Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο πράγματι πρωτότυπος στα λεγόμενά του κ. Φίλης έστειλε ένα μήνυμα ως υπουργός Παιδείας, στο οποίο κατάφερε να συμπεριλάβει τα ιδεώδη της Γαλλικής Επανάστασης, τον οικουμενικό αγώνα για ειρήνη και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Σοβαρά μεν ζητήματα, άσχετα δε με τη συγκεκριμένη περίπτωση, όπου ουσιαστικά Έλληνες Εθνικιστές πολέμησαν και θυσιάστηκαν για την εθνική ανεξαρτησία και ελευθερία. Η ίσως όμως πιο άτοπη αναφορά του υπουργού σε σχέση με το Έπος του 1940 έχει σχέση με τον αγώνα των ανταρτών και δήθεν αντιστασιακών κομμουνιστών κατά των κατακτητών, αγώνας ο οποίος πραγματοποιήθηκε προφανώς μόνο στη φαντασία του.
Διότι σύμφωνα με την ιστορική πραγματικότητα, οι κομμουνιστές εκείνη την περίοδο, πιστοί στην γραμμή του κόμματος και φυσικά στον Στάλιν, όχι μόνο αρνήθηκαν να στρατευθούν αλλά μερικοί προτίμησαν ακόμη και την εκτέλεσή τους από στρατοδικείο του Νοεμβρίου του 1940.
Σε σχέση δε με τα συναισθήματα των αριστερών απέναντι στο Ελληνικό Έθνος αξίζει να γίνει μια αναφορά τόσο στην στάση του Ζαχαριάδη, όσο και στον ύμνο του ΕΑΜ. Αφενός, ο κύριος καθοδηγητής του κομμουνιστικού κόμματος στην Ελλάδα επί Στάλιν, φρόντισε μέσω των επιστολών του να καταδείξει την πραγματική φύση του κομμουνισμού. Μετά από μία πρώτη επιστολή με την οποία τασσόταν υπέρ του Μεταξά στον ελληνοϊταλικό πόλεμο, έσπευσε γρήγορα να αλλάξει τη στάση του με τις δύο επόμενες επιστολές του, ώστε να συμμορφωθεί με τις άνωθεν εντολές. Διότι, οι Σοβιετικοί και οι Γερμανοί είχαν φθάσει σε τέλεια σύγκλιση απόψεων, η οποία οδήγησε στην υπογραφή του Ρίμπεντροφ – Μολότοφ, το οποίο υποχρέωνε τους τελευταίους να τηρήσουν μια ουδέτερη στάση.
Αφετέρου, ο ύμνος του ΕΑΜ μόνο ελληνικός δεν είναι, καθώς προέρχεται από ένα λαϊκό ρωσικό τραγούδι, που αναφέρεται στον αετό τη στέπας. Σε κάθε περίπτωση επομένως φαίνεται ευκρινώς ποια είναι τα ιδανικά και οι αξίες των αριστερών ανταρτών.
Καλό θα ήταν λοιπόν οι αναφορές σε ιστορικά γεγονότα όχι μόνο να είναι σχετικές με τα ιστορικά γεγονότα στα οποία αναφέρονται αλλά να είναι κυρίως αληθείς. Στο Έπος του ΄40, οι Έλληνες αγωνίστηκαν κατά των κατακτητών, ώστε να νιώθουν τιμή και περηφάνεια οι απόγονοί τους.
Είναι τουλάχιστον θλιβερή η άμετρη καπηλεία του θάρρους και της αυταπάρνησής τους από διαφόρους διεθνιστές αριστερούς, οι οποίοι μάλιστα ούτε καν επιθυμούν να αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες.
ΥΓ. Σήμερα ο τραγελαφικός Φίλης, μεταξύ άλλων ανιστόρητων, δήλωσε ότι το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου είναι αντιπολεμικό! Σήμερα που οι Έλληνες είπαν ένα βροντερό ΟΧΙ στον επίδοξο κατακτητή, ο Φίλης ερμηνεύει την ιστορία ως μήνυμα κατά του πολέμου… Τι άλλο να σχολιάσει κανείς;
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/filhs-28h-oktwbriou#ixzz3psAOp3Pl