Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η διάλυση των σωμάτων ασφαλείας συνεχίζεται. Μειώνουν το προσωπικό των πυροτεχνουργών της ΕΛ.ΑΣ.

Να μειώσει τη δύναμη των πυροτεχνουργών της ΕΛ.ΑΣ θέλει του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Μάλιστα οι πυροτεχνουργοί αλλά και οι συνοδοί σκύλων που ειδικεύονται στην ανίχνευση εκρηκτικών μηχανισμών πρόσφατα μετακινήθηκαν από την έδρα τους στο Ελληνικό σε άλλες εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο δείγμα της υποβάθμισης που επιχειρείται στην αποστολή και το ρόλο τους.
Πιο συγκεκριμένα σήμερα τη δύναμη της υπηρεσίας η οποία υπάγεται στη Διεύθυνση ειδικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ απαρτίζουν 150 με 160 άτομα εκ των οποίων οι 110 περίπου είναι πυροτεχνουργοί και οι 40 συνοδοί σκύλων (ένας για κάθε τετράποδο). Στην Αθήνα υπάρχουν 52 άτομα εκ των οποίων οι 9 υπηρετούν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου η παρουσία τους εκεί κρίνεται επιβεβλημένη για ευνόητους λόγους.
Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας μιλώντας σχετικά με την επιδιωκόμενη μείωση του προσωπικού της υπηρεσίας δήλωσε πως στο Λονδίνο για παράδειγμα υπάρχουν μόνο 15 πυροτεχνουργοί για την όλη την πόλη πλην όμως η υπηρεσία της ΕΛ.Ας ασχολείται όχι μόνο με την εξουδετέρωση εκρηκτικών όπως γίνεται στη Βρετανία αλλά και με διάφορους ελέγχους, όπως έρευνες για μετά από πυρκαγιές ή εκρηκτικούς μηχανισμούς (γκαζάκια) κ.α. για να γίνει αντιληπτό το έργο της υπηρεσίας μόνο το 2014 εκτελέστηκαν 14.424 έρευνες εκ των οποίων οι 13 ήταν εξουδετερώσεις βομβών. Επιπρόσθετα η μονάδα δεν θεωρείται καθόλου υπεράριθμη καθώς από τις 22 θέσεις που προσκυρώθηκαν για καλυφθούν πέρυσι πληρώθηκαν μόνο οι 18 εξ αυτών.
Σωστή η απόφαση των Γερμανών εντολέων που υλοποιεί ο Τόσκας.
Δεν χρειάζονται πυροτεχνουργοί (ακόμη) – χρειάζονται εφοριακοί…. Σωστά;

πηγή

xryshaygh.blogspot.gr

Exit mobile version