Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η επιλεκτική ισχύς της αντιρατσιστικής απαγόρευσης

Η επιλεκτική ισχύς της αντιρατσιστικής απαγόρευσης

Πριν από λίγο σχετικά χρονικό διάστημα είχαμε αναφερθεί στην περίπτωση του Τάσου Κωστόπουλου, του «ορφανού» της γνωστής εθνομηδενιστικής στήλης του «Ιού»(η οποία δεν υφίσταται πλέον, πηγαίνοντας στον μόνο χώρο που της ταιριάζει: στον σκουπιδοτενεκέ της ενημέρωσης) να αμφισβητήσει την ποντιακή (αλλά και την μικρασιατική) γενοκτονία. Αυτό συνέβη με κείμενό του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», αλλά δεν ήταν η πρώτη φορά. Στις 16 Μαΐου, όλη η τότε τριάδα του «Ιού» χαρακτήριζε την ποντιακή γενοκτονία ως «νεοπαγές θεώρημα».

Την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου ο Κωστόπουλος επανήλθε δριμύτερος γράφοντας στην φυλλάδα που τον φιλοξενεί τα εξής, κάτω από τον τίτλο «Ακρίδες»: «Δεν πρόλαβε καλά καλά να υπουργοποιηθεί ο Νίκος Φίλης και τα εθνικόφρονα ποντιακά σωματεία “θυμήθηκαν” ότι πέρσι τέτοιο καιρό είχε αντιταχθεί στην ποινικοποίηση της “κακόβουλης αμφισβήτησης των γενοκτονιών”, όχι μόνο στη βάση του σεβασμού της ελευθερίας της έκφρασης αλλά και αποδομώντας τον σκληρό πυρήνα του νεότευκτου εθνικού μύθου περί ποντιακής (και μικρασιατικής) γενοκτονίας. Οι ίδιοι βέβαια φορείς ανέχονταν, όπως έχουμε αποκαλύψει στην “Εφ.Συν” (17.5.2013), τη διακίνηση απροκάλυπτα ρατσιστικών κηρυγμάτων κατά των μεταναστών από ποντιακούς συλλόγους, στο πλαίσιο και με την ευκαιρία του επίσημου εορτασμού της επίμαχης γενοκτονίας. Αν μη τι άλλο, η διανομή προκηρύξεων που διακηρύσσουν ότι “δεν υπάρχουν νόμιμοι μετανάστες” αλλά “αλλογενείς έποικοι” που “εποικίζουν την Ελλάδα (και την Ευρώπη), εξαπλωμένοι όπως οι ακρίδες σε μια ελκυστική φυτεία” (και προφανώς, χρειάζονται επείγουσα αντιμετώπιση με θανατηφόρα χημικά), εμπίπτει στον σκληρό -κι αδιαμφισβήτητο- πυρήνα της ισχύουσας αντιρατσιστικής νομοθεσίας».

Αναφερόμαστε ξανά σ’ αυτό το άρθρο, ακριβώς γιατί η ευρύτερη σημασία του είναι ενδεικτική των προθέσεων καταστολής και ποινικοποίησης που δέχεται οποιαδήποτε άποψη είναι μη αρεστή και αντίθετη στους φανατικούς εθνομηδενιστές. Ο Κωστόπουλος, μπορεί να τα «τσούγκρισε» με τον Δημήτρη και την Άντα Ψαρρά για λόγους διαφωνίας ως προς το αν θα έπρεπε να υπάρξει υποστήριξη προς τον ΣΥΡΙΖΑ (όπως ακούγεται, αλλά λέγονται κι άλλα πολύ ενδιαφέροντα, τα οποία αν αληθεύουν, εξηγούν πολλά ως προς το ποιόν των τύπων αυτών) αλλά η αλαζονεία της αριστερής εθνομηδενιστικής αντίληψης παραμένει άθικτη, τώρα που η αριστερά βρίσκεται και επίσημα στον θώκο της εξουσίας. Αυτή η αλαζονεία είναι που οδηγεί σε κραυγαλέες αντιφάσεις και αντιθέσεις, οι οποίες τροφοδοτούνται από το απύθμενο θράσος που χαρακτηρίζει την συμπεριφορά των εθνομηδενιστών.

Ο Κωστόπουλος, ως ένα χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα, από την μια μεριά αμφισβητεί ευθέως τις γενοκτονίες του ποντιακού και μικρασιατικού Ελληνισμού, με χαρακτηρισμούς όπως «νεοπαγές θεώρημα», «νεότευκτο εθνικό μύθο», ζητώντας μάλιστα τον «σεβασμό της ελευθερίας της έκφρασης», αλλά από την άλλη ζητάει την ποινική δίωξη ποντιακών συλλόγων για τα γραφόμενα προκηρύξεών τους!Γραφόμενα, τα οποία δεν έχουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς, δεν καλούν σε βίαιες πράξεις, αλλά απλώς διατρανώνουν την αντίθεσή τους στο ζήτημα του ερχομού των λαθρομεταναστών. Και όμως, για τον Κωστόπουλο (και τους ομοίους του) εκφράσεις όπως «δεν υπάρχουν νόμιμοι μετανάστες», και «αλλογενείς έποικοι» θεωρούνται ως «διακίνηση απροκάλυπτη ρατσιστικών κηρυγμάτων κατά των μεταναστών»! Αν αυτό δεν λέγεται παραχάραξη της πραγματικότητας, εμπάθεια και παραπληροφόρηση τότε οι λέξεις αυτές έχουν χάσει το νόημά τους.

Προχωρώντας, μάλιστα, ακόμη περισσότερο την επιλεκτική ερμηνεία απόψεων, ο Κωστόπουλος θεωρεί ότι η παρομοίωση της εισβολής των λαθρομεταναστών με την εξάπλωση των ακριδών ισούται με πρόθεση εξόντωσής τους(!), επειδή, όπως χαρακτηριστικά γράφει, «προφανώς χρειάζονται επείγουσα αντιμετώπιση με θανατηφόρα χημικά»! Όχι απλώς αυθαίρετα, αλλά εντελώς αλλοπρόσαλλα και επικίνδυνα «συμπεράσματα» από τον Κωστόπουλο, ο οποίος μ’ ένα εντελώς αστήρικτο «προφανώς» μετατρέπει τους απογόνους των θυμάτων του ποντιακού Ελληνισμού σε επίδοξους θύτες που καλούν σε εξολόθρευση των μεταναστών! Το μόνο αδιαμφισβήτητο, τελικά, για τον φανατικό αυτό εθνομηδενιστή είναι «ο πυρήνας της ισχύουσας αντιρατσιστικής νομοθεσίας».

Βεβαίως, και η αμφισβήτηση της γενοκτονίας των Ποντίων τιμωρείται από την «ισχύουσα αντιρατσιστική νομοθεσία», φαίνεται όμως ότι αυτό δεν πτοεί τον Κωστόπουλο, για λόγους που ό ίδιος λογικά θα τους ξέρει. Πέρα από το θράσος, την αναίδεια και την σαφή άρνηση της γενοκτονίας του μικρασιατικού και ποντιακού Ελληνισμού από τον τύπο αυτόν και τους ομοίους του, υπάρχει ένα γενικότερο συμπέρασμα το οποίο βγαίνει. Όλος αυτός ο εσμός, ως «βάση του σεβασμού της ελευθερίας της έκφρασης» εννοεί μόνο ό,τι μπορεί να αποτελέσει βόμβα στα θεμέλια του Εθνικού κορμού. Ο εθνομηδενισμός, ο πολυπολιτισμός, η αναγνώριση ανύπαρκτων μειονοτήτων, η ανάγνωση των ιστορικών γεγονότων ενάντια στα Ελληνικά συμφέροντα θεωρούνται ως αναφαίρετο δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης.

Ό,τι δεν συνάδει με τα παραπάνω πρέπει να ποινικοποιείται. Όταν, όμως, επιζητούν την ποινικοποίηση της Εθνικιστικής ιδεολογίας και του πολιτικού φορέα που την εκφράζει, δεν θα διστάσουν στο ελάχιστο να ζητήσουν το ίδιο ακόμη και με κάποιους ποντιακούς συλλόγους. ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!

Γιώργος Μάστορας 

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-epilektikh-ischus-ths-antiratsistikhs-apagoreushs#ixzz3pNUwUSbV

Exit mobile version