Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δραστηριότητες Τοπικών: Πειραιάς, Λακωνία, Δυτική Αττική

Την Παρασκευή 23-10-15, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία ομιλία στα γραφεία της Τ.Ο. Πειραιώς, από τον συναγωνιστή και Μέλος της Κ.Ε., Σωτήρη Δεβελέκο, με αφορμή την πανηγυρική αθώωση του. Ο συναγωνιστής ανεβαίνοντας στο βήμα ξεκίνησε με αναφορά στις παράνομες διώξεις εναντίον του κινήματος μας από το παραδικαστικό κύκλωμα Αθανασίου – Ντογιάκου, των λοιπών εντολοδόχων του Σαμαρά και προχώρησε σε λεπτομερή περιγραφή της σύλληψης του το Σεπτέμβριο του 2013. Μια σύλληψη δίχως προηγούμενο σε εκτέλεση, ούτε σε περιπτώσεις τρομοκρατών και ακραίων εγκληματιών, κατά την οποία μάλιστα πραγματοποιήθηκαν τρείς κατ’ οίκον  έρευνες εις βάρος του.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο συναγωνιστής αναφέρθηκε στη δίκη σταλινικού τύπου που ακολούθησε, της οποίας το κατηγορητήριο έλεγε πως είχε στην κατοχή του μεγάλες ποσότητες όπλων και εκρηκτικών υλών και κατά τη διάρκεια της παρουσιάστηκαν ως ενοχοποιητικά στοιχεία, τρία μαχαίρια κουζίνας, τα οποία μάλιστα δεν ανεβρέθησαν καν στην οικία στην οποία διέμενε, αλλά στην οικία των γονιών του. Κατόπιν έκανε αναφορά στα εμετικά δημοσιεύματα του τύπου, του έντυπου αλλά και των τηλεδικαστών των 20:00, οι οποίοι δημοσίευαν με μεγάλα πρωτοσέλιδα στις φυλλάδες τους και βαρύγδουπους τίτλους στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, πανηγυρίζοντας για την καταδίκη ενός νέου ανθρώπου, ενώ γνώριζαν πολύ καλά πως ήταν αθώος. Είχαν πάρει τις διαβεβαιώσεις τους ότι μπορούν να ποδοπατήσουν την Χρυσή Αυγή χωρίς να χρειαστεί να λογοδοτήσουν πουθενά.  Σύντομα όμως θα κληθούν  να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης διότι όπως τόνισε «Εμείς οι χρυσαυγίτες για την πίστη μας, τα ιδανικά μας αλλά και για το ίδιο το κίνημα γινόμαστε θυσία και ουδείς μπορεί να λασπολογεί και να υβρίζει εις βάρος μας». Τελικώς του επιβλήθηκε η ποινή των δύο χρόνων και έξι μηνών χωρίς αναστολή παρότι το ποινικό του μητρώο ήταν λευκό, και οι κατηγορίες φαιδρές και ανυπόστατες! Ήρθε όμως η στιγμή της έφεσης κατά την οποία πάλι το σύστημα προσπάθησε να σπιλώσει τον συναγωνιστή αποκρύπτοντας τα αποτελέσματα των τεστ DNAπου έγιναν στα «πειστήρια» και τα οποία των αθώωναν απόλυτα. Στην τελική δίκη όμως έλαμψε η αλήθεια, όπως άλλωστε γίνεται πάντα και επήλθε η πανηγυρική αθώωση του και το τέλος αυτής της παρωδίας.

Τελειώνοντας την ομιλία – καταπέλτη ο συναγωνιστής τόνισε ότι ως κίνημα και ως άνθρωποι είμαστε καθ’ όλα νόμιμοι και αθώοι και ότι μόνο μας μέλημα είναι η πίστη στην πατρίδα. Κάνοντας μια τελική αναφορά στην παράνομη δίωξη κατά του κινήματός μας είπε πως έτσι όπως αθωώθηκε εκείνος, πολύ σύντομα θα αθωωθούν και οι υπόλοιποι συναγωνιστές μας οι οποίοι είναι θύματα μιας πλεκτάνης παραδικαστικών και πολιτικών σκευωρών, οι οποίοι θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη, θα πληρώσουν το τίμημα των πράξεων τους, ενώ εμείς θα συνεχίσουμε μέχρι την νίκη. Ακολούθησε πολιτικός διάλογος με τους παρευρισκόμενους και ως είθισται άλλη μία συνάντηση μας έληξε με άπαντες σε στάση προσοχής, να ψέλνουμε τον Εθνικό μας Ύμνο και τον ύμνο του Κινήματος.

Συνεχίζοντας την προσπάθεια να περάσουμε στην μνήμη και της επόμενης γενιάς την ζωντανή ιστορία του τόπου μας την Κυριακή 25 Οκτωβρίου η Τ.Ο. Σπάρτης τίμησε την μνήμη ενός ακόμα ξεχασμένου από τις τοπικές αρχές Ήρωα και αγωνιστή του 1821, του Παναγιώτη Γιατράκου. Κλιμάκιο συναγωνιστών συγκεντρώθηκε στο μνημείο του Ήρωα όπου τελέστηκε τρισάγιο εις μνήμης του και εν συνεχεία κατατέθηκε στεφάνι από τον γραμματέα της τοπικής Κατράκη Χρήστο εκ μέρους του Λαϊκού Συνδέσμου!

Ενημερωτική δράση από κλιμάκιο Συναγωνιστών της Τοπικής Οργάνωσης Δυτικής Αττικής πραγματοποιήθηκε στην κεντρική λαϊκή αγορά του Δήμου Ασπροπύργου,οι Συναγωνιστές μοίρασαν την εφημερίδα της Χρυσής Αυγής, αλλά και το φυλλάδιο με τις  βασικές προτάσεις του Κινήματος μας για αναδιάταξη του αγροτικού τομέα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-peiraias-lakwnia#ixzz3pwiBLNVW

Exit mobile version