Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Χωρίς συμβασιούχους ιατρούς θα μείνει ο ΕΟΠΥΥ

Χωρίς συμβασιούχους ιατρούς θα μείνει ο ΕΟΠΥΥ

Ο ΕΟΠΥΥ ζήτησε από τους συμβεβλημένους ιατρούς, από τον Σεπτέμβριο, υποχρεωτικά να προσκομίζουν με τα δικαιολογητικά και τιμολόγιο με το 100% του αιτούμενου ποσού για την παροχή των υπηρεσιών τους. Δεδομένου ότι οι καθυστερήσεις στις πληρωμές ξεπερνούν το 4μηνο και παρακρατείται από το 2012 το 10% χωρίς να έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ από τότε, αυτό αποτελεί απαράδεκτη απόφαση γιατί χιλιάδες ιατροί θα κληθούν να πληρώσουν φόρο για εισοδήματα που δεν θα έχουν εισπράξει. Ήδη για το 2012 ένα 10% των εισοδημάτων από πράξεις έχει φορολογηθεί χωρίς είσπραξή του. Το 10% πάλι του 2013 αλλά και οι μήνες που δεν πληρώθηκαν για συμψηφισμό με το claw back και το rebate πάλι φορολογήθηκαν χωρίς είσπραξη. Μάλιστα ξόδεψαν και οι πάροχοι για την αμοιβή των ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών αλλά μάταια, ακόμα να ζητήσουν πιστωτικά τιμολόγια για να γίνουν συμπληρωματικές δηλώσεις. Το ίδιο και για το 2014 αλλά οι πάροχοι μπορούσαν να μην δίνουν τιμολόγιο πρώτου πληρωθούν. Τώρα είναι υποχρεωμένοι να κόβουν τιμολόγιο για το 100% των ποσών. Ένα 10% δεν θα εισπραχθεί και ούτε οι μισοί περίπου μήνες του έτους. Η φορολογία όμως θα είναι για όλα τα εισοδήματα ακόμα και τα μη εισπραχθέντα.

Αυτό αποτελεί ένα απαράδεκτο γεγονός που σκοπό έχει την υπερφορολόγηση [άρθρο μνημονίου 8 του Ν. 4172 όπου… χρόνος κτήσης του εισοδήματος θεωρείται ο χρόνος που ο δικαιούχος απέκτησε το δικαίωμα είσπραξής του (έκδοση τιμολογίων), χωρίς δικαίωμα μεταφοράς ανείσπρακτων ποσών στο επόμενο έτος.

Αυτή η μνημονιακή οδηγία θα οδηγήσει στην απομάκρυνση από τις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ πολλούς ιατρούς με δυσμενή αποτελέσματα για την ΠΦΥ και τα κενά αυτά θα κληθεί να τα καλύψει ένα ανεπαρκές ΕΣΥ και ΠΕΔΥ.

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ

Π. Κελεπούρης-Ιατροί του Ελληνισμού.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/chwris-sumbasiouchous-iatrous-tha-meinei-o-eopuu#ixzz3plqfd6zN

Exit mobile version