν οι γερμανοί να δώσουν το Αιγαίο στους τούρκους – Βαθύς ύπνος από το ελλαδικό κράτος

Εμμένουν οι γερμανοί να δώσουν το Αιγαίο στους τούρκους - Βαθύς ύπνος από το ελλαδικό κράτος

Μπορεί στη Σύνοδο Κορυφής ο Τσίπρας να το έπαιξε «βαρύ πεπόνι» στους «ευρωπαίους εταίρους», όμως είναι σίγουρο ότι βρισκόμαστε προ των πυλών της τουρκικής εισβολής στο Αιγαίο, με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό την μορφή των «κοινών περιπολιών».

Ήδη η Μέρκελ πήγε στην Τουρκία, συναντήθηκε με τον Αχμέτ Νταβούτογλου και τον Ερντογάν και προσέφερε μία μεγάλη, άνευ ανταλλαγμάτων, χρηματοδότηση της Τουρκίας και την επίσπευση της υποδοχής της Τουρκίας στην Ε.Ε. Όμως επειδή το «πακέτο» των δώρων δεν ήταν αρκετά μεγάλο, ο Νταβούτογλου το απέρριψε, κάνοντας δηλώσεις ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να γίνει στρατόπεδο συγκέντρωσης. Αυτό δείχνει ότι οι τούρκοι συνεχίζουν να πιέζουν για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη.

Ως απάντηση στο τούρκικο παζάρι, οι γερμανοί δείξαν ακόμα μεγαλύτερη προθυμία, δίνοντας ως δώρο στον «σουλτάνο» την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Στ. Ζάιμπερτ, έκανε δηλώσεις και είπε: “Θεωρούμε ότι είναι ευρωπαϊκή απόφαση πως πρέπει να μπει τάξη στο ανεξέλεγκτο έργο των διακινητών στο Αιγαίο, να υπάρξει έλεγχος και νόμιμη μετανάστευση. Ως εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δεν μπορώ να κρίνω τις διαφορές Ελλάδας και Τουρκίας, είναι ευρωπαϊκή πεποίθηση πως πρέπει να υπάρξει συνεργασία προς το συμφέρον της Ευρώπης και της Γερμανίας, να υπάρξει έλεγχος των διακινητών και μια ελεγχόμενη, δομημένη μετανάστευση“.

Κοινώς, ο γερμανός Αντικαγκελάριος δήλωσε ότι αδιαφορεί για την διαρκή αμφισβήτηση των ελληνικών συνόρων από την Τουρκία και συνεχίζει να πιέζει για κοινές περιπολίες και κοινή φύλαξη των συνόρων μας.

Προφανώς, οι γερμανοί άκουσαν πως ο Πρωθυπουργός αγνοεί την ύπαρξη των θαλασσίων συνόρων και έτσι τα παραχωρούν στους τούρκους, προκειμένου να ανακόψουν την ροή των λαθρομεταναστών.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/emmonh-twn-germanwn-na-dwsoun-to-aigaio-stous-tourkous-meta-th-merkel-ekane#ixzz3p99rcbi4

Exit mobile version