Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η «Αυγή» του Σύριζα ζητάει να ανοίξει κερκοπόρτα στον Έβρο

Η «Αυγή» του Σύριζα ζητάει να ανοίξει κερκοπόρτα στον Έβρο

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Ενώ οι πάσης φύσεως εξ’ Ανατολών απρόσκλητοι επισκέπτες μας από την αρχή του χρόνου μέχρι τις μέρες μας έχουν και επισήμως ξεπεράσει τις 500.000, η «Αυγή» του ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί: «Ανοίξτε μια πόρτα στον φράχτη του Έβρου. O ασφαλής ευρωπαϊκός διάδρομος. Με ένα κέντρο ταυτοποίησης στον Έβρο (αντί πέντε στα νησιά), με παροχή πρώτης βοήθειας και κατευθείαν τρένο για την Ειδομένη. Αμέσως θα κατέρρεαν τα δίκτυα διακίνησης στη θάλασσα, θα σώζονταν ζωές, θα σταματούσε η ληστεία των προσφύγων, (…) χωρίς καμία επιβάρυνση των τοπικών κοινωνιών, χωρίς αυτήν τη μαρτυρική αλληλεγγύη που επιδεικνύουν μήνες τώρα οι νησιώτες και που καλούνται μετά πολλών επαίνων να συνεχίσουν να επιδεικνύουν».

Τρεις σύντομες παρατηρήσεις:

1ον) Η πρόταση μπορεί να διατυπωθεί και αλλιώς, χωρίς ψευτοανθρωπιστικές… περικοκλάδες, για να είναι και πιο… κατανοητή: «Ανοίξαμε και σας περιμένουμε»!

2ον) Αυτό το παραμυθάκι «και κατευθείαν τρένο για την Ειδομένη», να το κόψουν οι συριζομούρηδες, που παριστάνουν τους… χαζούς! Παρότι γνωρίζουν πολύ καλά, ότι μόλις περάσουν στα Σκόπια λίγες ακόμα χιλιάδες απρόσκλητων (μέχρι τώρα έχουν περάσει 140.000 –από τους 500.000+ που μας έχουν… προτιμήσει μέχρι τώρα) και φτάσουν τις 160.000 που έχει βάλει όριο η Ε.Ε. για «μετεγκατάσταση», κανένας δεν θα τολμάει να πλησιάσει σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων από την Ειδομένη.

3ον) Δηλαδή συντρόφια, η «συμπαράσταση» και «αλληλεγγύη» σας είναι δεδομένη όσο υπάρχει η… Ειδομένη; Αν μείνουν εδώ οι απρόσκλητοι, δεν έχει άλλη «συμπαράσταση» και «αλληλεγγύη»;

Εθνικισμός

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-augh-tou-suriza-zhtaei-n-anoijei-kerkoporta-ston-ebro#ixzz3pKZ32EjK

Exit mobile version