Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ακόμα πανηγυρίζει ο Γιούνκερ που το περήφανο ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα μετατράπηκε σε υποτακτικό “Ναι”

Ακόμα πανηγυρίζει ο Γιούνκερ που το περήφανο ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα μετατράπηκε σε υποτακτικό “Ναι”

Την θλιβερή κατάληξη του δημοψηφίσματος μας υπενθύμισε με δηλώσεις στην γαλλική τηλεόραση ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Χαρακτήρισε «κυνική» την ελληνική κυβέρνηση, καθώς όπως λέει με έντονα σκωπτική διάθεση, απέρριψε την δική του πρόταση, οδήγησε τον Ελληνικό Λαό σε ένα δημοψήφισμα και ένα μήνα αργότερα πρότεινε η ίδια μια πολύ χειρότερη συμφωνία με τους εταίρους. Αυτό, όπως είπε με μια σαφή δόση ειρωνείας ο Γιούνκερ, είναι ένα «εκπληκτικό κατόρθωμα».

Είναι φανερό ότι ο Γιούνκερ, παρά τις αναμφισβήτητες αλήθειες που λέει επί του συγκεκριμένου θέματος, προσπαθεί επίσης να εξυπηρετήσει και την προπαγάνδα των εγχώριων «φιλοευρωπαϊκών» κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ). Πράγματι, στο δημοψήφισμα τα τρία αυτά κόμματα τάχθηκαν με το «Ναι», το οποίο επί της ουσίας ήταν η αποδοχή του σχεδίου Γιούνκερ. Αυτό, όμως, που δεν μας λέει ο Γιούνκερ ήταν η συνέχεια. Ως γνωστόν ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ό,τι μπορούσε για να επικρατήσει  το «Ναι», αλλά η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού στήριξε το «Όχι».

Κατόπιν, οι εταίροι επανήλθαν με πολύ πιο δυσμενείς για την Ελλάδα προτάσεις από το σχέδιο Γιούνκερ, το οποίο το αποδέχθηκε όχι μόνο η Ελληνική κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), αλλά και τα τρία «ευρωπαϊκά» κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ). Ποιος ξεχνάει τον ανταγωνισμό ξενοδουλείας τόσο τον Ιούλιο, όσο και τον Αύγουστο στην Βουλή; Τότε που οι αρχηγοί των τριών αυτών κομμάτων υποστήριζαν ότι «πρέπει να γίνει συμφωνία πάση θυσία», «φέρτε μια οποιαδήποτε συμφωνία», «καλύτερα μια κακή συμφωνία από καθόλου συμφωνία» κ.ο.κ.

Σωστά, λοιπόν, ο Γιούνκερ χαρακτηρίζει ως «κατόρθωμα» το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπόρεσε να εκφυλίσει το «Όχι» του Ελληνικού Λαού και να το μετατρέψει μια εβδομάδα αργότερα σε μια ταπεινωτική και άνευ όρων παράδοση της Πατρίδας μας στις αδηφάγες ορέξεις των διεθνών τοκογλύφων. Ξεχνάει, όμως, να αναφέρει ότι ο Τσίπρας συνειδητούς συνοδοιπόρους σ’ αυτό ακριβώς το «κατόρθωμα» είχε τους Μεϊμαράκη, Γεννηματά και Θεοδωράκη, οι οποίοι πολλές φορές ξεπέρασαν σε ευρωδουλεία ακόμη και τον πρωθυπουργό.

Επομένως, το εξευτελιστικό αυτό αποτέλεσμα ανήκει και στην κυβέρνηση και στα συστημικά κόμματα της «ευρωπαϊκής» αντιπολίτευσης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/krajimo-giounker-ston-tsipra-gia-to-trito-mnhmonio.-jechnaei-omws-na-anafer#ixzz3pJuksxGr

Exit mobile version