Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πόρισμα του Νομικού Συμβουλίου δίνει πράσινο φως για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων – Μούγκα από τα τσιράκια των τοκογλύφων

Πόρισμα του Νομικού Συμβουλίου δίνει πράσινο φως για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων - Μούγκα από τα τσιράκια των τοκογλύφων

Πρώτοι οι Έλληνες Εθνικιστές εγείραμε στην Βουλή το εθνικό ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου

Δεν είναι λίγες οι φορές που για ψηφοθηρικούς λόγους τα κόμματα φέρνουν στην δημοσιότητα το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, αντιγράφοντας με μη επιτυχημένο τρόπο, την πάγια θέση της Χρυσής Αυγής για τις γερμανικές οφειλές.

Στο φως της δημοσιότητας δίνεται το Απόρρητο Πόρισμα της Ομάδας Εργασίας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους όπου γίνεται πλέον γνωστό τοις πάσι πως η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμα να διεκδικήσει και να λάβει τις όποιες δημόσιες ή και ιδιωτικές αξιώσεις δικαιούται από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσίευμα του το πρακτορείο ειδήσεων CNN δημοσιοποιεί τα συμπεράσματα του ογκώδους πορίσματος τα οποία καταλήγουν πως η Ελληνική Δημοκρατία εάν επιθυμεί μπορεί να προβεί σε “δυναμικότερη προώθηση των διεκδικήσεων της”.

Αυτό άλλωστε προκύπτει από το ιστορικό της υπόθεσης και από το θεσμικό πλαίσιο των Διεθνών Συμβάσεων πάνω στις οποίες εδράζεται το ζήτημα των ελληνικών αξιώσεων. Οι Παράγραφοι 12 και 15, μάλιστα, αναφέρουν τις σημαντικότερες Διεθνείς Συμβάσεις όπως η Συμφωνία του Λονδίνου του 1953 “Περί Εξωτερικών Γερμανικών Χρεών”, η οποία προβλέπει το διακανονισμό των γερμανικών εξωτερικών χρεών, αλλά και η Συνθήκη της Μόσχας του 1990 (Συνθήκη 2+4) για τον Οριστικό Διακανονισμό σε Σχέση με τη Γερμανία.

Επιπλέον, το Πόρισμα εξετάζει τις διμερείς Συμβάσεις μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Πρόκειται για τις δύο Συμβάσεις της Βόννης του 1960 και του 1961, και τη Συμφωνία της Αθήνας του 1974. Οι τρεις αυτές διμερείς συμφωνίες καθορίζουν τον διακανονισμό των ελληνικών αξιώσεων και περιλαμβάνουν: την αποζημίωση οικείων των φονευθέντων, την αποζημίωση για αφαιρεθέντα καπνά στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής και τις αποζημιώσεις για αποφάσεις που εκδόθηκαν υπέρ Ελλήνων υπηκόων που υπέστησαν ζημιές, κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου. Το συνολικό ποσό, όπως προκύπτει από τις τρεις αυτές Συμβάσεις, αγγίζει τα 52 εκατομμύρια γερμανικά μάρκα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ειδική αυτή μελέτη είναι πλήρως τεκμηριωμένη νομικά τόσο για την διεκδίκηση του κατοχικού δανείου όσο και των πολεμικών επανορθώσεων που οφείλει η Γερμανία να αποδώσει στην Ελλάδα. Βέβαια, μαζί με το Απόρρητο Πόρισμα του ΝΣΚ, έχει δοθεί στην δημοσιότητα και η δεύτερη Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η οποία αποτιμά τις συνολικές απαιτήσεις της χώρας μας στο ποσό των 341 δισ. ευρώ.

Οι μελέτες αυτές βρίσκονται σκονισμένες στα ντουλάπια των αρμόδιων υπουργείων, μιας που οι προδοτικές κυβερνήσεις είναι ανίκανες να διεκδικήσουν τα δίκαια του Έθνους μας. Οι εν Ελλάδει Μερκελιστές και η ίδια η γερμανική κυβέρνηση είναι υπεύθυνοι για την φούσκα του ελληνικού χρέους και για την υπογραφή των μνημονίων που κύριο στόχο έχουν τον αφανισμό των Ελλήνων.

Η Χρυσή Αυγή είναι η μόνη πολιτική δύναμη η οποία ακόμη και σήμερα διεκεδικεί εντός και εκτός κοινοβουλίου την καταβολή στον ελληνικό λαό των γερμανικών αποζημιώσεων. Δεν είναι δυνατόν οι παγκόσμιοι δυνάστες να απαιτούν γη και ύδωρ την ίδια στιγμή που οι ίδιοι χρωστούν στην χώρα μας.

Διαβάστε επίσης: Απάντηση σε συκοφάντη κομμουνιστή: Η Χρυσή Αυγή ήταν το πρώτο κόμμα που έθεσε το θέμα Γερμανικών αποζημιώσεων!

Η. Παναγιώταρος: Εγγράψτε το κατοχικό δάνειο στον προϋπολογισμό – ΒΙΝΤΕΟ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/cnn-to-aporrhto-porisma-pou-dinei-prasino-fws-gia-thn-diekdikhsh-twn-german#ixzz3pxFDsXhl

Exit mobile version