Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τ.Ο. Νέας Μηχανιώνας: Επίσκεψη Ματθαιόπουλου Αρτέμη-Γραικού Φώτη στο Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ΑΜΕΑ ‘’ΑΝΑΤΟΛΗ’’ του Δήμου Θερμαικού

Τη Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 συναγωνιστές της Τ.Ο. Νέας Μηχανιώνας, συνόδευσαν τον Δημοτικό σύμβουλο Θεσσαλονίκης Ματθαιόπουλο Αρτέμη και τον Περιφερειακό σύμβουλο Κ. Μακεδονίας Γραικό Φώτη στη επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία ‘’ΑΝΑΤΟΛΗ΄΄ στο Δήμο Θερμαϊκού.

Οι συναγωνιστές ενημερώθηκαν από την Πρόεδρο και τη Γεν. Γραμματέα του συλλόγου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά αυτά, καθώς και για την αδιαφορία της Πολιτείας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, όπως και γενικότερα για τα προβλήματα σε σχέση με τα ειδικά σχολεία της περιοχής. Επεσήμαναν ότι ο Σύλλογος δραστηριοποιείται σε εθελοντικό επίπεδο προσπαθώντας να ασκήσει όποια πίεση μπορεί προκειμένου, τα παιδιά να αντιμετωπίσουν κάποια από τα προβλήματά τους, αλλά και για να μπορέσουν να κοινωνικοποιηθούν ώστε να νιώθουν και τα ίδια καλύτερα.

Ο συναγωνιστής Ματθαιόπουλος δήλωσε ότι τα ΑΜΕΑ χρειάζονται την προστασία της πολιτείας και όχι μια απλή οικονομική βοήθεια. Ο πραγματικός ρατσισμός για τα ΑΜΕΑ προέρχεται κυρίως από τα συστημικά κόμματα, που τόσα χρόνια δεν μπόρεσαν να δώσουν λύσεις στα αυτονόητα, γυρίζοντας επιδεικτικά την πλάτη τόσο στα παιδιά και στα ενήλικα ΑΜΕΑ όσο και στους γονείς τους.

Στη συνέχεια ο συναγωνιστής Γραικός Φώτης αναφέρθηκε στη μνημονιακή λαίλαπα και στις μειώσεις των επιδομάτων, τη στιγμή που κονδύλια κατευθύνονται στη στήριξη των λαθρομεταναστών, επιβεβαιώνοντας ότι ο ρατσισμός που υπάρχει στέφεται μόνο εναντίων των Ελλήνων. 

Τέλος οι συναγωνιστές δήλωσαν ότι θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο, ζητώντας από το Προεδρείο του Συλλόγου μια λίστα με ιεράρχηση των προβλημάτων ώστε να αναδείξουν  το θέμα τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας και Δήμου.

Τ.Ο. Νέας Μηχανιώνας.

– See more at: http://www.xathess.gr/index.php/enimerosi/view/3627#sthash.S63ulLIY.dpuf

Exit mobile version