Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Φιρμάνι από Ντομπρόβσκις στους υποτελείς της κυβέρνησης λίγο πριν έρθει στην Αθήνα: Εφαρμόστε το Μνημόνιο και γρήγορα!

Φιρμάνι από Ντομπρόβσκις στους υποτελείς της κυβέρνησης λίγο πριν έρθει στην Αθήνα: Εφαρμόστε το Μνημόνιο και γρήγορα!

Με όρους σουλτάνου προς τους ραγιάδες τους αντιμετωπίζουν πια οι ευρωπαίοι δανειστές τους εγχώριους υποτακτικούς στην Αθήνα. Ενόψει της αυριανής άφιξής του στην Αθήνα ο Λετονός αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις έστειλε… φιρμάνι στους εθελόδουλους συγκυβερνώντες για το τι να περιμένουν.

Σε συνέντευξή του στο “Βήμα της Κυριακής” ξεκαθάρισε σε όσους ζητούν διέξοδο και πιθανά ισοδύναμα ότι «άμεση προτεραιότητα είναι η εφαρμογή του προγράμματος και η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης». Όσο για το προσεχές μέλλον δεν αφήνει κανένα περιθώριο ελιγμών σημειώνοντας: «είναι εξαιρετικά σημαντικό να διασφαλίσουμε ότι το πρόγραμμα βρίσκεται στον σωστό δρόμο όταν έρθει η ώρα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών».

Τέλος, για όποιους είχαν ακόμη την παραμικρή αμφιβολία για το ποιος είναι το αφεντικό και ποιος κάνει κουμάντο στην οικονομία της χώρας μας. απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, αναφέρει ότι «απαιτείται η υλοποίηση των συμφωνηθέντων προαπαιτουμένων».

Ο Ντομπρόβσκις, ο οποίος αύριο θα έχει σειρά συναντήσεων με στελέχη της κυβέρνησης για να τους ελέγξει εξονυχιστικά, είναι σαφής στις προθέσεις του: «δεν υπάρχει επ’ ουδενί χρόνος για χάσιμο. Είναι προς το συμφέρον όλων να προχωρήσουμε στην εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν προ διμήνου. Περιθώριο για κάποιες προσαρμογές ίσως υπάρχει, αλλά τα προτεινόμενα εναλλακτικά μέτρα θα πρέπει να έχουν ισόποση δημοσιονομική αξία».

Με αλλά λόγια, ο επικυρίαρχος έστειλε το μήνυμα στους υποτελείς του: Εφαρμόστε άμεσα, ταχύτατα και δίχως αντιρρήσεις το εθνοκτόνο Μνημόνιο. Δεν έχετε καμμία άλλη επιλογή!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/firmani-ntomprobskis-stous-upoteleis-suriza-anel-ligo-prin-erthei-sthn-athh#ixzz3pbjmgWgn

Exit mobile version