Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο μύθος της Χρυσής Αυγής

Ο μύθος της Χρυσής Αυγής

Άρθρο της διευθύντριας της εφημερίδας “Εμπρός”, Ειρήνης Δημοπούλου – Παππά στην στήλη “Εγέρθητι”

Κάθε ώρα είναι μια κρίσιμη ώρα. Αποφάσεις, μικρές ή μεγαλύτερες λαμβάνονται σε μια αναπνοή. Συχνά, η κρίση μας δέχεται την πίεση εκβιαστικών διλημμάτων από προηγούμενες αποφάσεις ή μελλοντικούς φόβους. Στα χρόνια των μνημονίων, οι εκβιασμοί έγιναν ωμοί. Οι φοβίες γιγαντώθηκαν. Η παγίδα αυτών που κινούν τα νήματα έχει καλά στηθεί. Οι νεκροζώντανοι ξαποσταίνουν ασθμαίνοντας. Εχουν κρεμάσει την ζωή τους στην ελπίδα πως «κάτι θα αλλάξει», προτού τα όρνια τους σχίσουν τις σάρκες.

Όταν, από το πλήθος ξεπροβάλλει ένας μικρός, πολύ θρασύς και λίγο αφελής, αλλά πάντως έντιμος με τον εαυτό του. Κάνει ένα βήμα εμπρός, δείχνει τον βα σιλιά με την γυμνή κοιλιά και τα αόρατα ρούχα που του μοσχοπούλησαν οι επιτήδειοι, και φωνάζει πως ο βασιλιάς είναι γυμνός. Το σούσουρο απλώνεται. Η αμφιβολία ανοίγει τα κολλημένα βλέφαρα. Οι μάσκες λιώνουν. Ας μας πουν, λοιπόν, οι γυμνοί βασιλιάδες. Μας απειλούν με το τι θα γίνει αν δεν υπογράψουμε την μια ή την άλλη απαίτηση των δανειστών τους. Τι θα γίνει; Ο,τι έγινε και με το προηγούμενο μνημό νιο, και με το προηγούμενο «προαπαιτούμενο», και με τον προηγούμενο εκβιασμό; Ανεργία; Συντάξεις Βουλγαρίας; Μισθοί Κίνας; Απαλλοτριώσεις περιουσιών; Ανθρωποκρατήσεις;

Τα ξέρουμε, τα υπέγραψαν και τα ψήφισαν όλα τα κόμμα τα του μνημονιακού τόξου, μαζί κι αυτά που σήμερα προσποιούνται την αντιπολίτευση και χθες εκλιπαρούσαν την κυβέρνηση να τα υπογράψει. Ξέρουμε αυτό το αξιοθρήνη το κράτος και παρακράτος που η εθνική του ανύψωση οριοθετείται σήμερα με το ποδόσφαιρο, χθες με τα μάρμαρα του Παρθενώνα και πιο πριν με την δόξα των αρχαίων προγόνων. Ξέρου με την υποκρισία αυτών που χρησιμοποιούν ως άλλοθι τον Αριστερισμό τους, την «αντίσταση» στην χούντα ή πιο παλιά στους Γερμανούς, για να καλύψουν τον σημερινό δωσιλογισμό τους. Δεν μας ενδιαφέρουν αυτά που δήθεν πιστεύουν, γιατί αποδείχθηκαν κατ’ επανάληψη ψέμμα τα. Οι πράξεις προσδιορίζουν την ταυτότητα του πολιτικού. Δεν θέλουμε περισσότερες «αρχές και εξουσίες», περισσότερους νόμους, περιορισμούς, και μπαμπούλες που θα καθορίζουν τι πρέπει και τι δεν πρέπει να λέμε, να πιστεύουμε, να σκεφτόμαστε.

Είτε είναι είτε ακούγεται δημοκρατικό υπό τις παρούσες συνθήκες της νεοφιλελεύθερης χούντας ο λαός μας έχει ανάγκη από μιαν επανάσταση μιάν νέα, πραγματική, γνήσια Εθνική Αντίσταση ενάντια σε έναν εισβολέα που έρχεται ύπουλα κι ατουφέκιστα να κάνει κατάληψη στον κόσμο μας. Όμως οι λαοί δεν επαναστατούν χωρίς ηγέτες. Η επανάσταση γεννιέται στην καρδιά και το πνεύμα εκείνων των ηγετών που την κουβαλούν ήδη στην ψυχή τους. Και τότε οι ηγέτες γίνονται οι ίδιοι η επανάσταση.

Εμείς, οι Έλληνες Εθνικιστές, θέλουμε κι αγωνιζόμαστε για μια τέτοια σαρωτική, αναγεννητική επανάσταση που θα ξεκινήσει με την αντίσταση στην ξενοκρατία και τον αποικισμό. Θέλουμε ένα λαϊκό εθνικιστοκό κίνημα που θα αγκαλιάζει τους Έλληνες αγρότες, εργάτες, επιστήμονες, επιχειρηματίες, στρατιωτικούς, χειρώνακτες και διανοούμενους.Θέλουμε ένα πολιτικό κίνημα ελπιδοφόρο, με όραμα, με θετικό πρόγραμμα και με φιλοδοξία για την χώρα και τον λαό μας. Εμείς οι Έλληνες Εθνικιστές και οι ευρωπαίοι συναγωνιστές μας που κοιτούν με δέος και ελπίδα προς εμάς, τους Έλληνες, έχου με πίσω μας και δίπλα μας τον μύθο της Χρυσής Αυγής που κάνει φίλους και εχθρούς να ριγούν.

Ο μύθος είναι το φυλακτήριο της πιο αγνής πραγματικότητας. Ο μύθος, σαν το κερί της μέλισσας, φυλάσσει αμόλευτο το Πιστεύω μας. Στον μύθο βρίσκεται η πραγματική αιτία όσων θα έρθουν στο φως: η εθνική Ψυχή μας.Στον μύθο αυτό βρίσκεται το κλειδί που ανοίγει τον δρόμο προς την Αλήθεια του Εαυτού μας, του Λαού μας, της Πατρίδας μας, του Μέλλοντος που έρχεται με την δική μας ακούραστη προσπάθεια.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-muthos-ths-chrushs-aughs1#ixzz3pftnKhkr

Exit mobile version